Автор |
Съобщение |
sofiapl
Автомобил: субару легаси
Рейтинг: 0
|
Колеги, на Фори - 99, перфектно си тръгна климатика. Не вярвах, че ще стане.
|
|
|
Вто Юни 14, 2016 5:45 pm |
|
|
Insane
Регистриран на: Пон Яну 30, 2012 2:03 am Постове: 11 Местоположение: Sofia
Автомобил: Subaru Impreza
|
spit_fire написа: Фабрично компресора е предвиден да се изключва сам, когато е дадена газ до дъно (със сигуност на форестър 98-ма, така че няма как да го няма и за по-новите коли). Иначе съвместимостта на частите можеш да провериш по каталог от типа на http://opposedforces.com/parts/. Просто сравни дали има разлика в компресорите на 1,6 и 2,0. По това което виждам частите са идентични, но прегледай и ти с точния модел. Благодаря за линкчето! Попрегледах и аз и май разлика наистина няма. Тези дни бях малко зает, но започвам да търся климатик от импреза '99-'00, без значение каква кубатура. Като го монтирам ще пиша пак какво се е получило ...
|
|
|
Съб Юли 02, 2016 10:54 am |
|
|
SilliuS
Автомобил: Subaru legacy b12
Телефон: 0877509435
|
sofiapl написа: Колеги, на Фори - 99, перфектно си тръгна климатика. Не вярвах, че ще стане. Може ли малко информация ,че и на мен ми предстои
|
|
|
Пет Юли 04, 2025 4:23 pm |
|
|
Alxx
|

Трябват ти: Втората перка на радиатора и релетата за двете + реле за режимите. Компресор климатик, комплект с тръбите, дехидратора, релето на компресора(като тръгнеш от датчика налягане на дехидратора ще го намериш, около мотора за чистачки е, синьо на цвят) и обтяжната ролка с нов ремък. Изпарител в купето(става от Форестър и Импреза след последния фейс, тоест със същото табло, а, таблото не се вади! Всичко се монтира отдолу!). Копчето за включване, не ти трябва целият панел. Евентуално долната част на кутията под изпарителя, ако държиш да имаш филтър купе и донорът има такъв. 3-4 часа труд, доста на брой нови о-пръстени(специално за климатици), много желателно е нов дехидратор вместо стар от донора, 30-50лв е. 650гр R134a и по памет 170мл масло Денсо 8(старото изцеждаш до капка). По-ясно от това... Не съм писал в тая тема, но старата ми Импреза беше без и аз го монтирах за половината от упоменатото време. Три години кеф в жегата, после продадох колата. Сегашната имаше клима, ама само на хартия - всичко беше леща и я ремонтирах по същата схема, но с повечето нови части. И тя е три години работеща вече.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
Пет Юли 04, 2025 9:07 pm |
|
|
SilliuS
Автомобил: Subaru legacy b12
Телефон: 0877509435
|

Alxx написа: Трябват ти: Втората перка на радиатора и релетата за двете + реле за режимите. Компресор климатик, комплект с тръбите, дехидратора, релето на компресора(като тръгнеш от датчика налягане на дехидратора ще го намериш, около мотора за чистачки е, синьо на цвят) и обтяжната ролка с нов ремък. Изпарител в купето(става от Форестър и Импреза след последния фейс, тоест със същото табло, а, таблото не се вади! Всичко се монтира отдолу!). Копчето за включване, не ти трябва целият панел. Евентуално долната част на кутията под изпарителя, ако държиш да имаш филтър купе и донорът има такъв. 3-4 часа труд, доста на брой нови о-пръстени(специално за климатици), много желателно е нов дехидратор вместо стар от донора, 30-50лв е. 650гр R134a и по памет 170мл масло Денсо 8(старото изцеждаш до капка). По-ясно от това... Не съм писал в тая тема, но старата ми Импреза беше без и аз го монтирах за половината от упоменатото време. Три години кеф в жегата, после продадох колата. Сегашната имаше клима, ама само на хартия - всичко беше леща и я ремонтирах по същата схема, но с повечето нови части. И тя е три години работеща вече. Аз искам да сложа на фори 2ка 170 коня но имам 3 легасита за части б11 и б12 дали са съвместими или да търся от фори 1 генерация
|
|
|
Съб Юли 05, 2025 3:32 pm |
|
|
Alxx
|
Компресор, дехидратор и кондензатор може би да стават(трябва да се провери и премери), както и релетата, ролката и перката. Изпарителя, кутията му и тръбите не пасват. Копчето може би пасва от Б11-ка, не съм сигурен.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
Съб Юли 05, 2025 6:03 pm |
|
|