Отговори на тема стр <  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  >
 Особености на Субару Форестър III (2008-2010),(2010-2013) 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 4115
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
1. Клапите са електромеханични - провери тази зад жабката.
2. Чукни два пъти в същата посока. По принцип може да се програмират тия функции до известна степен.
3. Сипвай само FL22 антифриз, пък напролет...
4. Слагай нови свещи(ама правилните) на първо време и се върни при газаджията. Щом дроселът ти е бил в масло, смени и PCV клапана.

Вто Дек 19, 2023 5:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 12
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за отговорите! :) Клапата трябва да я видят в сервиза, аз меко казано не разбирам от тия неща.
За дросела - тоя проблем го има и на газ, и на бензин, т.е. и преди да сложа газова съществуваше. Свещите са сменяни наскоро, но не знам с какви. Щом прави проблем и на двата вида гориво, има ли смисъл да ги сменям отново?

Вто Дек 19, 2023 10:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5386
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Sleepwalker написа:
Благодаря за отговорите! :) Клапата трябва да я видят в сервиза, аз меко казано не разбирам от тия неща.
Свещите са сменяни наскоро, но не знам с какви. Щом прави проблем и на двата вида гориво, има ли смисъл да ги сменям отново?

Като не знаеш свещите с какви са сменени, помисли пак дали има смисъл? И дали са сменени въобще щом не знаеш;)
И понеже не си на вътре в техническата част, се подсигури сервиза ти да е в час и да провери също ламбда сондата

Вто Дек 19, 2023 11:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Повече от час разглеждах и тук във форума, и в интернет като цяло какви свещи са най-подходящи. Тука срещам мнения на различни хора, всеки казва какви е сложил, но май няма точно определена марка и модел. Във всеки онлайн магазин пък по модел и година на колата ми излизат поне по 6-7 предложения. Може и да ме скастрите за въпроса, но...кои са "правилните свещи" за тази кола? :) Щото в Шумен няма специализира сервиз на Субару и като отида някъде и кажа - смени свещите, ще ми набутат някакви компромисни. :)

Сря Дек 20, 2023 9:24 am
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1846
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 238
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Идете до Варна при Миро или Пламен, и двамата разбират от марката.
https://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=13778

Сря Дек 20, 2023 9:49 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 81
Автомобил: Форестер SH bi fuel
Телефон: 0894037069
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Sleepwalker написа:
Повече от час разглеждах и тук във форума, и в интернет като цяло какви свещи са най-подходящи. Тука срещам мнения на различни хора, всеки казва какви е сложил, но май няма точно определена марка и модел. Във всеки онлайн магазин пък по модел и година на колата ми излизат поне по 6-7 предложения. Може и да ме скастрите за въпроса, но...кои са "правилните свещи" за тази кола? :) Щото в Шумен няма специализира сервиз на Субару и като отида някъде и кажа - смени свещите, ще ми набутат някакви компромисни. :)

Това са свещите за твоята кола

Прикачени файлове:
Screenshot_20231220_111133_de.autodoc.gmbh.jpg
Screenshot_20231220_111133_de.autodoc.gmbh.jpg [ 236.57 KiB | Прегледано 486 пъти ]
Сря Дек 20, 2023 11:12 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря ви за отговорите за свещите! Да минат празниците, ще жертвам 100 лв. за 4 свещи да проверя дали от това ще е проблемът. Честно казано, не разчитам да се разреши толкова лесно, но...ще видим. :)

До сега рових във форума и търсих теми от колеги с подобни проблеми, та "избистрих" списък с три възможни "тривиални" причини:
- закъсана гарнитура при дроселова клапа
- стъпково моторче
- комрометиран вакуум маркуч

Дали може да е от това - един Господ знае, но при следващо посещение на сервиз ще насоча майстора да ги види тези неща.

П.С. Знам за сервизите във Варна, но засега оставям този вариант на по-заден план заради трудностите по логистиката (оставяне на колата за 1-2 дни, после прибиране и т.н.)

Поздрави!

Сря Дек 20, 2023 11:40 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
С кой двигател сте, колега? От тази година се застъпват EJ204 и FB20, а свещите и маслата за двата са различни.

Сря Дек 20, 2023 12:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Alxx написа:
С кой двигател сте, колега? От тази година се застъпват EJ204 и FB20, а свещите и маслата за двата са различни.

Мисля, че съм с първия, но не съм сигурен. По тоя ВИН номера мога ли да го проверя някъде?

Сря Дек 20, 2023 12:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Можеш. Прати ми го.

Сря Дек 20, 2023 2:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте, може ли да кажете втория изход от У - кабела къде трябва да се свърже за да мога управлявам през бутоните на волана, устройството е WEFA

Прикачени файлове:
IMG_20231223_140729.jpg
IMG_20231223_140729.jpg [ 1.17 MiB | Прегледано 455 пъти ]
Съб Дек 23, 2023 2:11 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
djakero написа:
Здравейте, може ли да кажете втория изход от У - кабела къде трябва да се свърже за да мога управлявам през бутоните на волана, устройството е WEFA

Малко вън от въпроса, но ми стана интересно - защо си слагаш тоя модул, като за още 100-150 лева може да си сложиш мултимедия 9 инча, която ще замести и фабричното аудио, и този модул, ще имаш навигация и други екстри, а отгоре на всичко колата ще изглежда доста по-добре? :-?

Пет Дек 29, 2023 9:53 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Sleepwalker написа:
djakero написа:

Малко вън от въпроса, но ми стана интересно - защо си слагаш тоя модул, като за още 100-150 лева може да си сложиш мултимедия 9 инча, която ще замести и фабричното аудио, и този модул, ще имаш навигация и други екстри, а отгоре на всичко колата ще изглежда доста по-добре? :-?

Хубава медия под 500лв трудно ще си вземеш.

Пет Дек 29, 2023 6:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пред вефа за 200 и мъки за още 150, бих предпочел да си кихна 500 за готово решение. Има много разумен вариант за 450 в али-то, даже сега около нова година е с още намаления.

Пет Дек 29, 2023 10:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
На Ситроена си сложих китайска от Али, излезе ми 280 по спомен, заедно с рамката. Мултимедия андроид, 9 инча, всичко необходимо. Същото го има и за Субару, около 300. За две седмици идва, монтираш си го сам за 15 Мин и си готов. Чиста работа.

Нед Дек 31, 2023 12:17 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
До къде стигнах с борбата ми да оправя това Субару :)
След като изчистих дроселовата клапа, колата почна да върви както трябва на бензин, но на газ проблемът с придърпване то остана. Смених и свещите по препоръка на колегата - нещата се подобриха може би с една идея, но до там. След смяна на свещите обаче почнаха да ми светват три чека едновременно (на снимката), винаги извънградско и никога в града. След загасяне на колата и след като поседи известно време, изчезват. Вчера ходих при газаджията - каза,че намествал някакви щуцери, обяснява нещо, аз естествено нищо не разбрах :) Обаче пък колата сега върви доста по добре на газ, не усещам това придърпване вече (или ако го има, е незабележимо). Обаче днес извън града тия три чека пак светнаха....Не знам какво стана след смяна на свещите, ама...Иначе не усещам разлика в поведението на колата. Някъде прочетох, че при тия чекове се сменяла ламбда сонда...ама ще се реши ли проблемът и какъв е точно той, кой знае. Борбата продължава :)

Прикачени файлове:
IMG_20240114_171051.jpg
IMG_20240114_171051.jpg [ 2.57 MiB | Прегледано 321 пъти ]
Нед Яну 14, 2024 5:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Тия лампички вероятно светкат от Р0420 - неефективен катализатор. Колата е започнала да гори по-добре подаденото гориво ;) Причината обикновенно се крие в газовата, която не е настройвана с каране или минимум е настройвана небрежно. При Субару(и генерално при японците евро 3 и 4 коли) се разминават границите на момента в който колата трябва да вдигне 0171(бедна смес), вместо да светне 0420(както в твоя случай). С две думи: друг газаджия, който прави Субару.

Нед Яну 14, 2024 7:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 229
Автомобил: CarBerry dccd Fory, LGT
Рейтинг: 441
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тези модели нямат ли "DTC display mode" та да изпише на таблото номера на грешките?

Perform the steps described in 2) through 4) within 10 seconds.

1. Within 3 seconds after turning the ignition switch to ON, set the lighting switch to tail light or headlight position.

2. Press the odo/trip meter knob 4 times.

3. Turn the lighting switch to OFF, and press the odo/trip meter knob 4 times.

4. Set the lighting switch to tail light or headlight position again, and press the odo/trip meter knob 4 times.

Нед Яну 14, 2024 9:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Alxx написа:
Тия лампички вероятно светкат от Р0420 - неефективен катализатор. Колата е започнала да гори по-добре подаденото гориво ;) Причината обикновенно се крие в газовата, която не е настройвана с каране или минимум е настройвана небрежно. При Субару(и генерално при японците евро 3 и 4 коли) се разминават границите на момента в който колата трябва да вдигне 0171(бедна смес), вместо да светне 0420(както в твоя случай). С две думи: друг газаджия, който прави Субару.

Според теб този проблем търпи ли някакво разумно отлагане, тъй като явно все пак трябва да ида до Варна ( тук в Шумен няма специалисти по Субару)? И като цяло - проблем ли е действително и мога ли да карам така, или просто компютърът се бърка от газовата и изкарва несъществуващи грешки? Това последното може и да звучи тъпо, но на Ситроена ставаше така, та... :(

Нед Яну 14, 2024 9:35 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
zk. написа:
Тези модели нямат ли "DTC display mode" та да изпише на таблото номера на грешките?

Perform the steps described in 2) through 4) within 10 seconds.

1. Within 3 seconds after turning the ignition switch to ON, set the lighting switch to tail light or headlight position.

2. Press the odo/trip meter knob 4 times.

3. Turn the lighting switch to OFF, and press the odo/trip meter knob 4 times.

4. Set the lighting switch to tail light or headlight position again, and press the odo/trip meter knob 4 times.

Не знам колега, нямам представа, но ще пробвам утре дали ще изпише някъде каква е грешката чрез този метод. Благодаря! :)

Нед Яну 14, 2024 9:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  >