|
Страница 1 от 1
|
|
Автор |
Съобщение |
innikol
Автомобил: Subaru Forester 2.0 2006
Рейтинг: 0
|
Здравейте, предстои ми смяна на двигател на Subaru Forester 2.0. 2006г. 158кс, бензин с газова уредба BRC. Можете ли да препоръчате от личен опит сервиз в София за смяната. Също ако някой е запознат ориентировъчно каква е цената за този двигател - за момента попадам на оферти от 1000 до 3000 плюс 1000-2000 смяна за двигатели "в перфектно състояние" и ми се иска да се ориентирам коя цена е окей. Благодаря предварително!
|
|
|
Пон Авг 07, 2023 3:04 pm |
|
|
BAlexandrov
|
Първо помисли дали наистина е необходимо да се смени двигателя, после и в КАТ ще трябва да минаваш. Намери си сервиз, на който да се довериш, да ти даде някаква гаранция и съдейства с намирането на двигател, добре е да се обслужи, преди поставянето му... и действай каквото и както ти кажат. Аз последно имах положителен опит с Илиян viewtopic.php?f=10&t=26755&p=321299#p321299
|
|
|
Пон Авг 07, 2023 5:26 pm |
|
|
innikol
|
Много благодаря за отговора и съветите. Всъщност ситуацията е такава, че след слагане на газова уредба, според мен не я настройха добре и колата не ускоряваше добре на газ. Закарах я в сервиз и ми казаха, че колата има проблем с двигателя и трябва да се отвори, за да се види какво точно трябва да се смени. Оттам след 3-4 дни започна странен шум от двигателя, закарх в друг специализиран сервиз и казаха, че колата е карана известно време без масло... А маслото беше сменено преди 2 месеца. Какво точно е станало, не е съвсем ясно. Но пред това да се пипа двигателя, сякаш предпочитам да се смени. Разбира се, всякакви съвети биха били от полза.
|
|
|
Пон Авг 07, 2023 5:54 pm |
|
|
BAlexandrov
|
Намери си сервиз (доктор), на който да се довериш за диагноза и лечение и действай. Няма как да стане това тук и при това бързо.
|
|
|
Пон Авг 07, 2023 5:56 pm |
|
|
Kasabov
Регистриран на: Чет Окт 19, 2017 9:50 pm Постове: 69 Местоположение: София
Автомобил: ex - Forester 2.0 XT, 2005, AT
Телефон: +359 88 522 4129
Рейтинг: 23
|
Здравей,
+ 1 глас и препоръка за Илиян, сервиза му е в Княжево (колегата по горе го е посочил). Имай предвид обаче, че той не се занимава с газови уредби и настройките им. По отношение на други манипулации и ремонти, е твоят човек, в т.ч. ремонт на двигател.
поздрави, Весо
_________________ The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing!
|
|
|
Пон Авг 07, 2023 6:06 pm |
|
|
innikol
|
Благодаря ви! Ще звънна утре в препоръчания сервиз. Иначе не очаквам да намеря решение във форума, по-скоро препоръка и ориентир, защото малко си напатих напоследък от уж специализирани сервизи, които се занимават само със Subaru. Затова и препоръките от личен опит са ми много ценни. Благодаря отново!
|
|
|
Пон Авг 07, 2023 9:23 pm |
|
|
Аз Енчева
|
innikol написа: Благодаря ви! Ще звънна утре в препоръчания сервиз. Иначе не очаквам да намеря решение във форума, по-скоро препоръка и ориентир, защото малко си напатих напоследък от уж специализирани сервизи, които се занимават само със Subaru. Затова и препоръките от личен опит са ми много ценни. Благодаря отново! Здравейте , какво стана с двигателя и колко ви излезе
|
|
|
Пон Юни 16, 2025 12:44 pm |
|
|
Аз Енчева
|
Здравейте , купихме миналият месец Форестър 2013г 2,5 177 кс , за жалост гори мноооого масло, сменихме накладки дискове ,ролки ,оптекач ,антифриз ,масло ,добавки в маслото и….. казаха ни смяна на двигател . Може ли за съвет или да инвестираме и в това?
|
|
|
Сря Юни 18, 2025 7:41 pm |
|
|
valqk
|

Аз Енчева написа: Здравейте , купихме миналият месец Форестър 2013г 2,5 177 кс , за жалост гори мноооого масло, сменихме накладки дискове ,ролки ,оптекач ,антифриз ,масло ,добавки в маслото и….. казаха ни смяна на двигател . Може ли за съвет или да инвестираме и в това? Здравейте, за съжаление се случва. 2.5 двг, както и 2.0 125кс са много здрави агрегати, по принцип. Ако ви харесва автомобила и мислите да го карате 5+ години, ремонт на този двг си струва! НО, задължително, който ще го прави да огледа в какво състояние са цилиндрите и да даде приблизителна цена +- и също задължително гаранция, поне 10к км! Ако веднъж се направи ремонт на 2.5 (2.0 125) агрегат (успешен), после ще кара дълги години, при редовно и навременно обслужване. Та вие трябва да си прецените, дали ви се инвестира в тази кола или не. Ако да, то тогава внимателно да изберете къде ще правите двг, за да сте доволна от резултата. Най-евтино, лесно и бързо ще е да се смени с друг двг, но най-вероятно и той ще гори масло и ще е бомба със закъснител... та по-предвидим резултат е да се направи ремонт на този. Най-добрия вариант е - взема се друг двг, слага се временно, докато този се прави (ако ви трябва колата), направения се връща, и после се продава оборотония. 
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
Чет Юни 19, 2025 2:06 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|