Отговори на тема
 Задни амортисьори за Форестър SH 2009-a 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 42
Автомобил: Форестър SH
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте,

Някой дали е монтирал тези амортисьори Pedders EziFit Rear Suspension Conversion Kit. Raised / Heavy Duty / LPG fitted cars. Subaru Forester, SH &SJ 803045
като заместител на самонивелиращите се?
Исками се да повдигна малко задницата или варианта с +35 мм IRONMAN Heavy Duty комплект за задно окачване, подходящ за Forester SH от https://subarak.pl/bg/%D0%BA%D0%BE%D0%B ... er-sh.html

В момента съм с все още оригиналните SLS, но нещо взе доста да се люшка, няма омаслявания по тях.

Дайте мнение какво да избера. Субаруто е с газова бутилка на мястото на резервната гума.

Съб Май 03, 2025 5:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 491
Автомобил: Subaru Forester III, 2.0 AT 2008
Телефон: 0895674665
Рейтинг: 130
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей колега,

Аз слагах на моя форестър SH 2008 г такъв комплект от поляците и ми излезе на добра цена и колата застана доста добре. Очаквах да се вдигне повече, заради лифта от пружините, но и така стана добре стойката, вече не беше, като "немска овчарка". :)
За да съм сигурен в частите си писах няколко мейла с тях и ме посъветваха да взема не ОЕМ амортисьорите, а амортисьори Bilstein, защото били по-корави от ОЕМ. Числото на твърдост е по-високо на Билщайна от ОЕМ-ските. Мимо от Варна ми предлагаше ОЕМ комплект за пълна конверсия от самонивелиращи се към обикновени за повече пари (с отстъпката, като за форумец) от колкото ми излезе от Полша с доставката и Билщайн амортисьори, които според мен бяха по-подходящи за моите изисквания. Комплекта на Мимо е с обикновени пружини без лифт, та реших да спестя от фланци за повдигане направо с пружините на Iron Man +35мм.
Надявам се, че съм бил полезен! :)

Поздрави!
:beer: :beer: :beer:

Чет Май 08, 2025 4:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 42
Автомобил: Форестър SH
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Благодаря за мнението на valeri_vachev!

Някой ако има впечатления и с комплекта на Педерс, подсиления да пише.

Чет Май 08, 2025 10:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 93
Автомобил: For SH 2.0D; OB 2006 2.5
Телефон: 0887077309
Рейтинг: 75
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
35mm е огромен лифт, особено ако са подсилени... повече като за каравана; все пак бутилката пълна и резервоар на 1/4 пълен е същото като пълен бензинов резервоар. Отпред има ли лифт? Бяхте ли на реглаж после? Аз се чудих за дизела какви да сложа, че единия нивомат омасли и накрая си взех ... на втора ръка пак нивомат.

За Pedders има противоречиви отзиви - в смисъл че се разтропвали. Иначе пружините са супер.

Пон Май 12, 2025 2:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 55
Автомобил: Форестър 2.0Х 158 h.p.
Рейтинг: 86
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ще си копирам мнението от темата : " Решение за увиснала задница" -

"След 6 години експлоатация на pedders heavy duty-kit червени , пружината на задния ляв амортисьор се счупи . Добре че е на последната витка от към тарелката , по нищо не се усещаше че е счупена , наведох се да ударя една водоструйка на подкалника и тогава я видях , а не съм товарил колата от лятото за морето . Във вторник ще заръчам само пружини каяба RA6028 , че нещо не ми се купуват pedders ."

Пон Май 12, 2025 10:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема