Impreza '94 написа:
Ммдаа...а като за наще стари и грозни Импрези има ли такива "екстри" за изпускателната система...резонаторни, проходни и така нататък гърнета ?
има бе, то и за трабантче има такива неща, те не зависят от колата, а от желанието да правиш. на много места могат да ти направят спортна генерация ф50 с проходен резонатор и проходно гърне и си в оркестъра

аз примерно включвам алармите на колите по паркинга от над 10м - стига да поискам мога и от 20м да ги активирам

всичко е въпрос на желание, удоволствието излиза около 250-300лв ако не пипаш колекторите, а правиш всичко след тях. може и по-евтино.
моето гърне е 65лв, ф50 - взех го с намаление за около 40лв щото съм връзкар
проходен резонатор ф50 - към 30лв, аз го взех за 20лв - пак щото съм връзкар. има си даже вортекс генератор за изглаждане на вибрациите
за слагане на гърнето и резонаторът с ф50 тръбите и трудът отиват към 150лв. трябва резонаторът, гърнето и тръбите да са с една дебелина. за двигател 1.6-2.0 ф50 е добре ако не е турбо, даже и за турбо ще свърши работа ако не е много силен моторът. мериш колко ти са дълги колекторите - от главата на двигателя до снадката където се събират в една обща тръба. след тази снадка слагаш резонаторът на същото разстояние като дължината на колекторите - а при много дълги колектори делиш на две разстоянието. резонаторът може да е 25-30см дълъг - колкото по-къс, толкова по-висока честота генерира. крайното гърне избираш да е около два пъти дължината на резонаторът или малко по-малко. но да не е някакво грамадно. то не е толкова важно, но размерът му е важен за получаване на хармоничен звук. в цялата изходяща генерация трябва да се генерира една и съща честота на трептене за да има хармоничен и чист звук и да има най-малко въздушно съпротивление. затова резонаторът, колекторите и местата на снадките трябва да са с близки дължини. ако примерно колекторите ти са 60см, резонаторът трябва да е около 30см, а разстоянията между снадките пак трябва да са 30см. ако колекторите ти са 30см - още по-добре, пак слагаш резонатор 30см дълъг и снадки през 30см - тогава ще се получи най-добре. принципно двигатели 1.6-2.0 се съвместяват добре с 30см дължина като мярка за снадки и резонатор
ако искаш неръждавейка - много по-скъпо е и си струва само на много силна кола
и вече ще бучи та се къса с този сетъп - ще се чува истински и неподражаем боксер звук. ако спазиш условията които дадох за разстоянията и мястото на резонаторът - на ниски няма да е много шумна - но вдигнеш ли оборотите става лудница. разстоянията и диаметърът на тръбите са важни, за да се съвмести резонаторът с честотата на стандартната генерация и да няма гадни вибрации по цялата кола
на мен филтъра ми е скъп, над 100лв излезе от интернет - такива в бг няма. трябваше ми такъв, който дава много въздух.