Отговори на тема
 Масло за автомата на легаси 1999г. 
Автор Съобщение

Постове: 2
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, надявам се тук някой да ми помогне с информация за маслото за скоростите и диференциала на моето ново, старо субару. Навсякъде по магазините с които работя, вдигат рамене и не могат да ми кажат какво трябва да е маслото в автомата на това субару. Колата е вкарана от швейцария преди сто години. Интересното е че рамата и е странна и доста програми не я откриват. Скоростната кутия е някаква монтирана само две години. От Косер ми предложиха Дексрон 3. Трябвало да стане. Трябвало ми 5 литра. Но при смяната изтекоха 7,5 литра. Налях 5 и щеката не пипаше. Долях още 1 литър и сега на студено е един пръст над отметката макс за горещо. Нещо не ми е много ясно какво става. Не мога да определя каквое било маслото досега, но май не е било червено. Освен това след смяната се появи един вой в диапазона между 115 и 125 км в час. Под и над тази скорост, вой няма. Колата е субару легаси 1999г, 2,5 автомат. Нямах такава и сега си я реставрирам. Вече направих пълен ремонт на двигателя. Оказа се че двигателя е за американския пазар. Частите бяха различни от тези за другите пазари. Всички части дойдоха с произход съединени щати. Ще опитам да кача снимка с рамата и типа скоростна кутия. А и от Косер ми дадоха 75W85 за раздатката и дифа, но май и там не трябва да е такова. Та малко не им вярвам вече. Ще бъда много благодарен ако някой може да ми помогне. Благодаря.

Нед Авг 11, 2024 11:55 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Не виждам как да кача снимка, затова ще напиша типа на автомата. TV1A4YFAAB
Рама JF1BHCLR5XG003699

Нед Авг 11, 2024 12:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 24
Автомобил: Outback (BG) AT 2.5 1997
Рейтинг: 44
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Доста е изписано по темата. Дори има една малка тема за "Отзиви за масла за автоматик" ,нещо подобно беше.
Но ти сам може да разбереш какво масло ти трябва , повечето фирми занимаващи се с масло имат ойл търсачки.
Примерно отваряш сайта на Равенол отиваш на "oil finder" (може да е oil selector и т.н.) , въвеждаш си данните на автомобиба ,(марка,модел,година и т.н.) и ще видиш списък със всички масла които предлагат за твоя автомобил.
Ако не ти харесва Равенол като цена , 90% от другите фирми имат търсачки.

Стара австралииска поговорка.

Пон Авг 12, 2024 6:33 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5809
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 850
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей, нищо странно няма в рамата ето за пример - https://catcar.info/subaru/?lang=en&vin ... R5XG003699
Кутията е нормална 4EAT с VDC. Всякакво читаво масло от Dexron 3 нататък става, просто го сменяй навреме.
Мери се на топла кутия по принцип.
Порови по темите, не е ново нещо...

Пон Авг 12, 2024 12:28 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 64
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ATF Dexron 3 е вида на маслото по принцип.
Меренето е по следния начин:
На загрял двигател, карал си 10тина минути да кажем, спираш на равно място, на работещ двигател изреждаш всички скорости от 1-ва до Р(arking) за секунда-две, отваряш капака, дърпаш щеката и мериш, може би на 2-то или 3-тото избърсване и мерене на щеката ще видиш точното ти ниво на масло в кутията. Щеката е с 2 нива, топло и студено, когато ти е загряла колата ще гледаш къде ти е маслото на НОТ точките.
Това е начина от инструкциите на колата.

Чет Авг 22, 2024 5:50 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема