Дата и час: Чет Сеп 09, 2010 4:20 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Как да си намаля данъка на колата
МнениеПубликувано на: Сря Мар 10, 2010 5:47 pm 
Начинаещ
Аватар

Автомобил: Subaru Forester GX MY99 MT
Олелеее !!! Къде съм тръгнал да си взимам Фори...с тази ми мизерна заплатка?!?!?! #-o #-o #-o
То с регистрацията, обслужването и каското ще стъпя на над 2 хилки само за първата годинка... :shock: :shock: :shock:
Ама нали мерак с пари се гаси! :-D

Ще трябва да ги изпързалям нещо...някой знае ли на каква база се образува данъка в общините??? Предполагам кончета/киловати и старост?!?
Ако някой знае как може да ги пуснем тези от общината по пъзралката да сподели...

Иначе евала за темата на Зевзек, доста е полезна... :smt023

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Как да си намаля данъка на колата
МнениеПубликувано на: Сря Мар 10, 2010 6:17 pm 
42
Аватар

Данъка за автомобилите се определя от всяка община и различен.
Плаща се върху конските сили, като колите са разделени на под 5 годишни, межу 5 и 14 годишни, и над 14 годишни. Колкото е по-стара колата, токова по-малък е процента.

За да плащаш по-малък данък се сещам за няколко варианта, но всеки е с недостатъци:
1. Можеш да си купиш по-маломощна кола, слагаш мощен мотор, но не я пререгистрираш. Недостатък е, че не можеш да я продадеш, щото на новия собственик няма да му излязат както трябва документите в кат и няма да може да я регистрира. Трябва да пазиш стария мотор в мазата и преди да я продадеш да го върнеш обратно.
2. Купуваш колата, не се регистрираш в данъчното изобщо и не плащаш данък. За сега незнам системите на кат и данъчното да са свързани, но накой ден като се свържат - глоби, проблеми и т.н. Познавам бивши полицаи които я карат така от години. Аз не смея.
Освен това при подажба трябва да търсиш нотариус, който ще ти напише договор за продажба без бележка за данъка. Отделно (поне във Варна) вече не щат да те пускат да минеш преглед ако не покажеш бележка, че си си платил данъка. Аз като минавах преглед не го бях платил и търсих 2 месеца място да мина преглед.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 10, 2010 6:35 pm 
Напреднал
Аватар

колега аз да ти кажа....откакто имам кола не сум ходил в даначното вече имам втора от 3години и още не сум ходил :wink: да чукна дърво за сега нямам проблем да се надявам че така ще си остане. НО все някои ден всички ще си го платим :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 10, 2010 6:54 pm 
Експерт
Аватар

krass написа:
2. Купуваш колата, не се регистрираш в данъчното изобщо и не плащаш данък. За сега незнам системите на кат и данъчното да са свързани, но накой ден като се свържат - глоби, проблеми и т.н. Познавам бивши полицаи които я карат така от години. Аз не смея.
Освен това при подажба трябва да търсиш нотариус, който ще ти напише договор за продажба без бележка за данъка. Отделно (поне във Варна) вече не щат да те пускат да минеш преглед ако не покажеш бележка, че си си платил данъка. Аз като минавах преглед не го бях платил и търсих 2 месеца място да мина преглед.

Вече имат връзка и мои приятели дори си платиха и лихвите так,че това не е вариант поне за Варна :smt023

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 10, 2010 9:13 pm 
Начинаещ
Аватар

По принцип се чудех дали има начин да си спестя част от конете пред КАТ и Общината - или само пред общината най-добре..., щото лелките на гишетата надали ще знаят, че Форестъра е 125 коня например....и да го заведа за 72 коня например...
...иначе ми е много ясно, че до 2 месеца (поне толкова беше преди година за отписване) е задължително да впишеш или отпишеш колата си в данъчното - иначе лихви, глоби и тем подобни...
Красс, съжелявам, но никой от твоите варианти не ме урежда - хем искам да съм изряден, хем искам да преметна тези в данъчното :lol:

Все пак благодаря!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 10, 2010 9:42 pm 
Експерт
Аватар

izperkaloto написа:
колега аз да ти кажа....откакто имам кола не сум ходил в даначното вече имам втора от 3години и още не сум ходил :wink: да чукна дърво за сега нямам проблем да се надявам че така ще си остане. НО все някои ден всички ще си го платим :lol: :lol: :lol:

+1

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 10, 2010 10:18 pm 
Напреднал
Аватар

Глобата ако не си я регистрирал е малка,от данъчното де.За кат отделно е риска да те глобят.Но при 200-500лв нагодина данък си струва риска.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 10, 2010 10:30 pm 
Експерт
Аватар

Цитат:
За кат отделно е риска да те глобят

откъде-накъде?
какво общо има КАТ с данъка?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 10, 2010 10:45 pm 
42
Аватар

tonizdravkov написа:
izperkaloto написа:

+1

Еееее изоставате София! Варна е с един гърч напред! Дори два! Данъците ни за автомобилите са по-виски и Грегчо казва, че номера при нас не минавал вече.... :lol: :lol:

Clap написа:
По принцип се чудех дали има начин да си спестя част от конете пред КАТ и Общината - или само пред общината най-добре..., щото лелките на гишетата надали ще знаят, че Форестъра е 125 коня например....и да го заведа за 72 коня например...

Кат знаят колко коня ти е колата, защото е написано в талона на предишния собственик, отделно ти имат номера на рамата и могат да проверят.
В данъчното ти завеждат колата само ако предоставиш копие от големия талон, където конете ги пише. Времето когато 92 КВ се пишеха като 92 коня мина преди 2-3 години....

Clap написа:
Красс, съжелявам, но никой от твоите варианти не ме урежда - хем искам да съм изряден, хем искам да преметна тези в данъчното :lol:

Все пак благодаря!

Е няма как х*я докрая и душата в рая.... :-D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 11, 2010 12:37 am 
Експерт
Аватар

Ставаш чужд гражданин и си вкарваш кола като турист с чужда регистрация.Примерно на мен за да поддържам стандарта ,на който съм свикнал ми трябва джип,кабрио и семеен седан за дълъг път,защо да плащам данъци за три коли,като не мога да карам повече една в един и същи момент.Данъци в Бг не плащаш.Спират те много рядко с чужди номера,защото не знаят и какво да те правят-ако не говориш езика трябва и преводач да ти търсят...
Ако си гражданин на страна извън Евросъюза не плащаш и мито и ДДС при вноса,освен ако не ускаш да я препродадеш.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 11, 2010 8:33 am 
Професионалист
Аватар

Автомобил: Forester 2001
Прехвърляш я на миризлив циганин с лична карта, но образован (разбирай - с Втори клас, за да може да се подпише при нотариуса), после правиш генерално пълномощно с всички права. И тва е. Мангала даже ако си е с оригиналните цигански имена, няма и да го потърсят , минава в друга графа - електорат, като с EVN...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 11, 2010 9:39 pm 
Начинаещ
Аватар

krass написа:
Е няма как х*я докрая и душата в рая.... :-D

simbat написа:
Ставаш чужд гражданин и си вкарваш кола като турист с чужда регистрация.Примерно на мен за да поддържам стандарта ,на който съм свикнал ми трябва джип,кабрио и семеен седан за дълъг път,защо да плащам данъци за три коли,като не мога да карам повече една в един и същи момент.Данъци в Бг не плащаш.Спират те много рядко с чужди номера,защото не знаят и какво да те правят-ако не говориш езика трябва и преводач да ти търсят...
Ако си гражданин на страна извън Евросъюза не плащаш и мито и ДДС при вноса,освен ако не ускаш да я препродадеш.

niki8800 написа:
Прехвърляш я на миризлив циганин с лична карта, но образован (разбирай - с Втори клас, за да може да се подпише при нотариуса), после правиш генерално пълномощно с всички права. И тва е. Мангала даже ако си е с оригиналните цигански имена, няма и да го потърсят , минава в друга графа - електорат, като с EVN...

Е Вие ме разбихте!!! =D>

:smt139

май май ще си карам по правия път...че мисля да си я гледкам колата и да съм си изряден :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 11, 2010 10:47 pm 
Напреднал
Аватар

Автомобил: Legacy 2.5 AT
Легалния и законен начин е да си платиш данъка до края на този месец и ето ти 5% намалениееееее. ;) :smt023

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]