Здравейте,
Ами аз да си разкажа:
След преглед отново в сервиз след смяната на амортисьорите и нов реглаж отзад, се оказа, че предишният реглаж малко или много, нищо не е пипано отзад на колата. Задницата беше супер разместена и само мога да препоръчам
мястото където супер добре се отнесоха, обясниха ми всичко и ми показаха какви са били проблемите. Прекрасно свършена работа и за никакви пари като цяло.
Та колата се чувстваше супер стабилна на пътя, даваше и прекрасен разход около 9.5-10.5 на газ извънградско до Гърция и обратно с газовата сложена от Тони от ДинамикАрт.
И всичко прекрасно докато на прибиране от Гърция, на 3 светофара от нас, задният шофьор си гледаше телефона или просто блееше иииии можете да видите надолу как го пое колата. За радост ни няма нищо на мен и по-добрата ми половинка, почти не усетихме удара, никакви проблеми с камшичен удар или каквото и да е. Нямаше никакъв спирачен път на другата кола.
Ето
албум с повече снимки и какво засне предната камера, не че много ще покаже

Та веднага другият водач си призна, че не е гледал, и че вината е тяхна. Писахме с КАТ двустранен протокол и с 300 зора докарах колата до вкъщи, с търкане на гумите в подкалниците.
Вчера застрахователите бяха тук за да опишат щетите по каско на първоначален преглед и писаха честно казано много малко неща, но ме увериха, че при вторичен преглед ще излязат повече неща.
Списъка е следният, а в скобите е какво пише за начин на ремонт:
Броня Задна (П)
Престилка задна (3+5)
Теглич комплект (П)
Подкалник заден (П)
Панел заден (3+5)
Подбагажник (П)
Капак заден (3+5)
Та, нямам идея дали това е всичко, някак си изглежда твърде малко, но ще видим. Трябва сервиз сега да намеря, доверените сервизи на ДаллБогг са не чак толкова много и звънях във всеки с оценка над 3.5 в София и най-рано краят на октомври могат да прегледат колата. Силно се притеснявам, че само ще закърпят положението, яко кит, не добре свършена работа и ще ме цакат с пари в крайна сметка. С толкова усукано купе, нямам идея дали ще се мине без рязане и презаваряване на нови компоненти по колата.
Мисля да викна семеен приятел, който се занимава с реставрация на коли и да погледне и да каже какво да правя за напред, че много не искам да се доверявам на сервиз с оценка 3.5, да оправи колата, която аз лично мисля, че може и да е тотал щета.
И така, всякакви мнения и съвети приемам, че съм в много непознати води, първото ми ПТП е това.