Отговори на тема
 Помощ за идентифициране на нок сензор за Spec B 2005та 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 44
Автомобил: Legacy '05 Spec B
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте колеги, опитвам се да намеря информация за правилните knock сензори за Legacy Spec B 2005та с 3 литра двигател. Ползвах opposedforces и не съм имал грешка за над 9 години. Сега обаче явно е имало няколко парт номера описани и това което поръчах не работи при мен. Нещо не съм догледал очевидно. Проблема е че сайта вече не функционира, а купих 2 сензора, които колата не харесва. Не ми се поръчва на сляпо останалите части, които намерих, та за това да питам и тук :) Търсих в търсачката, но не намерих нищо за тия парт номера.

По-конкретно поръчах 2 броя оригинални 22060AA130 - когато са вързани към колата дори само на контакт получавам грешка High-input + low input. Пробвах да ресетвам компютъра, да разкача акумулатора и прочие - не захапват. Пробвах и евтин сензор на Meyle- пак същото.
Старите сензори закачени работят и няма грешки. Премерих съпротивлението и на старите и новите около 550 кило ома по памет - не че това е единствения параметър, но все пак.

Има още 2 парт номера, които видях 22060AA081 и 22060KA040. В drive2ru някъде май срещнах, че определени коли ползват 2 проводника - при мен е само 1. Тоест явно има промяна по дизайна в някакъв момент.

От позитивната страна открих проблем с екранировката на единия сензор, където беше накъсо със сигналния проводник - това го оправих. Същото беше тръгнало да става и на банка 2. Тъй че поне са направени по-добре.

Ако някой може да даде насока ще съм благодарен :)

ПП Ако някой пита защо ги сменям и двата - гоня някакви фантомни нокове, които се появяват само в определени ситуации дори не при максимален товар. Единия сензор има стартираща корозия по него, а са на почти 20 години. Колата е след основен ремонт, лагери, полиране на вал, ревизирани глави, смяна соленоиди, лабмда сонди, вариатори и какво ли още не. Не е механичен проблема със сигурност. Отделно при оглед на стари логове - имало е такива симптоми от преди 6-7 години дори. Предполагам още от както съм я взел също. В момента колата е с чарджър и съм навъртял над 20к с него(и още над 120 преди това). Мотора генерално си е много щастлив просто искам всичко да е, както трябва.

Пон Юни 23, 2025 11:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4215
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Цитат:
гоня някакви фантомни нокове, които се появяват само в определени ситуации дори не при максимален товар.

Просвири инсталацията от сензорите до ецу-то. Аз, имах точно такъв проблем. Иначе дай шаси и ще ти дам с кой нок е излезнала от завода.

Пон Юни 23, 2025 1:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Alxx написа:
Цитат:
гоня някакви фантомни нокове, които се появяват само в определени ситуации дори не при максимален товар.

Просвири инсталацията от сензорите до ецу-то. Аз, имах точно такъв проблем. Иначе дай шаси и ще ти дам с кой нок е излезнала от завода.

Мисля че това го оправих - но не съм имал възможност да логвам, че се появиха други задачи. просто събрах колата и пътувам. Както споменах старите сензори *работят.

А за ВИН-а JF1BPELN35G033816

Благодаря!

Пон Юни 23, 2025 5:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4215
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
22060KA040 е за теб, АА130 е за мен.

Вто Юни 24, 2025 7:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Alxx написа: