|
Страница 1 от 1
|
|
Лед крушки за къси с лупите на Бек Б13
Автор |
Съобщение |
gligor
Регистриран на: Чет Мар 21, 2019 10:25 pm Постове: 93 Местоположение: София - Банско
Автомобил: For SH 2.0D; OB 2006 2.5
Телефон: 0887077309
Рейтинг: 75 
|

Има напоследък вълна от лед лампи заместители и ги слагат на всякакви фарове. Който кара нощем, знае колко е безумна ситуацията. Всяка трета каруца с рефлектори вече е с ослепителни ледове, които светят навсякъде и заслепяват наред.
Както и да е, въпросът ми е дали имате опит с ледове за къси за лупите на Бек 2006г. Колата свети добре на дълги, но късите са малко слаби. Би трябвало да станат добре, защото нали са лупи, а не рефлектори; и се насочват, тоест не би трябвало да заслепяват.
Друг е въпросът че добрите ледове ги продават по Амазон с едно голямо предупреждение, че са нелегални за пътя като къси/дълги и могат само да се ползват на офроуд и т.н.
Интересува ме: - дали пасват и дали се затваря капак отзад дето е на винт - дали греят много, защото имат охладител, ама той ще си е затворен вътре от капака, тоест не може да се охлажда от външния въздушен поток - дали светят повече от нормална крушка - дали траят повече от нормална крушка, тоест година-две - е да, и дали заслепяват другите шофьори - светкат ли ви?
|
|
|
Пон Май 12, 2025 2:23 pm |
|
|
Borisov
Регистриран на: Вто Авг 31, 2010 11:00 am Постове: 100 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback H6,2007
Рейтинг: 36
|

Здрвей,колега. Мнението ми е:
"Интересува ме: - дали пасват и дали се затваря капак отзад дето е на винт: *Не не пасват,охладителя пречи. - дали греят много, защото имат охладител, ама той ще си е затворен вътре от капака, тоест не може да се охлажда от външния въздушен поток:*Греят здраво затова им е радиатора.Ако ги затвориш плътно,ще си докараш проблеми(опичане,стопяване и т.н.) - дали светят повече от нормална крушка:* Да светят. - дали траят повече от нормална крушка, тоест година-две:*Зависи колко караш на фарове,на късмет е. - е да, и дали заслепяват другите шофьори - светкат ли ви?[/quote]:* Не знам нямам такива крушки."
Имам комшия със стара Импреза,отзад капака му е напълно изрязан и радиаторите му стърчат навън от капака,ако нагази в по-сериозна вода,може да си направи фаровете аквариум. Наистина светят зверски,но аз лично се отказах понеже не се чуствам некомфортно да карам на фарове,просто остарявам,затова си взех скъпи ксенони и полирах и фолирах фаровете,достатъчно ми е. Може би става ребилда към LED,но не съм навит за тази цена когато просто няма да ги ползвам. Надявам се съм бил полезен
|
|
|
Пон Май 12, 2025 3:52 pm |
|
|
Alxx
|
Osram/Philips от няколко месеца имат легална за пътя серия крушки. Изкарват повече и ако са от официалния представител имат 4/5 години гаранция(зависи от модела). Ще ровя за мен тия дни и ако не забравя ще ти дам точен модел. Ако лупите са Н7, то има заместител, но ако за D2S/R - няма. Ето с тези не преправяш нищо - болт-он на мястото на оригиналната.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
Пон Май 12, 2025 5:02 pm |
|
|
Borisov
Регистриран на: Вто Авг 31, 2010 11:00 am Постове: 100 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback H6,2007
Рейтинг: 36
|
Alxx написа: Osram/Philips от няколко месеца имат легална за пътя серия крушки. Изкарват повече и ако са от официалния представител имат 4/5 години гаранция(зависи от модела). Ще ровя за мен тия дни и ако не забравя ще ти дам точен модел. Ако лупите са Н7, то има заместител, но ако за D2S/R - няма. Ето с тези не преправяш нищо - болт-он на мястото на оригиналната. Както винаги полезен Alx Естествено аз съм с D2S,все съм с "глухата акула или счупената свирка". Поздрави П.С: Предния ми пост:" аз лично се отказах понеже не се чуствам некомфортно да карам" Моля да се чете:"се чуствам некомфортно".
|
|
|
Пон Май 12, 2025 5:48 pm |
|
|
Alxx
|
Сега зачетох. Официално легални са за Субару...Джъсти 2000 и някоя си година, близнака на Игнис. Стандартизацията и тестовете са от Декра и Осрам. Иначе на кутията си пише стрийт лигъл, отблясъкът е под 50%, което отговаря на ЕСЕ 1112(по памет пиша номера на директивата). P.S. Г-н Борисов, затова сме Субару клуб 
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
Пон Май 12, 2025 8:03 pm |
|
|
pantata
Регистриран на: Вто Юни 30, 2015 7:04 pm Постове: 363 Местоположение: София
Автомобил: Legacy MY07 H6, '25 320d xDrive
Рейтинг: 164   
|
gligor написа: Колата свети добре на дълги, но късите са малко слаби. Би трябвало да станат добре, защото нали са лупи, а не рефлектори; и се насочват, тоест не би трябвало да заслепяват.
Нямам опит с афтърмаркет лед, но имам с б13 и ксенон около 9 години. Като взех субаруто фаровете не бяха особено добри, рециклирах ги (лупата също има рефлектор, който с времето изгаря) и сложих нови крушки осрам. След това светеха прекрасно, докато на 6-тата година започна да се поти единия фар и уж временно реших да карам без капачка, та си откарах така около 2 години докато се напълни с прах и стана доста мътен от мърсотия, другия си беше ОК. Изгодно намерих два запазени фара, смених мръсния, пак нов осрам и воала, колата свети страхотно. Приятел с мерц cls от тия години също рециклира неговите преди 3-4 години и все още свети повече от прекрасно. Та мисълта ми е, че фаровете са страхотни, просто имат нужда от освежаване. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Пон Май 12, 2025 8:20 pm |
|
|
gligor
Регистриран на: Чет Мар 21, 2019 10:25 pm Постове: 93 Местоположение: София - Банско
Автомобил: For SH 2.0D; OB 2006 2.5
Телефон: 0887077309
Рейтинг: 75 
|

Благодаря!
Моите фарове ги рециклирах сам отвън преди 2 години с един комплект шкурка от 600 до 2500 и паста на винтовер на бавни обороти и с вода. После ги пръснах със запечатващ слой, уж специален спрей с УВ защита, от английския ибей го купувах. Обаче самият този слой сега се беше напукал и пожълтял, уж трябваше да е оригиналната работа, но само 2 години изтрая.
В събота се наех да повторя упражнението. Този път не ги демонтирах, а на място. Стана много по-бързо и само предишният пръскан слой ме затрудни. Става обаче и ръчно, без машина, даже е по-добре. Накрая ползвах комплект на 3М. Първо минах с шкурките от 600 до 2500 на водна баня; накрая измиване и последно полиране с шкурката 3000 в 3М комплекта. Паста не се използва. Измиват се и се подсушават. Магията е в запечатващия слой - слага се с кърпички, много лесно и не се разтича и не се лепят насекоми, докато съхне. Ако няма много за шкуркане, цялата процедура може да отнеме и 1 час. После съхне още поне 1 час. Сега са като нови. Пише на пакета, че трябва на 2 години да се повтаря процедурата.
Рефлекторите вътре изглеждат добре, забелязах леко пожълтяване отвътре на пластмасата, но едвам се вижда. Лупите също са добре и ще ги тествам сега с нормални крушки, а за по-голям ефект ще пробвам легалните ледове дето Алекс ги е намерил.
|
|
|
Сря Юни 04, 2025 11:56 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|