Здравейте
Моля за малко пояснения и знания от знаещите.
Купих си Аутбек 5 - 2015 2.5 CVT от щатите и имам няколко въпроса.
0. Много е яка, имам чувството че карам камион !!! Това не е въпрос а наблюдение
Много ми харесва че има камера за паркиране и ми се струва по-маневрена от Б12ката, накратко няма вече дагледам дали ароматизатора или заешката опашка висяща на огледалото на колата отзад се заклаща за да знам че трябва да маневрирам напред
1. Как се пуска подгряването на огледалата ? Имам пиктограма на шофьорското огледало за подгряване а на пасажерското нямам. На бутона за подгрев на задния джам няма допълнитлената иконка обаче като тази на лявото огледало. Това което забелязвам е че, лявото огледало не чисти днешния сняг и стои запотено след като го почистя, докато дясното не задържа сняг ( може би от положението спрямо валежа) но не се запотяваше а седеше чисто. Няма подгрев на седалките
и е доста оглозгана от към екстри. Няма и AUTO на климатика, трябва сам да нагласям синьо и червено и сила на перката.. Което е ...... Жигули
2. Частите за американските версии различни ли са?
3. Флуида в ЦВТто дали е различен от този за Европа ( някой в дилъра тук спомена че не се знае какъв флуид се ползва в TR580 за Америка и не бил същия като за европейките !?? Така ли е
4. Колата е на 138 000км, няма теглич и конектор и не изглежда да е офроудствала или теглила. CVT -Дали да сменям флуида, да го опресня или да не я барам? Виждам че се води lifetime - ако не е теглила и товарена, иначе на 40 000 да се сменя. Та не знам какво да правя. карана е в БГ около 4 години и около 80 000км
5. Виждам че има само 3 апликации в APPS - Пандора, Старлинк и aba Radio - има ли опция да се добавят още ( някакъв ъпдейт може би ). Успях да добавя София като регион за прогноза за времето, както и да командвам Spotify през геврека и да сваля контактите от iPhone?
6. Amsoil 0 W20 не е ли прекалено тънко за нашите ширини
7. Има ли спортен режим, освен като цъкам перата, имам предвид като бутна лоста на ляво не ми се струва да се променя поведението/настройките на автомат/двигател, но все пак съм и навъртял 130км - колкото да сложа днес нови зимни гуми и да поразцъкам съвсем кратко с децата и жената ( които много се кефят)
8. Усещам едно съвсеем леко претрисане около30-50км/ч при ускурение, за което четох теми, че може би е кардан или карета. Но това все още ще се устновява. С Любо я гледахме и изглежда доста свежа и на истински км. Надявам се да си внушавам, на други места чета че било нормално за CVT, но не ми се врява. Трябва ли да взимам някакви мерки или да изчакам да си покаже повече рогата.
Благодаря предварително. То бая питанки станаха ама ми е много непозната тази генерация.
Поздрави
Иво