Отговори на тема стр 1, 2  >
 Фарове и Рефлектори 
Автор Съобщение

Постове: 18
Автомобил: Subary Legacy 2010
Телефон: 0899626216
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги ,

Пиша Ви тази тема да споделя за проблем с рефлекторите на къси светлини.
След като останових проблема че е от тях реших да търся други. Купих от колега ... но се оказаха същите. Прибрах колата разглобих и демонтирах фаровете след много съвети и мнения от хора вещи в областа.
Стигнах до следното : Чисто нови фарове - Не ( изключително скъпи) , Рециклиране на старите - Да ( ставяат като нови ).

Рециклирах рефлекторите в Стрелча. ( Ще прикача снимки на изгорелия рефлектор и на рециклирания.) Изключително съм доволен от работата им и цената е доста добра 30-50 лв на рефлектор.
Времетраене за процеса 2 седмици ! ( което е кофти за хора с една кола )

След като получих новите рефлектори реших че трябва да се модифицират фаровете в посока дневни светлини за да не изгарят отново толкова бързо.
Фаровете ми бяха и доста мръсни и прашни от вътре.

Ще Ви покажа какъв дизай избрах за фаровете и външния рефлектор.

Прикачам снимки на рефлекторите за да добиете представа.

Тъй като външния рефлектор беше доста замърсен реших че ще го направя в черно както са повечето американски фарове.На една от снимките ще видите и пораженията по външния рефлектор.

Ще вградя във фара и дневни светлини на мястото на габарита , за да не светят късите когато се шофира през деня. Така удължаваме живота на рефлектора.

Остава ми още малко работа за да довърша фаровете и ще Ви споделя и крайния резултат,които ще постигнем съвместно в колегите от ASTRA FOLIO Varna.

Прикачени файлове:
Коментар на файл: Стария мръсен фар и боядисан заден рефлектрор.
Untitled1.jpg
Untitled1.jpg [ 4.45 MiB | Прегледано 3363 пъти ]
Коментар на файл: изгорелия рефлектор зад лупата
IMG_5702.JPG
IMG_5702.JPG [ 523.12 KiB | Прегледано 3363 пъти ]
Коментар на файл: Оригиналния замърсен рефлектор и боядисан в черно
Untitled2.jpg
Untitled2.jpg [ 4.11 MiB | Прегледано 3363 пъти ]
Коментар на файл: Пораженията по стария рефлектор в следствие от ксенона !
Untitled.jpg
Untitled.jpg [ 3.98 MiB | Прегледано 3363 пъти ]
Коментар на файл: След боядисване !
refout.jpg
refout.jpg [ 3.85 MiB | Прегледано 3363 пъти ]
Вто Ное 09, 2021 7:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5828
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 850
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Браво, това е правилният подход. Пусни още снимки.

Вто Ное 09, 2021 8:17 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 823
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 521
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Страхотно се е получило с рефлекторите. Имаш ли идеи за дневните светлини?

Тъй като мигачът ти е бял с оранжева крушка (както е при мен на Outback B14), бих ти предложил да си монтираш дневни светлини в секцията на мигачите. Това са LED крушки с 2 цвята - оранжев и студено-бял. Връзват се дневните светлини към + след контакт, като минават през реле с нормално затворен контакт, което пък се захранва от + на габарита. И така като светнат габарити (и къси, и дълги и т.н.), дневните угасват. Когато пуснеш мигач, бялата светлина от съответната страна изгасва и почва да мига оранжевата. Много готино се получава и не се налага да модифицираш фаровете изобщо. Монтажът отнема около час, а подобни китове струват 30-40 лв преко сили.

Сря Ное 10, 2021 7:39 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ето ги и новите рефлектори !

Както и не довършен дизаин на дневните светлини.
В отговор на колегата ... ще ги връзвам на мястото на габарита а това за мигача не съм се замислял но може да се пробва. Сега ще имам едни фарове с които ще изпробвам и ще модифицирам за продаване.

Прикачени файлове:
Коментар на файл: Новите рефлектори ... възстановени в Стрелча.
IMG_5913.JPG
IMG_5913.JPG [ 620.02 KiB | Прегледано 3299 пъти ]
Коментар на файл: Не довършена визия на дневните светлини !
Untitled54.jpg
Untitled54.jpg [ 1.3 MiB | Прегледано 3299 пъти ]
Чет Ное 11, 2021 8:40 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
kerekovski написа:

Тъй като мигачът ти е бял с оранжева крушка (както е при мен на Outback B14), бих ти предложил да си монтираш дневни светлини в секцията на мигачите. Това са LED крушки с 2 цвята - оранжев и студено-бял. Връзват се дневните светлини към + след контакт, като минават през реле с нормално затворен контакт, което пък се захранва от + на габарита. И така като светнат габарити (и къси, и дълги и т.н.), дневните угасват. Когато пуснеш мигач, бялата светлина от съответната страна изгасва и почва да мига оранжевата. Много готино се получава и не се налага да модифицираш фаровете изобщо. Монтажът отнема около час, а подобни китове струват 30-40 лв преко сили.

Ще го пробвам колега .. Ето какво сътворих аз ! Като може да се направят още няколко дизайна за тези фарове !

Прикачени файлове:
far12.jpg
far12.jpg [ 3.46 MiB | Прегледано 3253 пъти ]
Съб Ное 13, 2021 4:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Peshetost86 написа:
Здравейте колеги ,

Пиша Ви тази тема да споделя за проблем с рефлекторите на къси светлини.
След като останових проблема че е от тях реших да търся други. Купих от колега ... но се оказаха същите. Прибрах колата разглобих и демонтирах фаровете след много съвети и мнения от хора вещи в областа.
Стигнах до следното : Чисто нови фарове - Не ( изключително скъпи) , Рециклиране на старите - Да ( ставяат като нови ).

Рециклирах рефлекторите в Стрелча. ( Ще прикача снимки на изгорелия рефлектор и на рециклирания.) Изключително съм доволен от работата им и цената е доста добра 30-50 лв на рефлектор.
Времетраене за процеса 2 седмици ! ( което е кофти за хора с една кола )

След като получих новите рефлектори реших че трябва да се модифицират фаровете в посока дневни светлини за да не изгарят отново толкова бързо.
Фаровете ми бяха и доста мръсни и прашни от вътре.

Ще Ви покажа какъв дизай избрах за фаровете и външния рефлектор.

Прикачам снимки на рефлекторите за да добиете представа.

Тъй като външния рефлектор беше доста замърсен реших че ще го направя в черно както са повечето американски фарове.На една от снимките ще видите и пораженията по външния рефлектор.

Ще вградя във фара и дневни светлини на мястото на габарита , за да не светят късите когато се шофира през деня. Така удължаваме живота на рефлектора.

Остава ми още малко работа за да довърша фаровете и ще Ви споделя и крайния резултат,които ще постигнем съвместно в колегите от ASTRA FOLIO Varna.

Ето го и крайният резултат ... Остана само полиране и фолиране на фаровете !

Ако някой има интерес може да се обади за съдействие или рециклиране. Като ще имам едни оборотни фарове точно за този модел за да може колата да се кара.

Прикачени файлове:
far12.jpg
far12.jpg [ 3.46 MiB | Прегледано 3254 пъти ]
far.jpg
far.jpg [ 2.41 MiB | Прегледано 3254 пъти ]
Съб Ное 13, 2021 4:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1821
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
Извинявам се за лаишкия въпрос:
Този ефект се прави с някакви лепени лед ленти, които са вързани към DRL модул така ли?Т.е. в момента от задната част на фара излиза още един чифт кабели? И в крайна сметка се постига този "angel eye" ефект.
Когато разглобявах моите се замислих за това, но така и не видях равна повърхност, на която да мога надеждно да залепя такива ленти. Освен, че имам отделни LED стрипове на бронята, които са вързани като DRL.

Съб Ное 13, 2021 7:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
ico_tech написа:
Извинявам се за лаишкия въпрос:
Този ефект се прави с някакви лепени лед ленти, които са вързани към DRL модул така ли?Т.е. в момента от задната част на фара излиза още един чифт кабели? И в крайна сметка се постига този "angel eye" ефект.
Когато разглобявах моите се замислих за това, но така и не видях равна повърхност, на която да мога надеждно да залепя такива ленти. Освен, че имам отделни LED стрипове на бронята, които са вързани като DRL.

Лентите са много гъвкави и с нов иновативен дизайн. Свързани са към габарите на който е премахната крушката. Няма никакъв модул.

Нед Ное 14, 2021 1:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1821
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Отговори с цитат
т.е. позиция Auto на ключа не се ползва, а колата трябва да се превключва от габарит на светлини през нощта?
ок. благодаря за отговора.

Нед Ное 14, 2021 2:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2451
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 705
Отговори с цитат
А може ли линк какви точно са лентите?
:good:

Нед Ное 14, 2021 7:21 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
ico_tech написа:
т.е. позиция Auto на ключа не се ползва, а колата трябва да се превключва от габарит на светлини през нощта?
ок. благодаря за отговора.

Има вариянт да се свърже само към контактен + и тогава ще работи и позиция ауто. Но като карам на дневни мога да си преценя аз сам кога да си пусна късите така че тая функция не ми е много полезна.

Пон Ное 15, 2021 6:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
valqk написа:
А може ли линк какви точно са лентите?
:good:

LED FLEX NEON - Има много различни модели. Каквито си харесаш и ти паснат на дизайна !

Пон Ное 15, 2021 6:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 415
Автомобил: Outback '99 AT, B14, 3.6 Executive
Рейтинг: 64
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей колега,

Хареса ми темата ти и евала за труда по фаровете и по това да го качиш тук.

Някой ми беше казал, че колата ако е сметната за халогенни крушки, не трябва да слагаш LED/LED лента. На старата бях ги сменил и на тъмно се виждаше, че много лееееко свети. Оттам може да се получат оттечки и т.н. Имало специално реле в ел.системата на колата, което нз си какво си......

Искам да те попитам от къде видя и сметна за добре да ползваш LED на мястото на халогенна крушка?

Не карам пил и не пия карал.

... важно е да знаеш числата колко са ти...

Сря Ное 17, 2021 8:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Lazarus написа:
Здравей колега,

Хареса ми темата ти и евала за труда по фаровете и по това да го качиш тук.

Някой ми беше казал, че колата ако е сметната за халогенни крушки, не трябва да слагаш LED/LED лента. На старата бях ги сменил и на тъмно се виждаше, че много лееееко свети. Оттам може да се получат оттечки и т.н. Имало специално реле в ел.системата на колата, което нз си какво си......

Искам да те попитам от къде видя и сметна за добре да ползваш LED на мястото на халогенна крушка?

Здрасти ,

Не съм сменял халогени с лед ... Просто съм премахнал крушката на габарита и вместо нея свети лед ( като консумацията на леда е доста по малка ). Вместо през деня да светят късите и да горят рефлекторите. На къси съм с ксенон( оригинален) , а на дълги и халогени с добавени ксенони. Мислих да слагам лед , но когато имаш хубав рециклиран и почистен фар няма значение дали ще е лед или ксенон.

Това за оттечките са глупости ... няма какво да стане щом всичко е свързано и изолирано. Скоро ще кача още един комплект фарове с друг дизайн + наредени диоди вътре във фара.

Чет Ное 18, 2021 12:51 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 675
Автомобил: Type R, Mustang GT.
Рейтинг: 454
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
kerekovski написа:

Привет,

Закупих такъв комплект. Всичките такива са с резистори за мигача за да няма проблем с шината. Монтажа наистина е лесен и изглеждат добре,
НО.... както винаги пълно щастие няма. Съвсем естествено е тези резистори да греят при продължителна работа - например ако си пуснал
аварийни за по-дълго време. В края на ръководството с дребни букви пише - мигача да не бъде включен за повече от 30 минути, в противен случай
се стига до изгаряне.

Така, че хората, които си вземат такъв кит да внимават с тази "особеност".

Лично пробвах пуснати 7-8 минутио и резисторите наистина започнаха да греят.

Поздрави.
 15

Пет Дек 10, 2021 10:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4046
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Отговори с цитат
Сменяш и останалите мигачи с диоди, махаш резистора и минаваш на електронно реле. :beer:

Пет Дек 10, 2021 11:53 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 152
Автомобил: Toyota Avensis , TOYOTA RAV4
Рейтинг: 114
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Поздравления за труда, колега! Добре се е получило, красиво, сръчен си, няма спор.
С риск да оплют от любителите на тунинг осветлението ще коментирам малко изпълнението.
Дневните светлини, като такива трябва да отговарят на доста изисквания, като яркост, положение, ъгъл на виждане и т.н. Няма да изпадам в подробности, но ще ти кажа, че афтър-маркет DRL на Филипс, оставен да свети през нощта заслепява много неприятно. С други думи, ако твоите ленти светят така както трябва да светят и не угасват, или отслабват с включване на късите (габаритите) ще заслепяваш. Ако не заслепяват, то няма смисъл от тях, защото явно светят слабо за дневни, а стават за габарити, където и си ги включил. Отделно няма нужда да ти казвам, че дневни с това разположение, трябва да угасват (отслабват) при включване на мигач. Ясно е, че сме в България и ти не би имал проблем по никоя от точките, но молбата ми е, ако са достатъчно ярки за дневни, намери начин да ги гасиш (димираш) при включване на основна светлина.

Нед Дек 12, 2021 6:41 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Не е нужно да заслепяват за да светят силно и да се виждат като дневни. Идеята на тези дневни е да не ми горят рефлекторите от постоянното светене на ксенона. Ако искам да заслепявам ще наредя доста силни немски ледове които мога да използвам дори за къси. Там цената е малко по различна 7-8евро е един диод !

Благодаря ти за мнението !

Нед Дек 12, 2021 6:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 675
Автомобил: Type R, Mustang GT.
Рейтинг: 454
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Alxx написа:
Сменяш и останалите мигачи с диоди, махаш резистора и минаваш на електронно реле. :beer:

Всъщност електронните релета поддържат и стандартните крушки.
Има такива: https://www.diodedynamics.com/led-flash ... preza.html

Сря Дек 15, 2021 1:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 190
Автомобил: Outback '00 2,5 AT / Forester 2.0
Телефон: 897722554
Рейтинг: 75
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
tst написа:
Alxx написа:

Всъщност електронните релета поддържат и стандартните крушки.
Има такива: https://www.diodedynamics.com/led-flash ... preza.html

Преди време и аз го играх това с релето. Смених го защото слоших ЛЕД навсякъде - http://www.led-bg.com/bg/product/elektr ... ushki-cf13

Сря Дек 15, 2021 2:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >