Дата и час: Чет Сеп 09, 2010 4:30 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 50 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Мирише на изгоряла гума, възможно ли е от АТ ?
МнениеПубликувано на: Сря Мар 10, 2010 11:08 pm 
Пристрастен
Аватар

Повечето споделят при въртене на място или при изкачване, това е на по-високи обороти от нормалното, аз така го разбирам.
Какво имаш в предвид?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 11, 2010 12:26 am 
Начинаещ

Moята каручка е импреза 1,6 '99 година с ръчни скорости. Винаги когато види зор по нанагорнище или по равното но с повечко газ замирисва на гума.
Особено силно мирише когато се налага да поработи повече междуодсевия диференциал. Мииризмата е определено на гума а не на масло, било то и трансмисионно.
Току що се прибирам от Пловдив - До Пазарджик са 40 км - в пресно навалял 3-4 см сняг. Каране със 100 - 110 км/ч и докато разтоварвах дисагите от багажника пак миришеше.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 11, 2010 12:34 am 
Think. Feel. Drive.
Аватар

Автомобил: IMPREZA AWD
Автоматите нямат вискo блокаж, а при ръчките не виждам как миризма от вътрешността на кутуята може да излезе навън.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 11, 2010 1:16 am 
Експерт
Аватар

Цитат:
Повечето споделят при въртене на място или при изкачване, това е на по-високи обороти от нормалното, аз така го разбирам.
Какво имаш в предвид?

имам в предвид,че на място(качване на малко по-висок бордюр)с предните гуми едновременно не дигам толкова обороти,както като карам с 220 например(и не мирише).
мисля че миризмата се появява,когато натовариш съединителя или когато има повечко разминаване на скоростта между колелата(не знам кое от двете или и двете)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 11, 2010 8:07 am 
Пристрастен
Аватар

Да, при качване на бурдюр е съединителя, но при АТ също им мирише, затова мисля, че са две различни неща. Другото е, че като караш с 200 има такова обдухване на двигателя, че миризмата ще се губи. Трябва да пробваш - караш с 200, спираш на място и миришеш...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 19, 2010 9:37 pm 
Напреднал

Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
моя също мирише на гума и то много, не на 'феродо'. на моменти в задръстванията се налага да отварям прозореца, че да влезне въздух. мирише точно като на нов гумен маркуч, през който за сефте е прекарана гореща охладителна течност. повечето май знаят за коя точно миризма говоря.
това при градско каране с повечко тежести по краката, лоши навици. климатроника постоянно е на авто, което означава и въздух отвън.
при мен, само предполагам, е от видимо прясно сменените маркучи в целия двигателен отсег. не съм си играл да разследвам, поне за сега. според предположението ми, не ми се вижда толкова страшно.

вярно че и предните ми дискове загряват повечко ( пред нас вече не мога да си задържа пръста за повече от 2 секунди, тоест, поне 45-50 градуса са, а пътя ми е 7-8км ), но не ми се вижда реално от тях да влиза каквото и да е в купето. гумите също виждат повечко зор, но и те са далеч от входа на вентилацията. съединителя е напълно изключен от заподозрените.

може и да е някой възел, който не познавам, нали съм нов в света на субару.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 31, 2010 4:04 pm 
Професионалист
Аватар

Автомобил: Forester 2.0
И аз имах подобен проблем зимата. Бях на наклон и се опитвах да паркирам през една снежна бабуна ама забравих да пусна ръчната и я понасилих с повече газ като мислих, че от бабуната, но се усетих и изключих ръчната. В купето миришеше на гума а отвън като излязох на 'феродо'. Същата миризма на гума забелязвам при стръмно спускане и често използване на спирачките. Сега минавам на понижаващите и миризмата я няма. Предполагам, че от високата температурата на спирачките гумите миришат дори и при по-ниски температури а пък и от триенето с пътя.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Май 11, 2010 10:27 pm 
Напреднал
Аватар

Автомобил: LEGACY 2,5 1999 AT
При мен се оказа теч на масло върху щит на аупусите но толкова малък че капе изсъхва и от долу не се вижда. Явно маслото се стича по горещата повърхност само при наклон и тогава миришеше.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Май 12, 2010 9:37 pm 
Професионалист
Аватар

Автомобил: Leone 1800MPFI 4WD.Afrika Twin750
като чета всичко това забелязвам че това се случва на по новите субита с AWD задвижване , моето е 4WD и при мен няма такъв проблем , та си мисля че е от постоянното зацепване . има и нещо друго , когато купих колата , забелязах че в багажника ми е изгорял на едно място мукета , а точно отдолу се оказа задното гърне и я нямаше предпазния екран между гърнето и купето , аз си огънах от ламарина един подобен екран и стана . а преди пода на багажника се загряваше доста , направо си пареше и оттам ми беше изгорял и мукета . като се има впредвид че форито на пода има едни кати стериопори , ништо чудно като го натоварите повече и там да се загрява повече и да мирише . още повече че го усещате вътре в купето .
това са само мои размисли по повот прочетеното и не претендирам че съм прав , но пък можете да проверите :smt023

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Май 12, 2010 10:53 pm 
Напреднал

Миризмата и при мен е има но главно на сняг и когато АТ-то е по-натоварено от обикновено - например като си правя дрифчета продължително време на някой паркинг или е попръжвам по наклон но тази миризма по-скоро си обяснявам с факта, че гумите хвърлят киша, луга и т.н. върху нагрятите колектори, отколкото с проблем в АТ-то. Веднъж гледах как тормозиха една G-класа с АТ на офроуд и миризмата беше идентична с моята.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 50 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]