Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр 1, 2  >
 Минаване на ГТП след последните промени 
Автор Съобщение

Постове: 29
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

Пробвах да намеря съществуваща пост тук, обаче ударих на камък, затова отварям нов. Карам outback b13(2005-та, 2.5 бензин) и дочух, че колеги с доста по-поддържани от моя коли не успяват да минат ГТП след последните промени преди месец. Един вид аз го разбрах, че тези коли трябва да ги хвърляме защото никога няма да минат теста за вредни емисии. Запътил съм се към сервиза да ми сменят гърнетата(понеже вече са за смяна) обаче вече се страхувам, че нямам абсолютно никакъв шанс да мина. На колегите двигателите не пипат масло, имат си и катализатор, докато моя си харчи масло :D Кажете си опита от последните седмици, удряли ли сте на камък с ГТП? Някакви съвети?

Пон Сеп 09, 2024 8:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 356
Автомобил: Legacy MY07 H6, '21 320d xDrive
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Отивай смело и ще се разбере, промени в нивата на емисии няма. Просто пунктовете вече не могат да манипулират данните от измерванията.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Пон Сеп 09, 2024 2:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 322
Автомобил: FORESTER SH 2.0 D
Телефон: нула893/624083
Рейтинг: 275
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
pantata написа:
Отивай смело и ще се разбере, промени в нивата на емисии няма. Просто пунктовете вече не могат да манипулират данните от измерванията.

Могат, могат. Чувам, че тук-там вече са измислили нови гяволии... :D

Пон Сеп 09, 2024 2:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 29
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
pantata написа:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Да, това го знам, но нямам идея дали някога съм минавал успешно или "изпитващия" просто ми е правил услуга и е писал числа в зелено :) Предвид, че колегата с по-нов и поддържан outback не е успял да мине.

Пон Сеп 09, 2024 4:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 169
Автомобил: Forester 2018, 2.5, CVT
Телефон: 08889566нулашест
Рейтинг: 92
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Зареди 100 октанов бензин и загрей мотора до 90 градуса. Ако чакаш да ти дойде реда, остави мотора да работи, за да стои загрял. Това е начина. Успех

Пон Сеп 09, 2024 8:33 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 38
Рейтинг: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

Нямам катализатор, с къстъм гърне съм и вчера ме върнаха от ГТП. Колата не иска да свали под 0,75 мерни единици,(незнам точно какво мерят) ,като на газ и бензин си е едно и също за мое учудване. Доколкото разбрах, за да минеш трябва да е 0,3 на празен ход и 0,2 на обороти. Сега търся да си монтирам читав катализатор, щото не ми се занимава с простотии повече.

Пет Ное 15, 2024 3:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 373
Автомобил: Forester SG9 2.5XT MT 2005
Телефон: 00000000
Рейтинг: 359
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Моята кола е същата със монтиран "спортен" катализатор евро 4 , и стойностите и са като твоите със 100 октанов бензин :D , трудно минава субару .
Ще иска някакъв сериозен катализатор или няколко ако искаш да минава без шашма.

Пет Ное 15, 2024 4:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4115
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Оригинално са два :)

Пет Ное 15, 2024 4:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 38
Рейтинг: 1
Нов фен
Отговори с цитат
и ся ко праим? :facepalm: една шапка пари за нов немски катализатор и пак да не може да се мине гтп! Ако се мине през шано гтп пункт с неква "актуализирана" софтуерна апаратура , и после обаче, ако те спрат с новите мобилни станции дето казват, че сега ги подготвят и ти свалят номерата, ко праим !!! Шах и мат .

Пет Ное 15, 2024 5:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ти по-добре отиди на обстойна диагностика, защото колата трябва да може да покрие празния ход и без катализатор ако е изправна - той много-много не работи на празен ход, защото изстива. Аз, нямам(изваден), по норма трябва да съм до 0,5 СО на празен, а на мерене давам 0,35-0,38. При високите минах на косъм последния път.

Пет Ное 15, 2024 6:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 639
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Отговори с цитат
На ф76 и без грам катализатор отивам директно в точния пункт. Няма какво да го мисля.
Имам и оем катализатора и не е работил 5-6 г., но няма да си играя махай/преправяй/слагай/махай. Зад който и дизел да се спра, ако не е чисто нова кола - ще ме отрови. Има едно-две бимбари и едно Ауди в Люлин, дето като тръгнат на светофара скриват Царицата в сажди. И тези са минали ГТП. А тези с приключило турбо, от които побелява всичко. И те са минали. Моята колица на газчица ли е проблемът?
Освен това разчитам, че слипър грозно комби не го спират на мобилни станции.

Пет Ное 15, 2024 9:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 172
Автомобил: Impreza Outback 2.0;125;2005
Телефон: 0894736253
Рейтинг: 166
Отговори с цитат
Да споделя пресен опит.Отидох на преглед,съответно ме върнаха и казаха(видях),че всичко е омазано.При допуск 0,3,показанието за колата беше 3,1. Диагноза загинал катализатор.Поръчах от Мимо,модела беше JMJ,пасна абсолютно точно,идва си с болтовете и гарнитурите.
Днес на прегледа 0,00 на празен ход, 0,00 при 2200 об.,чак на 4000 об. мръдва до 0,1.
Та засега минах,догодина ще видим.

Стария катализатор след сваляне се оказа,че втория го няма.Изчоплен отгоре и кутията празна.Първия една красива стопена дупка по средата на първата пита.Та така !
 30

Съб Дек 14, 2024 6:41 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 272
Автомобил: Subaru Impreza 2.0
Телефон: 0898831186
Рейтинг: 180
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, дали може да споделите цената. Аз тази година минах, но не се знае какво ще е другата, та да има някаква готовност психиката какво ме чака.

Сря Дек 18, 2024 4:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Кола с газ, 90лв нормално минаване. За "едно рамо" с газовете май искат дубъл.

Сря Дек 18, 2024 5:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Be happy 1 написа:
Колега, дали може да споделите цената. Аз тази година минах, но не се знае какво ще е другата, та да има някаква готовност психиката какво ме чака.

550 лв.

Чет Яну 09, 2025 10:21 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2769
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 525
Отговори с цитат
Ами просто трябва да приемете , че катализатора също е един вид консуматив макар и малко по-скъп. Както сменяме акумулатор, масло на трансмисия и т.н.
Аз доста години преди "последните промени" си поръчах от САЩ катализатор за Baja-та и сега нямам проблем на ГТП.
;)

Чет Яну 09, 2025 7:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 102
Автомобил: Subaru Forester
Рейтинг: 63
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Alxx написа:
Кола с газ, 90лв нормално минаване. За "едно рамо" с газовете май искат дубъл.

След сериозния ремонт (Алекс, ти си запознат донякъде), който му направих на моето Субару за около 9 месеца, днес го закарах на преглед. Минах го, макар и не с двойно побутване, а само с 50 кинта отгоре, тоест за 140 български левчета (кола с Евро 3), получих и екокатегория 3, тоест мога да влизам в центъра. Нов катализатор струва както писа колегата по-горе 550 кинта. Значи за тия 550 кинта мога още 10 години да го минавам на преглед пък след това дано да взема някое по-ново... :beer: :beer:

П.С. Само да добавя, че имам катализатор, който най-вероятно след 24 годишна вярна служба е "подпръцнал" и не става за нищо, не се сетих да сипя газ и ми я замериха само на бензин, отделно задните спирачки понеже всичко е ново и не се бяха напаснали новите жила, челюстите и барабаните и от едната страна ловеше, а от другата хич и затова са тия 50 лева отгоре. Аз лично съм доволен. Иначе трябваше да ходя да сипя газ и пак да се редя на опашка за преглед, което са си поне час и половина загубено време. Също така можех да скокна да оправя и спирачките, но това означаваше да мина прегледа на следващия ден, което също не ме устройваше. И те така те...

Дизеля го хич не ще, щото ще се преебе...

Пет Яну 10, 2025 12:36 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
plaskom написа:
Ами просто трябва да приемете , че катализатора също е един вид консуматив макар и малко по-скъп. Както сменяме акумулатор, масло на трансмисия и т.н.
Аз доста години преди "последните промени" си поръчах от САЩ катализатор за Baja-та и сега нямам проблем на ГТП.
;)

Аз съм на същото мнение.Просто в нашите забутани градчета никой не може да те насочи, и даде що годе точна насока за това какво да се смени и какво не.Противно на всички други колеги, които са с махнати кат-ове, и колите по-техни думи се "отпушвали",при мен не беше точно така.Колата почна да бучи при изпреварване все едно няма гърнета.Не върви,засилвам се да изпреваря все едно съм камион.Сега всичко се нормализира.Всички шумове и бучене изчезна,колата си върви съвсем нормално.

Пет Яну 10, 2025 3:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5841
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 866
Отговори с цитат
Щом този за 550 лв става ще сложа и аз, че моят го откраднаха преди време. Оригиналният е 2500 лв, което със сигурност не си струва, но за 500 е съвсем ОК :beer:

Пет Яну 10, 2025 4:01 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Взе ми думите от...клавиатурата :) Повече пари се искат за втора ръка утрепляци по моргите. Виждал съм доста оферти на сходни пари, проблемът е, че повечето не работят или мрат твърде бързо, а този звучи добре, предвид показанията на газанализатора. :good:

Пет Яну 10, 2025 4:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >