Отговори на тема
 Фори 2,0 ХТ 2017 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 574
Автомобил: ПIV'14; ТЛК200'14; SF2,0XT'2017
Рейтинг: 64
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте, наскоро купих фори 2017та, 2,0 ХТ. Как да го накарам да превърта гуми при потегляне? Пробвах на всички режими на кутията, пробвах с изключено ESP, пробвах на ръчния режим .... но все не става!?

Сря Сеп 04, 2024 8:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 309
Автомобил: FORESTER SH 2.0 D
Телефон: нула893/624083
Рейтинг: 275
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Що се занимаваш с глупости? Зорлем се опитваш да си счупиш кутията ... Така се превъртат 4 гуми на сухо!

Изпратено от моят M2007J20CG с помощта на Tapatalk

Сря Сеп 04, 2024 9:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 864
Автомобил: VW Touareg 7P
Рейтинг: 403
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Първо, честито.
Не знам обаче защо искаш да превърташ гуми при потегляне :-?
Ако това ти е била целта като си купувал турбо бензиново Фори, просто си сбъркал колата с този вариатор. Аз не знам някой да е успял, освен ако не е STI, но там вариатора май е съвсем различен.

Чет Сеп 05, 2024 11:16 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
dendim написа:
Що се занимаваш с глупости? Зорлем се опитваш да си счупиш кутията ... Така се превъртат 4 гуми на сухо!

Може да са глупости за теб колега. Просто попитах тук някой знае ли начин за това. Никой не говори за сухо. Пробвах на мокро и малко кално и не успях, та затова питам. Не че колата ще се кара така, просто еднократна проба. Ма както и да е. Исках да получа информация, а не ...

Чет Сеп 05, 2024 5:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
kronos написа:
Първо, честито.
Не знам обаче защо искаш да превърташ гуми при потегляне :-?
Ако това ти е била целта като си купувал турбо бензиново Фори, просто си сбъркал колата с този вариатор. Аз не знам някой да е успял, освен ако не е STI, но там вариатора май е съвсем различен.

Благодаря!

Чет Сеп 05, 2024 5:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 309
Автомобил: FORESTER SH 2.0 D
Телефон: нула893/624083
Рейтинг: 275
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ф-008 написа:
dendim написа:

Може да са глупости за теб колега. Просто попитах тук някой знае ли начин за това. Никой не говори за сухо. Пробвах на мокро и малко кално и не успях, та затова питам. Не че колата ще се кара така, просто еднократна проба. Ма както и да е. Исках да получа информация, а не ...

Колега, извинявам се за острия тон. Опитах се да прозвучи леко шеговито, ама... ](*,)
Честито за новата придобивка и от мен.
Няма начин да превъртиш гумите при потегляне, все пак това е очарованието на фул тайм 4х4 - пълното сцепление на едно или повече колела при всякакви обстоятелства.
Всъщност може да опиташ зимата на дълбок сняг, тогава мисля, че ще се получи. Или на дълбок пясък (но не на някой плаж, че е забранено и опасно). :giggle:

Чет Сеп 05, 2024 7:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Колега, извинявам се за острия тон. Опитах се да прозвучи леко шеговито, ама... ](*,)
Честито за новата придобивка и от мен.
Няма начин да превъртиш гумите при потегляне, все пак това е очарованието на фул тайм 4х4 - пълното сцепление на едно или повече колела при всякакви обстоятелства.
Всъщност може да опиташ зимата на дълбок сняг, тогава мисля, че ще се получи. Или на дълбок пясък (но не на някой плаж, че е забранено и опасно). :giggle:[/quote]

Няма проблем! Благодаря! Имах едно фори 2007а, ръчка, и с него на настилка с ниско сцепление нямаше никакви ядове за дрифт.

Чет Сеп 05, 2024 8:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2436
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 705
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пробва ли режимите за кал/сняг да пуснеш? Там май позволява доста повече приплъзване...
Ако не стане - за пробата - вадиш бушона на абс-а - да се осветка откъм с-ми за стабилност и пробваш... ама вариатора нииикак няма да му хареса!
Пробвай първо на поляната... така поне ще разтовариш варитора, спрямо асфалта.
ВНИМАНИЕ: може после да иска ресет през ОБД диагностика, че се е осветкало... та не знам струва ли си разправията.
Да видиш ти, ззащо ти е ръчка, било тя и асматик!
Иначе, колеги - 200кс+ ръчка с напълно изключени системи за приплъзване, стабилност и сие - въртят си се на сухо, като стой ста гледай! (примери в тубата - много)
Айде обади се за по кафе, като почнат у-ще :beer:

Пет Сеп 06, 2024 2:08 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 864
Автомобил: VW Touareg 7P
Рейтинг: 403
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не е само до ръчка. Автоматикът също яко превърташе гуми ако го настъпиш. И това говоря на сухо с нови премиум гуми като Michelin, Continental и Bridgestone - постоянно ми светваше ESP не само на старт :D
Просто трябваше да се действа внимателно с газта на по-старите турбо бензини.
Вариаторът няма как да го направи това нещо за мен.

Пет Сеп 06, 2024 9:31 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 669
Автомобил: Type R, Mustang GT.
Рейтинг: 454
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Изпитано - на сняг с изключени системи.

Съб Сеп 07, 2024 6:17 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема