Автор |
Съобщение |
Snikolov8
Автомобил: legacy 2.5 ej25
Рейтинг: 0
|
Здравейте, имам странен проблем на които не мога да намеря решение или някои да е имал подобен нито в интернет нито при маисторите където водих колата. На всяка скорост точно на 2000 и 3000 оборота се чува шум от генерацията. Прави го точно на тези обороти и изчезва внезапно малко след като ги премине. Прави го както при ускоряване така и при спадане на оборотите докато е на скорост. На място при форсиране не се чува. Това което ми казаха е, че може да е от катализаторите, но за момента не смятам да ги махам или подменя. Дрънчащите ламарини са премахнати както и генерацията е прегледана и няма видимо никакви забележки. Ако някои е имал сходен проблем и е намерил решение ще се радвам да сподели.
|
|
|
Нед Сеп 29, 2024 10:19 pm |
|
|
valqk
|
И на мен ми звучи, като катализатори, които са тръгнали да се трошат... пробвайте да ги удряте с юмрук, докато сте отдолу. Може и да не се чува, но ако трака нещо - от това е. А може и да са малко хлабави. Ако не се чува нищо карайте така, докато почнат да дрънчат при удряне, за да е сигурно, че е от това.
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
Пон Сеп 30, 2024 10:26 am |
|
|
Snikolov8
|
Като купувах колата на огледа в сервиз чукаха по катализаторите за да видят дали не са изпразнени при което не се чуваше дрънчене. Купих добавка за почистване на катализатори която много ми я похвалиха в месния магазин като след 20 литра бензин с добавката ефекта е, че шума се чува по ясно преди това беше заглъхнал ако мога така да го нарека, предполагам ще карам така докато не стане непоносимо. Благодаря все пак за мнението.
|
|
|
Вто Окт 01, 2024 8:02 pm |
|
|
Snikolov8
|
Ходих при сервиз които се занимава с генерации и ме посъветваха да не махам катализаторите понеже са в добро състояние и не дрънчат та така проблема си остана нерешен и явно никой друг не се е сблъсквал с такова нещо
|
|
|
Съб Окт 05, 2024 9:36 am |
|
|
Genata66
Автомобил: LEGACY
Телефон: 0888561650
|
Здравейте, от 10 тина дни съм собственик на Subaru Legacy 2013 - 2.0 бензин И при мен има някакъв шум като от турбина, която се пуска и затихва. В началото се чуваше само когато предприемам намаляване , за да спра или пусна по инерция. Някой път се чува и при ускоряване. Тези дни ще ходя да сменя масло на скоростната кутия, това беше предположението на специалист. А дали не е от генерацията или от катализаторите.... Колата е много запазена. 195 хил км пробег. Миналата седмицаи сложих и газ, но сега ме плашат, че ще се скапат клапаните доста бързо.....или ще избият гарнитурите на 50 х км. и тн, а количката си върви супер.... Моля, за съвети. Благодаря.
|
|
|
Сря Ное 13, 2024 6:06 pm |
|
|
Martin9306
Регистриран на: Нед Яну 15, 2023 6:16 pm Постове: 16 Местоположение: София
Автомобил: Аутбак 2.5 2007
Телефон: 0895826102
|
Колеги може този шум на дрънчене да е от ламаринката нат катализатори който е за да не нагрява вътре купето и може да е хлабава и при по ниски обороти в движение да дрънчи
_________________ Legacy 97 Impreza 2002 Impreza 2008 Outbeck 2007 Legacy 3.0R
|
|
|
Нед Ное 17, 2024 10:19 am |
|
|
Alxx
|
Вие четете ли изобщо оплакването или си драскате по инерция? Snikolov8 написа: ...Дрънчащите ламарини са премахнати както и генерацията е прегледана и няма видимо никакви забележки....
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
Нед Ное 17, 2024 4:54 pm |
|
|
Snikolov8
|
Проблема е нерешен все още, но обмислям декември (след като мина технически) да махна катализаторите и да видя дали шума ще изчезне, вече 5к км съм минал с този шум и освен, че е дразнещ не мисля, че вреди по някакъв друг начин. А за колегата със маслото на скоростите мога да му кажа, че съм го сменял 2 пъти, но разлика в шума не намерих така че изключвам да е от там а и нямам проблеми с автомата.
|
|
|
Вто Ное 19, 2024 9:46 pm |
|
|
MitkoIvanov
|
Snikolov8 написа: Проблема е нерешен все още, но обмислям декември (след като мина технически) да махна катализаторите и да видя дали шума ще изчезне, вече 5к км съм минал с този шум и освен, че е дразнещ не мисля, че вреди по някакъв друг начин. А за колегата със маслото на скоростите мога да му кажа, че съм го сменял 2 пъти, но разлика в шума не намерих така че изключвам да е от там а и нямам проблеми с автомата. Погледни си крайното гърне за пукнатини, колкото и странно да звучи, точно от някоя малка пукнатина може да се получи този звук. Който се появи и при мен, точно между 2000 и 3000 оборота. Точно под "ауспуха" има цепнатина.
Прикачени файлове:
PXL_20241102_085047423.jpg [ 2.52 MiB | Прегледано 126 пъти ]
|
|
|
Вто Дек 03, 2024 9:49 am |
|
|
ico_tech
|
По принцип в самите катализаторни гърнета има едни профилни ламарини огънати като сплеснат о-ринг. Те държат питите да не се движат и уплътнението по гърба им да стои на място (обикновено метална гъба). Тези профили по някое време се разместват, особено ако карате на газ. Резултата е шум от тракане и резонанс в определени обороти. При мен беше на празен ход. Сваляне и наместване решава проблема за известно време, но при редовно прегряване и работа на богата газова смес нещата се сгъбват отново.
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
Нед Дек 08, 2024 9:01 am |
|
|