Отговори на тема стр <  1 ... 153, 154, 155, 156, 157
 Някой има ли информация за този Аутбек (обяви и коментари)? 
Автор Съобщение

Постове: 9
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Първата много ми беше харесала, днес звънях на човека, само че е продадена вчера за мое съжаление.
За момента не успявам да харесам нищо друго от обявите в Mobile.
Ще следя вече, ако излезе нещо, което да ми хареса.
Благодаря за мнението.

Нед Апр 27, 2025 9:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте отново.
Ако може мнение по следната обява ще съм много благодарен:
https://www.mobile.bg/obiava-1174627994 ... 2-5-bifuel

Като имам няколко въпроса. На снимката отвътре на панорамата, в задната част, страничната лайсна (не съм сигурен така ли се води) е леко намачкана, това може ли да е признак за махане, за евентуално някакъв ремонт по механизма, ако е някъде там?
И другият въпрос е, пише, че има камера отзад, а не виждам на снимките къде изобразява камерата (и самата камера не видях, предполагам е скрита някъде над номера)? Бях чел по спомен нещо в жабката, дали може там да има дисплейче.
Благодаря предварително.

Нед Май 04, 2025 10:10 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
vlado35 написа:
Здравейте отново.

Като имам няколко въпроса. На снимката отвътре на панорамата, в задната част, страничната лайсна (не съм сигурен така ли се води) е леко намачкана, това може ли да е признак за махане, за евентуално някакъв ремонт по механизма, ако е някъде там?
И другият въпрос е, пише, че има камера отзад, а не виждам на снимките къде изобразява камерата (и самата камера не видях, предполагам е скрита някъде над номера)? Бях чел по спомен нещо в жабката, дали може там да има дисплейче.
Благодаря предварително.

Чух се с човека, изглеждаше ми честен, закупил е автомобила края на миналата година, но ще се връща към Форестър, този модел не е това, което търси. Предният собственик му е дал история на автомобила, обслужвана е при Тенчо. Вече сегашният собственик е правил подобренията, които се виждат, като каза, че е обслужена, рециклирана рейка, не знае кога е правен реглаж на клапаните, но каза, че няма проблем с работата на двигателя.
Ако е реално добре поддържана, за тези километри заслужава ли си инвестицията?

Нед Май 04, 2025 2:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
vlado35 написа:
vlado35 написа:
Здравейте отново.

Благодаря предварително.

Чух се с човека, изглеждаше ми честен, закупил е автомобила края на миналата година, но ще се връща към Форестър, този модел не е това, което търси. Предният собственик му е дал история на автомобила, обслужвана е при Тенчо. Вече сегашният собственик е правил подобренията, които се виждат, като каза, че е обслужена, рециклирана рейка, не знае кога е правен реглаж на клапаните, но каза, че няма проблем с работата на двигателя.
Ако е реално добре поддържана, за тези километри заслужава ли си инвестицията?

Здравейте отново.

Ходих да гледам автомобила и мисля да го взема, като ме притеснява едно тресене на скоростният лост при подаване на газ с цел по-бързо ускорение. Възможно ли е да е тампон причината?

Чет Май 08, 2025 5:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5418
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мини колата през специализиран сервиз

Чет Май 08, 2025 7:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4207
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
vlado35 написа:
... като ме притеснява едно тресене на скоростният лост при подаване на газ с цел по-бързо ускорение. Възможно ли е да е тампон причината?

По-вероятно вътрешни карета. Без специализиран сервиз да огледа е трудно да се отгадае.

Пет Май 09, 2025 8:42 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1
Нов фен
Отговори с цитат
ЗДравейте,

Не съм спец по автомобили, не разпонавам червени флаговем камо ли за Субару.

Има ли нещо крещяшщо нередно по този https://www.mobile.bg/obiava-1174262564 ... na-knizhka изглежда ми по-евтин от останалите в мобиле.

Нед Май 25, 2025 5:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4207
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Отговори с цитат
Червен флаг - боксер дизел. По-голям флаг - сервизни интервали на 15к. Плюсове: видимо ясна история и обслужено цвт. Чети малко форума. Може да кара, ама може и да не кара, затова е евтина.

Нед Май 25, 2025 8:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 3
Автомобил: Subaru legacy
Телефон: 0897893081
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте
Дали някой има информация за този аутбег
https://awdcars.mobile.bg/obiava-117458 ... veytsariya

Прикачени файлове:
Screenshot_20250601_101917_Chrome.jpg
Screenshot_20250601_101917_Chrome.jpg [ 809.39 KiB | Прегледано 1310 пъти ]
Нед Юни 01, 2025 9:23 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте!

Не съм сигурен дали да не отворя нова тема, но поствам тук като за начало.

В момента търся да закупя нов семеен автомобил като до момента нямам опит с купуването на коли.

Бих бил благодарен ако някой има възможност да ми помогне с някои чуденки.

Един от вариантите на който съм се спрял е Outback VI поради това че е Японска марка, страшно просторен, дигнат, с много добри възможности да се кара по черни пътища.

За жалост, чисто нов от 2025г моделът е над бюджета ни (започват от над 100хиляди), което значи че ако това ще е колата , то ще трябва да се купи втора ръка.

Генерално за този модел, след като се опитах да изчета от форума и да гледам онлайн разбрах няколко неща:

- Инфотеймент системата му е малко бавна
- Функциите му за безопасност може да досаждат и не могат да се изкючат на пълно.
- За градско и магистрала харчи не малко и можеше да е по-икономичен

С тези неща съм ок.

Тук идват моите чуденки:

- Наистина ли е много по-скъп сервиза на подобна кола (и трудно намирането на части) спрямо да кажем една Киа Спортидж?
- Има ли други неща които трябва да се имат впредвид модела като купувач? Нещо което често прави проблеми?
- Подръжката по-скъпа ли е от примерно Киа, Тойота, Хюндай?
- Разбрах , че субару залагат на боксеров двигател и автоматични скорости, които не ползват двоен съединител..което значело че центъра на гравитацията е по-нисък и колата завива по-добре, а скоростите са малко по-шумни и не толкова динамични. Нещо друго което трябва да знам?

Специфично като обяви загледах тези от Автокъща Авалон защото в момента само те предлагат този модел на достъпна за нас цена, например:

https://www.mobile.bg/obiava-1174704156 ... wilderness

и тази:

https://www.mobile.bg/obiava-1174704413 ... wilderness

От форума и онлайн има предимно позитивни отзиви за автокъщата и от едно от мненията съвета беше естествено преди покупка да се заведе на майстор (Subaruland е най-близо) за да бъде прегледана и ако може да се провери ВИН номера за история.

Специално за тези обяви въпрости са ми следните:
- Тъй като колите са внос от САЩ/Канада - нещо по-специфично което трябва да знам за тях като внос? Четох от друга тема че може би фаровете ще трябва да се регулират?
- Не ми става ясно как черната кола е една година по-нова , 20к километра по-малко каран , но само 1000 лв по - скъпа , някакво обяснение?
- Стандартна практика ли е автокъщата да предостави ВИН номера при запитвание или няма смисъл да питам? Къде мога да намеря Вин номера на този модел?
- Някой случайно да е ходил на тест или оглед за тези двете обяви?

Всякаква друга полезна информация, която може да споделите. Честно казано се опитвам да разбера дали си заслужава изобщо да гледам този модел, ако не разбирам то коли или ще навлзиам твърде в дълбокото?

Пон Юни 02, 2025 11:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 52
Автомобил: Outback 2.5 2021, ex. B14 3.6
Рейтинг: 120
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, най-важното, което трябва да знаете е, че колите внос отвъд Голямата вода са обикновенно продадени на търг от застрахователни компании, демек обявени за тотал щета. Щетите може да са различни, понякога само леки удари, но може и от 2-3 коли да са събрали една джамбазите. Естествено има и изключения, автомобили вкарани по поръчка на клиент, с минимални или никакви щети. Но в автокъщите едва ли колите са такива. Поискайте ВИН, по него с бързо търсене в нета се намират снимки от търговете. Пълната информация не излиза без заплащане, но снимки ще намерите. Моят съвет за такава кола е да се обърнете към някоя от фирмите, които внасят такива коли и да си изберете какво да ви закупят и доставят, поне ще го видите как изглежда преди да го сапунисат.
Иначе аз също съм с такъв Аутбек, но европейски, колата е прекрасна. Отнсоно цените на поддръжката спрямо други марки не мога да изкажа мнение. То зависи и в кой сервиз се поддържа колата.

Вто Юни 03, 2025 5:04 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Нов фен
Отговори с цитат
nelsky написа:
Колега, най-важното, което трябва да знаете е, че колите внос отвъд Голямата вода са обикновенно продадени на търг от застрахователни компании, демек обявени за тотал щета. Щетите може да са различни, понякога само леки удари, но може и от 2-3 коли да са събрали една джамбазите. Естествено има и изключения, автомобили вкарани по поръчка на клиент, с минимални или никакви щети. Но в автокъщите едва ли колите са такива. Поискайте ВИН, по него с бързо търсене в нета се намират снимки от търговете. Пълната информация не излиза без заплащане, но снимки ще намерите. Моят съвет за такава кола е да се обърнете към някоя от фирмите, които внасят такива коли и да си изберете какво да ви закупят и доставят, поне ще го видите как изглежда преди да го сапунисат.
Иначе аз също съм с такъв Аутбек, но европейски, колата е прекрасна. Отнсоно цените на поддръжката спрямо други марки не мога да изкажа мнение. То зависи и в кой сервиз се поддържа колата.

Благодаря, нямам проблем да си доплатя за проверка на ВИН за да ми е спокойна главата, интересно ми е ако кола е блъсната не може ли да се заведе на не авторизиран сервиз който да не докладва щетите и ремонтите в сервизната книжка и към вина? Предполагам че никога не е 100 процента гаранцията фори и след проверка, но е доста по добре от без. Тук таме във форума четох за хора които са внасяли коли и попаднах на mostauto и northauto за внасяне от сащ и канада, някаква ориентировъчна препоръка за фирми които внасят от европа или някоя тема с повече детайли по тази тема? Опитах се да потърся, но не намерих нещо централизирано.

Вто Юни 03, 2025 10:56 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2478
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Отговори с цитат
Любо от люлин внася и оправя сам коли отвъд океана и от Швеицария. Мисля, че показва и щетите преди ремонта.
До колкото знам ги прави кадърно и както трябва (той самия го прави) и подбира коли с по-леки щети, за да може да стане както трябва ремонта.
Мисля, че има и някакви оборотни. Нищо не пречи да го чуете и разпитате. Има го в белите сервизи.

Вто Юни 03, 2025 2:49 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 63
Автомобил: Outback H6 2004
Телефон: 0896846556
Нов фен
Отговори с цитат
.Някой да има инфо за този екземпляр ?

https://mobile.bg/11712427970352350