Автор |
Съобщение |
PiedPiper
|
Привет,
Опитвам се да намеря схема за компютър от форестър версия 7, 2.0 турбо. Сменям компютъра на моята кола и не мога да намеря схемата на компютъра, който съм взел. Имам го от доста време и не мога да проследя точната година, но знам че е 02-08 и че се води версия 7. По нещата, който съм чел и гледал бях останал с впечатлението че е същи като този от WRX от същата година, но се оказа че има разлики. Компютърът има 5 букси, а не 4 както се очакваше. Успях да намеря от няколко места схеми, но всички са за компютри с 4 букси. Също ще съм благодарен, ако някой може да сподели дали е възможно софтуерно да се изключи смарт релето, което отговаря за горивната помпа.
Благодаря предварително!
|
|
|
Пон Фев 12, 2024 2:50 pm |
|
|
Alxx
|
Дай първо да уточним поколението на Форестъра и каква е целта на упражнението? Предполагам е SG? Дай шаси? Съответно дай номера на другия компютър?
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
Пон Фев 12, 2024 5:41 pm |
|
|
PiedPiper
|
Компютъра не се слага във форесътр а в легаси, което беше със старт компютър, който не може да бъде настроен.
Прикачени файлове:
image_2024-02-13_11-52-28-280.jpg [ 128 KiB | Прегледано 473 пъти ]
image_2024-02-13_11-51-36-925.jpg [ 152.97 KiB | Прегледано 473 пъти ]
|
|
|
Вто Фев 13, 2024 11:57 am |
|
|
zk.
|
Това е компютър от Forester SF MY'01. Не знам защо си мислиш, че просто можеш да го сложиш на Legacy, което вероятно е със съвсем различен набор от сензори по двигателя.
_________________ Zubaru.tuninK
|
|
|
Вто Фев 13, 2024 12:05 pm |
|
|
PiedPiper
|
Не мисля, че мога просто да го сложа, а се надявам да намеря диаграма, за да мога да пренавържа кабелите.
|
|
|
Вто Фев 13, 2024 12:32 pm |
|
|
zk.
|
Какъв модел е Легасито? Ако е със "стар компютър, който не може да бъде настроен" няма да е само проследяване на кабели.
_________________ Zubaru.tuninK
|
|
|
Вто Фев 13, 2024 12:54 pm |
|
|
PiedPiper
|
B11 GTB По-това което видях се оказа че просто съм бил подведен когато съм взимал компютъра. Мислех че е от следващия форестър и всъщност проблема идва от това. Ще намеря друг компютър, който е по-подходящ за проекта. Благодаря ви за отделеното време и информацията.
|
|
|
Вто Фев 13, 2024 2:24 pm |
|
|
BAlexandrov
|
|
Вто Фев 13, 2024 4:24 pm |
|
|
Alxx
|
Целта очевидно е ремап и евентуално конверсия към ляв волан с едно турбо. Потърси колегата Unufri(ако още влиза тук) - той е правил точно такава рокада, ама е посменил и бая датчици. Този компютър ще ти свърши работа, стига да наредиш и останалите нужни неща.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
Вто Фев 13, 2024 5:15 pm |
|
|
valqk
|
Ако ще се прави споменатото от Алекс, смятам, че е много по-удачно, направо да се мине на стендалоун. В БГ има достатъчно евтино мега3, която ще свърши работа. Да, ще трябва да се попреправят някои неща, но пък ще стане доста по-нормално и може би с по-малко клизми (все пак ще се превърже всичко наново). Разбира се, това си е доста занимавка и иска някакви познания. Ще е интересно колегата да пише какво е направил в край на сметка.
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
Вто Фев 13, 2024 8:04 pm |
|
|