Автор |
Съобщение |
srg
|
Колко му е да организирам един Трябва обаче да изкочи някакво свободно време, че от някоко месеца заради ситуацията с вирусягите съм с 6 работни дни по 12 часа и е некво тегаво от към почивки и т.н. ...
_________________ For every action there is an equal opposite malfunction!
|
|
|
Вто Ное 24, 2020 12:22 am |
|
 |
MuTk0
Регистриран на: Вто Сеп 01, 2020 10:40 am Мнения: 9 Местоположение: София
Автомобил: Legacy V GT Wagon
Рейтинг: 15
|
Темата взе да става все по-интересна, добре че я повдигнах. Ако трябва и да съм честен не очаквах такъв интерес и голямо раздвижване. За нов в света на Субару и без някакви кой знае какви автомобилни познания, вашите отговори са доста полезни за мен. С удоволствие бих се присъединил към един тест драйв и защо не направо едно бъбрене на по бира Разбира се всичкото това след като се успокои обстановката, че скоро няма да има къде да се пие тази бира 
_________________Код: [url=https://www.carspending.com/bg/vehicle/18105-subaru-legacy-v-station-wagon][img]https://images.carspending.com/sigimg/18105/metric/subaru-legacy-v-station-wagon_small.png[/img][/url]
|
|
|
Вто Ное 24, 2020 2:10 pm |
|
 |
c0rp
|
Да се присъединя към кюпа - от Август 2020 съм горд собственик на 2010 2.5GT 5AET седан. До момента изминати безпроблемни 10 000 км. Обмислям да сменя генерацията и да махна катализатора - ако някой колега, може да сподели личен опит ( и намразиха ли го съседите) би било супер.
|
|
|
Пет Яну 08, 2021 11:38 pm |
|
 |
ico_tech
|
Здравей и добре дошъл в к’убъ. Във Варна комай само аз съм с катализатор. Мога ли да попитам каква е целта на упражнението? Сигурно си чел, че ката е рестриктивен, но аз не съм видял сериозни постижения след премахването на този детайл. Основният проблем е да намериш заварчик, който да има мозък не само за заваряване, за да може да направи прехода, или да си купиш “златен” афтърмаркет катлес участък + ремап. Доста пара за мижав ефект. Виж ако сменяш турбина, глави и минеш на FMIC тогава да, ката ще отпуши нещата.
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
Нед Яну 10, 2021 10:23 pm |
|
 |
MuTk0
Регистриран на: Вто Сеп 01, 2020 10:40 am Мнения: 9 Местоположение: София
Автомобил: Legacy V GT Wagon
Рейтинг: 15
|
Честито колега и безаварийно.
Аз лично също не бих махнал катализатора. За мен това е семееен автомобил който си е достатъчно бърз и бих търсил в него да ми е надежден. И затова не бих правил някакви конструктивни промени по него. Единствено искам да сменя накрайниците на крайните гърета, понеже тези малеят на заводските отвори в бронята, за малко по-добра визия.
_________________Код: [url=https://www.carspending.com/bg/vehicle/18105-subaru-legacy-v-station-wagon][img]https://images.carspending.com/sigimg/18105/metric/subaru-legacy-v-station-wagon_small.png[/img][/url]
|
|
|
Пон Яну 11, 2021 12:37 pm |
|
 |
zk.
|
Комбинацията от рестриктивен катализатор, по-висока степен на сгъстяване и по-бедни горивни смеси не е от най-безопасните. И в legacygt форума има мнения в тази посока и доклади за прегорели клапани поради заводските настройки. Аз съм малко пристрастен, но бих сменил заводския катализатор със спортен (или пък декат), за да имам по-надежден мотор.
С гърнетата въпросът е кой колко шум иска, а с напредването на възрастта вече ми харесва по-тихичко, имайки и предвид че заводските не са рестрикция за стоковата турбина. Едно GT което тествах наскоро беше със сменена генерация и декат и като нива на шум беше съвсем поносимо, но на моята тихите заводски гърнета биха останали.
_________________ Zubaru.tuninK
|
15
|
|
Вто Яну 12, 2021 6:04 pm |
|
 |
c0rp
|
Благодаря за всички мнения - да идеята ми се породи от legacygt форума. Имам леки съмнения и за лийкове между турбото и downpipe-a. Определено не целя (дори и избягвам) по-шумна кола и за момента мисля да си оставя стоковите гърнета. Евентуалните +10 кончета, също не са ми цел. zk. бих се радвал да те посетя за дино и/или ремап, след като разреша горната ситуация.
Безаварийно каране на всички и ще се радвам да се засечем на някоя Субару сбирка.
|
|
|
Сря Яну 13, 2021 4:27 pm |
|
|