nikentce написа:
... При подаване на газ и потегляне се чува едно съскане отвън на купето, което никога преди не съм го чувал. Държи си нормален бууст и набира супер в момента.
Надявам се повече да не споделям неволи в тази тема и оттук нататък да е само безпроблемна експлоатация.
Честито, този двигател вече е напълно реставриран! Очаквах завършека и като цяло е добър край на този ремонт. Дано ви служи колата още дълги години!
за съскането - аз съм с 2011/2012 форестър и не е ок да има съскане. Аз съм имал съскане три пъти:
1. дебелия маркуч дето излиза от интеркулъра е слаб или се нагрява отдолу и се пука на 100000км. Разбира се по омасляване отдолу; иначе трябва да се свали
2. тръбата от турбото към интеркулера. При мен оригиналната беше частично пластмасова и се счупи долу захващането към турбото. Изглежда пластмасата остарява. Смених я с метална от първото поколение дизелови мотори, захващането при нея е с гумени маркучи от двете страни
3. незатегнати връзки от тези две - може да си прегледаш скобите на всеки маркуч: турбото и интеркулера
може и друго да е, но звучи като да е разхлабена връзка