|
|
Страница 1 от 1
|
|
XV2014 2.0 MT -ел.рейка ,torque sensor проблемно управление
Автор |
Съобщение |
SZ XV
Автомобил: XV 2.0 manual '14
Рейтинг: 0
|

Здравейте ,колеги , с настоящия пост искам да потърся съдействие от хора преборили се със следния проблем. Ел.рейката работи по различен начин в двете посоки. На ляво волана се върти леко нормално ,докато в другата посока изисква допълнително усилие ,примерно 20-30 %,ако въобще мога да определя по усет. Няма шум ,движението е плавно и в двете посоки ,просто на дясно е по трудно. Втори симптом при движение направо,волана сам се завърта наляво за около 1-2секунди с 0.005градуса(това също е по усет ),като почти не променя траекторията на движение,впоследствие се завърта леко надясно в предишното положение и така постоянно през 3-5 секунди за малко наляво и после пак надясно. Този симптом се проявява и при дълги завои с постоянен радиус,когато хвана радиуса на завоя ,волана примърдва леко на ляво за малко ,като се връща почти веднага. Автомобила е запазен на едва70 хил реални ,лично съм я закупил от салон от чужбина.Гуми нови ,зимни и летни ,държанието е едно и също при 6 разлини нови гуми.Преден мост много пъти поне на 5 места. Би трябвало да е нещо свързано с калибрация наTorque sensor ,или някой сензор по управление на ел.рейката. Ще обърна внимание ,че втория симптом се проявява често ,но не винаги - има и щастливи дни. Благодаря ви за вниманието . Ако има повдигната подобна тема моля да ме насочите.
Subaru XV .2.0 Ръчка 2014 70 000
|
|
|
Пон Апр 17, 2023 12:46 pm |
|
|
Alxx
|
Прилича на разкалиброван сензор, но не е редно да се гадае. Трябва ви някой с редовен SSM, Launch или Аутел да я прегледа и калиброва. В кой град сте, колега?
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
Пон Апр 17, 2023 4:01 pm |
|
|
SZ XV
Автомобил: XV 2.0 manual '14
|
От Стара Загора съм.Ако трябва ще си намеря причина да дойда и до София.
|
|
|
Вто Апр 18, 2023 6:57 am |
|
|
Alxx
|
Макар, че не съм в бизнеса от известно време, колега може да помогне с апаратура. Това обаче не прави нещата лесни, защото може да не се окаже само до апаратура проблемът и в такъв случай ще е голо разкарване. Преценете сам как да постъпите.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
Вто Апр 18, 2023 8:59 pm |
|
|
Greg4o
|
SZ XV написа: От Стара Загора съм.Ако трябва ще си намеря причина да дойда и до София. Потърси Павел в Пловдив. Май го има в белите сервизи.
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
Чет Апр 20, 2023 3:19 pm |
|
|
Сидни Ч
Автомобил: Subaru Crosstreck 2.0 Hybrid 2016
|
Здравейте! Имам същият симптом като на колегата с трудното въртене на волана само надясно. Колата е Subaru Crosstreck 2.0 Hybrid 2016. Моля за съвет и къде мога да разчитам на подходяща диагностика за София? Благодаря!
|
|
|
Сря Юни 18, 2025 8:56 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|