Отговори на тема
 Къси Светлини на аутбек 2012 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 26
Автомобил: Outback IV
Телефон: 0889210731
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
Като нов собственик на outback 2012, имам огромен проблем със късите светлини, едвам светят, бихте ли ми помогнали с решение на този проблем, благодаря предварително !

Предполагам темата е засягана многократно , но аз лично се изгубвам и не мога да я открия.

поздрави, Стефан.

Сря Ное 06, 2024 6:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4046
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
5 сек с търсачката:
viewtopic.php?f=4&t=29046

Сря Ное 06, 2024 7:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 26
Автомобил: Outback IV
Телефон: 0889210731
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте отново, има ли начин да се разбере по външни признаци (без разглобяване на фара) нивото на износване на рефлектора под лупата, както и възможно ли е ксенон крушката D2S да е отслабнала от времето и ако имате мнение за Night breacker 200% дали дават добър резултат?

И в допълнение, някой успявал ли е да смени въпросните крушки за къси без да разглобява броня или подкалник ?
Благодаря предварително.

Чет Ное 07, 2024 12:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 639
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Чрез повдигане и бъркане през подкалника се сменя крушката на късите. Ако свалиш бронята, най добре свали целия фар после и спокойно сменяй. Някой ми обясняваше, че бил успял и отгоре, но първо не се сещам кой и второ не му вярвам особено. Като знам колко място има.
Иначе за самите крушки - ако са си заминали рефлекторите на прожекторите с нова крушка няма да се оправи, но със сигурност ще се подобри положението. Поне ще знаеш, че наистина са рефлектори и ще плануваш ремонта. Така или иначе след ремонта ще му сложиш новите крушки. За мен и при тези цени не си струват найт брейкърите. Те са доста натоварени и често приключват бързо. По скоро търси бюджетно решение. Вчера си взех за тойотко д4с по 40лв броя, щото и аз страдам от лоши фарове и са заподозряни рефлекторите. Не съм ги сложил още, но тези дни ще е и мога да напиша отзиви. Китайци като всички останали, но по ювелирни, от други техни продукти съм доволен.
Въпросът тук е дали да инвестира въобще в нови крушки на д4с цокъл. При евентуален ремонт на фарове може както да се рециклира рефлектора на прожектора ти и да се ползват такива, така и да се смени целия прожектор с друг цокъл - н1 или н7 примерно. За последните има доволни ксенон системи от 55в и свети много добре. Аз купих д4с щото тойотко е със завиващи фарове и смяна на прожектор не е алтернатива.
Не съм посочил марката на крушките да не правя излишна реклама, но при интерес пиши на лично. Забравих да спомена, че и лед системи има. Човек като почне да го мисли и винаги е мазало какво да реши :)
Поздрави!

Едит: ксеноновата крушка действително с времето започва да свети по слабо, газът в балона губи свойствата си за светоотдаване. Същевременно се увеличава и съпротивлението на самите крушки, което натоварва баласта. Тъй че периодична смяна на крушки винаги е добра идея. За дългите търси led М3 hb3 крушка, свети също много добре.

Чет Ное 07, 2024 5:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема