Автор |
Съобщение |
Impreza2009
Автомобил: Impreza 2009 (GH3) 1.5 AWD
Рейтинг: 0
|
Tisho09 написа: Няма да е лошо и един реглаж на преден/заден мост да се направи. Но моето мнение е, че висок муфата е затегнала и от там идват и звуците които чуваш, а и тежкия волан при завои. От опит мога да кажа че при СТИ когато заключиш диф-а се чува едно прескачане на гумите когато завиваш и волана е адски тежък - нещо подобно на твоята ситуация, но без чукащите звуци. благодаря на всички за съветите, виско мифата я поръчах ОЕМ и ще пристигне тази седмица. За "късмет" съм в чужбина нямам как да отида до СТИ в София... и имам следния върпос, може ли и "нормален "сервиз/механик да смени диференциала или най добре да се търси Субару (предполагам че ще е идоста по скъпо там)?
|
|
|
Пон Яну 13, 2025 1:12 pm |
|
|
Alxx
|
Нищо скъпо няма в отварянето на опашката без да се сваля кутията. Просто е редно механикът, който ще го прави да попрехвърли за десет минути литературата по въпроса и да провери състоянието на лагерите в опашката. Ако си по-западно от Унгария, да речем, ще ти вземат 150-250 евро за труд в нескъп сервиз.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
Пон Яну 13, 2025 2:15 pm |
|
|
Impreza2009
|
Alxx написа: Нищо скъпо няма в отварянето на опашката без да се сваля кутията. Просто е редно механикът, който ще го прави да попрехвърли за десет минути литературата по въпроса и да провери състоянието на лагерите в опашката. Ако си по-западно от Унгария, да речем, ще ти вземат 150-250 евро за труд в нескъп сервиз. Благодаря за съвета!!! Как се казват тези лагери за да се опитам да обясня?
|
|
|
Пон Яну 13, 2025 2:39 pm |
|
|
Impreza2009
|
Мисля че е това нали? OEM 806225260: 
|
|
|
Пон Яну 13, 2025 5:09 pm |
|
|
Alxx
|
Не, този е за пиньон заден диф. Достатъчно е да им кажеш да ги проверят, а ако не знаят кои са и за какво говориш се насочваш другаде.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
Пон Яну 13, 2025 7:35 pm |
|
|
Impreza2009
|
Alxx написа: Не, този е за пиньон заден диф. Достатъчно е да им кажеш да ги проверят, а ако не знаят кои са и за какво говориш се насочваш другаде. ремонта предстои, диференциала пристигна, масло също съм купил, на тази скица има ли ги въпросните лагери за да мога директно да ги поръчам (ако ги има) и да ги дам на майстора. 
|
|
|
Сря Фев 05, 2025 11:38 am |
|
|
ico_tech
|
няма ги, защото сте объркали скицата - това е на задния диференциал. Вашият проблем е задната част на скоростната кутия.
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
Сря Фев 05, 2025 12:41 pm |
|
|
Impreza2009
|
ico_tech написа: няма ги, защото сте объркали скицата - това е на задния диференциал. Вашият проблем е задната част на скоростната кутия. извинявам се, опитвам се и аз да се оправя с тези схеми и да улесня ремонта, който предстои това ли е правилната схема? и има ли ги тук въпросните лагери ? 
|
|
|
Чет Фев 06, 2025 3:07 pm |
|
|
BAlexandrov
|
|
Чет Фев 06, 2025 9:30 pm |
|
|
Impreza2009
|
благодаря Ви, това е много ценно! да допълня само че съм в чужбина и тук директно от Субару ми отказаха да монтират новия диференциал, тъй като трябва да дадат по закон гаранция, а на "външни" части, макар и оригинални не дават... а ако ги бях оставил те да ми продадат диференциала цената ще да е вече наистина космическа, той и без това е доста скъп... та попитах и в немския форум за Субару за въпросните "лагерите в опашката от която тръгва карданът" и човекът (механик и самият той има Импреза, макар и по стара 99г.) с който си пиша след като прегледал скиците ми каза че може би става въпрос за това това е снимка на моя диференциал, който поръчах чрез фирмата директно от Япония, та той ми обясни че може би става въпрос за този лагер, който е монтиран/пресован директно върху диференциала и от там започва кардана, дано да е така 
|
|
|
Пет Фев 07, 2025 10:58 am |
|
|
valqk
|
Не е този, а 2та лагера в задния капак - валът, който излиза от дифа, има зъбчатки, които са 1:1 или 1:1.1 (по спомен) и на тях има 2 лагера. Най-добре е този, който ще ги сменя да каже номерата, за да не поръчаш нещо друго.
_________________ http://www.hostit.bg/
|
1
|
|
Пет Фев 07, 2025 2:59 pm |
|
|
BAlexandrov
|
Дай да видим по номер на рамата какво ще излезе, че и на мен ми стана интересно цялата история 
|
|
|
Пет Фев 07, 2025 5:47 pm |
|
|