Отговори на тема
 Лед крушки за къси с лупите на Бек Б13 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 93
Автомобил: For SH 2.0D; OB 2006 2.5
Телефон: 0887077309
Рейтинг: 75
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Има напоследък вълна от лед лампи заместители и ги слагат на всякакви фарове. Който кара нощем, знае колко е безумна ситуацията. Всяка трета каруца с рефлектори вече е с ослепителни ледове, които светят навсякъде и заслепяват наред.

Както и да е, въпросът ми е дали имате опит с ледове за къси за лупите на Бек 2006г. Колата свети добре на дълги, но късите са малко слаби. Би трябвало да станат добре, защото нали са лупи, а не рефлектори; и се насочват, тоест не би трябвало да заслепяват.

Друг е въпросът че добрите ледове ги продават по Амазон с едно голямо предупреждение, че са нелегални за пътя като къси/дълги и могат само да се ползват на офроуд и т.н.

Интересува ме:
- дали пасват и дали се затваря капак отзад дето е на винт
- дали греят много, защото имат охладител, ама той ще си е затворен вътре от капака, тоест не може да се охлажда от външния въздушен поток
- дали светят повече от нормална крушка
- дали траят повече от нормална крушка, тоест година-две
- е да, и дали заслепяват другите шофьори - светкат ли ви?

Пон Май 12, 2025 2:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 100
Автомобил: Outback H6,2007
Рейтинг: 36
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здрвей,колега.
Мнението ми е:

"Интересува ме:
- дали пасват и дали се затваря капак отзад дето е на винт: *Не не пасват,охладителя пречи.
- дали греят много, защото имат охладител, ама той ще си е затворен вътре от капака, тоест не може да се охлажда от външния въздушен поток:*Греят здраво затова им е радиатора.Ако ги затвориш плътно,ще си докараш проблеми(опичане,стопяване и т.н.)
- дали светят повече от нормална крушка:* Да светят.
- дали траят повече от нормална крушка, тоест година-две:*Зависи колко караш на фарове,на късмет е.
- е да, и дали заслепяват другите шофьори - светкат ли ви?[/quote]:* Не знам нямам такива крушки."

Имам комшия със стара Импреза,отзад капака му е напълно изрязан и радиаторите му стърчат навън от капака,ако нагази в по-сериозна вода,може да си направи фаровете аквариум.
Наистина светят зверски,но аз лично се отказах понеже не се чуствам некомфортно да карам на фарове,просто остарявам,затова си взех скъпи ксенони и полирах и фолирах фаровете,достатъчно ми е.
Може би става ребилда към LED,но не съм навит за тази цена когато просто няма да ги ползвам.
Надявам се съм бил полезен

Пон Май 12, 2025 3:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4207
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Osram/Philips от няколко месеца имат легална за пътя серия крушки. Изкарват повече и ако са от официалния представител имат 4/5 години гаранция(зависи от модела).
Ще ровя за мен тия дни и ако не забравя ще ти дам точен модел.

Ако лупите са Н7, то има заместител, но ако за D2S/R - няма.
Ето с тези не преправяш нищо - болт-он на мястото на оригиналната.

Пон Май 12, 2025 5:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 100
Автомобил: Outback H6,2007
Рейтинг: 36
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Alxx написа:
Osram/Philips от няколко месеца имат легална за пътя серия крушки. Изкарват повече и ако са от официалния представител имат 4/5 години гаранция(зависи от модела).
Ще ровя за мен тия дни и ако не забравя ще ти дам точен модел.

Ако лупите са Н7, то има заместител, но ако за D2S/R - няма.
Ето с тези не преправяш нищо - болт-он на мястото на оригиналната.

Както винаги полезен Alx :bow:
Естествено аз съм с D2S,все съм с "глухата акула или счупената свирка".
Поздрави

П.С: Предния ми пост:" аз лично се отказах понеже не се чуствам некомфортно да карам"
Моля да се чете:"се чуствам некомфортно".

Пон Май 12, 2025 5:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4207
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Сега зачетох. Официално легални са за Субару...Джъсти 2000 и някоя си година, близнака на Игнис. Стандартизацията и тестовете са от Декра и Осрам. Иначе на кутията си пише стрийт лигъл, отблясъкът е под 50%, което отговаря на ЕСЕ 1112(по памет пиша номера на директивата).

P.S. Г-н Борисов, затова сме Субару клуб ;)

Пон Май 12, 2025 8:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 363
Автомобил: Legacy MY07 H6, '25 320d xDrive
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
gligor написа:
Колата свети добре на дълги, но късите са малко слаби. Би трябвало да станат добре, защото нали са лупи, а не рефлектори; и се насочват, тоест не би трябвало да заслепяват.

Нямам опит с афтърмаркет лед, но имам с б13 и ксенон около 9 години. Като взех субаруто фаровете не бяха особено добри, рециклирах ги (лупата също има рефлектор, който с времето изгаря) и сложих нови крушки осрам. След това светеха прекрасно, докато на 6-тата година започна да се поти единия фар и уж временно реших да карам без капачка, та си откарах така около 2 години докато се напълни с прах и стана доста мътен от мърсотия, другия си беше ОК. Изгодно намерих два запазени фара, смених мръсния, пак нов осрам и воала, колата свети страхотно. Приятел с мерц cls от тия години също рециклира неговите преди 3-4 години и все още свети повече от прекрасно. Та мисълта ми е, че фаровете са страхотни, просто имат нужда от освежаване.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Пон Май 12, 2025 8:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 93
Автомобил: For SH 2.0D; OB 2006 2.5
Телефон: 0887077309
Рейтинг: 75
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Благодаря!

Моите фарове ги рециклирах сам отвън преди 2 години с един комплект шкурка от 600 до 2500 и паста на винтовер на бавни обороти и с вода. После ги пръснах със запечатващ слой, уж специален спрей с УВ защита, от английския ибей го купувах. Обаче самият този слой сега се беше напукал и пожълтял, уж трябваше да е оригиналната работа, но само 2 години изтрая.

В събота се наех да повторя упражнението. Този път не ги демонтирах, а на място. Стана много по-бързо и само предишният пръскан слой ме затрудни. Става обаче и ръчно, без машина, даже е по-добре. Накрая ползвах комплект на 3М. Първо минах с шкурките от 600 до 2500 на водна баня; накрая измиване и последно полиране с шкурката 3000 в 3М комплекта. Паста не се използва. Измиват се и се подсушават. Магията е в запечатващия слой - слага се с кърпички, много лесно и не се разтича и не се лепят насекоми, докато съхне. Ако няма много за шкуркане, цялата процедура може да отнеме и 1 час. После съхне още поне 1 час. Сега са като нови. Пише на пакета, че трябва на 2 години да се повтаря процедурата.

Рефлекторите вътре изглеждат добре, забелязах леко пожълтяване отвътре на пластмасата, но едвам се вижда. Лупите също са добре и ще ги тествам сега с нормални крушки, а за по-голям ефект ще пробвам легалните ледове дето Алекс ги е намерил.

Сря Юни 04, 2025 11:56 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема