Отговори на тема
 Внос от Щатите 
Автор Съобщение

Постове: 5
Рейтинг: 56
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Привет на всички,

От известно време заглеждам Outback 2017-2018 и ми прави впечатление, че има доста подобни внесени от Щатите. Говорих със Субару Моторс, но те ме наплашиха, че като цяло е лоша идея да се взима подобен автомобил, тъй като някои части не се продават в Европа и съответно са трудни/невъзможни за набавяне.

Та питанката ми е - до колко това е реален проблем? Има ли някой, който си е взимал по подобен начин автомобила и страдал ли е по сервизите или.. Субару ме плашат, че да си взема от тях нещо :)

Поздрави

Чет Май 09, 2019 9:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5380
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Проблемът с колите внос от САЩ не е че частите са някакви уникални - дори и да има някои специфични, то всичко се внася в рамките за 2-3 седмици и на прилични цени.
Истинският проблем е че 99% от внесените коли са с salvage title, т.е. Бракувани - били са или удавени, с крива рама и т.н

В зависимост от финансите ти трябва да избираш дали ще търсиш редовна кола с чист талон или от описаният тип.
И в двата случая излза по евтино от покупка от БГ, еле пък от вносителя, пардон - 2-ръка дистрибутор.

Потърси с търсачката за коли внос от САЩ и Субару Моторс България, за да се ориентираш. На прав път си...

Чет Май 09, 2019 10:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 362
Автомобил: Forester '19 2.5i
Телефон: 885 120 277
Рейтинг: 34
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравей
Определено си на прав път. Ако се поровиш повечко можеш да си намериш и добър вариант. Въпрос на бюджет и желание! Частите вече не са толкова голям проблем. Иначе правилно са те ориентирани - доста са различни на части - и окачване - американците са по високи от европейките с около 3 см!

Пет Май 10, 2019 7:51 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Vmax написа:
В зависимост от финансите ти трябва да избираш дали ще търсиш редовна кола с чист талон или от описаният тип.
И в двата случая излза по евтино от покупка от БГ, еле пък от вносителя, пардон - 2-ръка дистрибутор.

Потърси с търсачката за коли внос от САЩ и Субару Моторс България, за да се ориентираш. На прав път си...

Благодаря за отговорите.

Как разбирам дали талонът е 'чист'? Автомобилът, който гледам е този: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=aunou7

Лошото е, че от коли не разбирам, а от Субару Варна ми казаха, че няма как да проверят километрите и сервизната история на колата..

Иначе от Субару Моторс намерих един стар Outback на 10000км, но е дизел. Принципно не ми е проблем, но в контекста на истерията с дизелите и предстоящи евентуални забрани, ще е тъпо да взема почти нова кола и да не мога да отида с нея на ски в Австрия примерно...

Пет Май 10, 2019 8:15 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 222
Автомобил: Outback Touring XT 2020
Телефон: 0898624058
Рейтинг: 343
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Във VIN номера е ключът за "тъмната" стаичка. ;)

Forester XT 2.0DIT 2017
Outback 3.6 2010 LPi
 15

Пет Май 10, 2019 8:34 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А в какво се изразява документално, регистрирането на такава с отбелязано в талона й, че е била бракувана след инцидент и изобщо възможно ли е - примерно ей тука отварям и първата обява ми излиза ей тоз форестър - https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=aw1nga

И аз почнах да се заглеждам по американки, че трябва да взема нещо, а ново - отидох и ми обявиха цени, които никак не ми харесаха предвид същите такива за нов в Канада примерно, гледам има два варненски аутбека за по 45 000, което в сравнение с цените на официалния дистрибутор си е на 70 %

Пон Май 13, 2019 12:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Отговори с цитат
Американките са лесни. Искате VIN и го проверявате в някой от сайтовете (има тема във форума),плаща се с кредитна карта. Там си пише всичко: дата, мили, събитие. И според това си правите или не оглед на колата.

Сря Май 15, 2019 11:49 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
аз си платих на carfax и проверих Варненския outback (https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=axb187), както и един в Стара Загора (https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=axb187)

първият е Total Loss - помлян (дори покривът е репортнат като damage-нат), ремонтиран в Латвия и внесен тук
вторият е блъскан отзад, но не мога да разбера колко. все пак, като за 50к кола можеха да го обявят..

има ли сайт подобен на CarFax за Европа/Германия или там им вярваме на сервизните истории?

Сря Май 15, 2019 9:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5380
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
minimalistic написа:

има ли сайт подобен на CarFax за Европа/Германия или там им вярваме на сервизните истории?

Не. Карфакс и останалите САЩ системи за проверка на автомобил са най-пълни с данни.

Сря Май 15, 2019 9:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Отговори с цитат
"
minimalistic написа:
аз си платих на carfax и проверих Варненския outback (https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=axb187), както и един в Стара Загора (https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=axb187)

първият е Total Loss - помлян (дори покривът е репортнат като damage-нат), ремонтиран в Латвия и внесен тук
вторият е блъскан отзад, но не мога да разбера колко. все пак, като за 50к кола можеха да го обявят..

"

:D :D
Случайни цени и коли в България (!) в този бизнес - НЯМА!

Чет Май 16, 2019 8:47 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 222
Автомобил: Outback Touring XT 2020
Телефон: 0898624058
Рейтинг: 343
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
minimalistic написа:

Ако не е тайна, може ли да им напишеш техните VIN номера, че ми стана интересно как автомобил 2018, на 7000км в САЩ излиза около $15000? :)

Forester XT 2.0DIT 2017
Outback 3.6 2010 LPi

Чет Май 16, 2019 5:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 127
Автомобил: Subaru Outback 3.6R 2010
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
kvark написа:
minimalistic написа:

Ако не е тайна, може ли да им напишеш техните VIN номера, че ми стана интересно как автомобил 2018, на 7000км в САЩ излиза около $15000? :)

Защо 15000US, все пак я продават за 47000лв. ?

Outback 2010 3.6;
Outback 2015 3.6;
Outback 2017 3.6;
Outback 2005 2.5;
Outback 2006 3.0;
Outback 2010 2.5 ....

Чет Май 16, 2019 7:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Отговори с цитат
15000 е висока цена ! :idea:
;)

Пет Май 17, 2019 8:49 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 493
Автомобил: XV 2.0 ; Outback B13 H6
Рейтинг: 224
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
от USA 95% са тоталки. По предишният бек ми беше от канада и нямаше репорт за тотал и 230к км си се кара безпроблемно в БГ. В момента има един нов аутбек пак от САЩ уж реален и вин дава човека... много ми е интересно какво ще се окаже... как и той е бил тотал. ROFL ROFL

П.П. точно за този червеният варненски.... Бях сигурен че е бил тотал щета... то нов в БГ е близо 90к. топ изпълнението, но за 70 си го взимаш стайл... или тестов на 2-5000км както направихме с XV-то

Синият варненец гледал ли си го? https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=b01i9e

И Последна промяна: Миналият ден заглеждах тази обява: Виж ако имаш интерес

Прикачени файлове:
subcan1.jpg
subcan1.jpg [ 98.92 KiB | Прегледано 1005 пъти ]

Прикачени файлове:
subcan2.jpg
subcan2.jpg [ 211.29 KiB | Прегледано 1005 пъти ]

Subaru Outback 2.5 `98 USA
Subaru Legacy 2.2i GX `95
Toyota Corolla D4D `06
Skoda Octavia AXR `07
LR Discovery 300Tdi `96

Сря Май 22, 2019 10:56 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте на всички, :hello:

да попитам откъде търсите да внесете Outback VI 2.4 turbo? Спрях се на този модел и точно този двигател. Из европейските сайтове се намират няколко броя, но на по-солени цени. По щатско в сайтовете за автомобили със щети повечето са или наводнени, или сериозно ударени.

Може и на лично съобщение да ми пишете.

Благодаря предварително и весели празници на всички. :beer:

П.С. Нов съм за форума.

Сря Дек 18, 2024 11:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 174
Рейтинг: 102
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Didiken написа:
Здравейте на всички, :hello:

да попитам откъде търсите да внесете Outback VI 2.4 turbo? Спрях се на този модел и точно този двигател. Из европейските сайтове се намират няколко броя, но на по-солени цени. По щатско в сайтовете за автомобили със щети повечето са или наводнени, или сериозно ударени.

Може и на лично съобщение да ми пишете.

Благодаря предварително и весели празници на всички. :beer:

П.С. Нов съм за форума.

Здравей,
Аз внесох моята от Канада с посредническа фирма. Ползвах North Auto, но освен тях има още доста опции. MostAuto също имат добра репутация. Комуникирал съм и с тях и са читави.
В моя конкретен случай North Auto намериха първи подходящата за мен кола. Купиха ми я от дилърски търг и е без щети, така че с търпение и правилните хора всичко е възможно.
Поздрави и весели празници!

Чет Дек 19, 2024 6:34 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема