Отговори на тема
 Проблем с хидравликата 
Автор Съобщение

Постове: 1
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

Имам Импреза WRX 2008 и имам проблем с хидравликата. При всяко палене на студено и завъртане на волана се чува много силно жужене от мотора. Преди няколко седмици смених единия от маркучите на хидравликата, защото беше станал на камък, но и това не оправи проблема. Някой бил ли е в подобна ситуация?

Прилагам видео на проблема.
https://youtube.com/shorts/eIoHOSUNQ2I? ... i6kECzhO6T

Съб Яну 04, 2025 4:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4094
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Под металното коляно на помпата(в което влиза маркучът) има О-пръстен - слагай нов. Ако не намериш ОЕМ, вземи по размер и искай гумата да е тип "Витон".

Съб Яну 04, 2025 7:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 355
Автомобил: Legacy MY07 H6, '21 320d xDrive
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Бих допълнил само след смяната на О-пръстена да вдигнете предницата на крикове, примерно, и да навиете няколко пъти пълно ляво-дясно на загасена кола. След това и на запалена още няколко пъти. Гледайте казанчето на хидравликата за мехурчета/пяна. Ако има може да се повтори процедурата още няколко пъти до пълно обезвъздушаване.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Съб Яну 04, 2025 8:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4094
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тео, това е някакъв извратен перфекционизъм :) Става и на чакъл, кал, сняг, реглажен стенд, ако държиш на идеален вариант. Иначе и в движение върши работа.

Съб Яну 04, 2025 11:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 355
Автомобил: Legacy MY07 H6, '21 320d xDrive
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако е насмукала въздух по-добре така :) а и ще стане ясно има ли и друг проблем веднага.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Нед Яну 05, 2025 8:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 18
Автомобил: Impreza 2009 (GH3) 1.5 AWD
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
здравейте колеги, за съжаление и аз имам проблем със сервото...
мисля че серво помпата е отишла, направих видео (колега върти волана и аз снимам)
вчера едвам паркирах, волана супер тежък, и чак изгасна колата...

https://www.youtube.com/shorts/mGqFrskkOp8

помпата ли е или?
ще се ходи на сервиз, това е ясно, аз не очаквам проблема да се реши тук във форума, просто искам да насоча механика....

изведнъж станаха много проблемите, виско муфата, също е за смянa, почвам леко да се отчайвам....

Съб Яну 18, 2025 1:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 21
Автомобил: subaru forester
Телефон: 0888858578
Рейтинг: -15
Кофти...
Отговори с цитат
Сигурен съм, че е помпа. Този филм го играх май месец сменях О пръстени , маркучи и накрая се оказа помпа.Пратих помпата в прехвален сервиз в София. три пъти ми я връщаха със същия проблем срещу 350лв.ремонт, транспорта и в двете посоки за моя сметка . Добре е че шефа на сервиза излезе пич и ми върнаха 350лв. След което повиках неволята и понеже все пак съм технически грамотен разглобих помпата и си я ремонтирах, няма нищо сложно. Ако искате повече инфо телефона ми го има в подписа. Ако сте от Варна можем да се видим и да ви помогна с проблема. Поздрави!

Съб Яну 18, 2025 4:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 469
Автомобил: Форестър 2.0 SG,06,Тойта Aурис 1.33
Телефон: 0894647025
Рейтинг: 251
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да използвам темата ...
И на мен ми предстои смяна на хидравличната помпа...
За ОЕМ такава ми дадоха цена от 1700-2000 лв при запитване на няколко места....което си е направо недостижима цена поне за мен...Реших да сложа афтърмаркет,която намерих за 230 лв.с доставката..
Въпросът ми е следният...Някой може ли да препоръча качествен сервиз в страната/занимаващи се само с хидравлики/,за да мога да пратя оригиналната си след смяната й,за да я ремонтират и да ми е готова като резервна....?

Нед Яну 19, 2025 11:30 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема