Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Чет Мар 28, 2024 11:31 am



Отговори на тема  [ 42 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
 Нови правила за публикуване на обяви в купува/продава. 
Автор Съобщение
Аватар

Регистриран на: Пон Апр 02, 2007 10:26 am
Мнения: 1254
Местоположение: София
Skype: six__stars
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Отговори с цитат
Господа модератори, колеги,

Напоследък много зачестиха темите на новорегистрирани потребители в раздел Продава, което според мен превръща форума в бит пазар, предлагам да се направят промени в правилата. Нашия форум е един от маокото, които нямат строги правила за този раздел, а доскоро не беше много популярен и търгашите стояха далеч. Сега обаче нещата не са така. Лично моята идея е да се въведе ограничение по време и постове - тоест за да публикуваш нова обява, да е необходимо да си регистриран от примерно 6 месеца и да имаш примерно 50 смислени поста. Или определен рейтинг. Според мен, с увеличаването на потребителите и ниския критерий за обявите, ще привлечем де що има търгаш. Освен това според мен идеята на такъв раздел в един форум е да си купиш нещо от познат/проверен човек, а не да е раздел тип в-к Куриер 5.
Акл имате по-добри идеи, споделяйте, а ако смятате, че няма смисъл, изтрийте темата.

_________________
Всички видове застраховки. Отстъпки за членовете на форума и пълно съдействие за завеждане на щети.

Пет Мар 09, 2012 9:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Регистриран на: Пет Апр 02, 2010 1:36 pm
Мнения: 674
Местоположение: Бургас
Skype: hit_kolor
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Отговори с цитат
Здравей колега ,амаа като се замисля нещо не мога да те доразбера?Ти случайно нямаш ли регистрация в друг форум?Аз лично от един месец имам друга регистрация,и темичка си спретнах и то точно за това което се опитвам да продам.Имтерестно ми е тук ли трябва да пусна тема ,че продавам примерно някой чарк за Форд,а същевременно да сум Субарист.Според мен дори и да се включи някой външен с тема може пък да е за добро. ...................................................................................................................... ......................................... И все пак на теб каква тема не ти допада? .............................................................................................................. Извинявам се ако приемаш отговорът ми за досаден,но мисля че все пак изказвам собственото си мнение.

Пет Мар 09, 2012 10:48 pm
Върнете се в началото
Профил YIM
Аватар

Регистриран на: Пон Апр 02, 2007 10:26 am
Мнения: 1254
Местоположение: София
Skype: six__stars
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Отговори с цитат
Повечето форуми си имат доста строги правила за пускане на обяви - в някои, дори се плаща. Не ми допада като цъкна Виж непрочетените мнения да има три страници теми Продавам еди си какво, като повечето от тях са на хора, които са регистрирани от същия ден. Справка последната тема в Продава. Освен това, тази тема е за предложения, ако повечето хора не споделят идеята ми, няма да се вземе в предвид, нали така? :)

_________________
Всички видове застраховки. Отстъпки за членовете на форума и пълно съдействие за завеждане на щети.

Пет Мар 09, 2012 10:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Регистриран на: Пет Апр 02, 2010 1:36 pm
Мнения: 674
Местоположение: Бургас
Skype: hit_kolor
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Отговори с цитат
Е вярно,че има странни теми!Може да се пораздвижи темата ти ,ако все пак и други колеги вземат отношение по въпроса.Пиша в едим друг форум,но ако се замисля си е голям майтап,лафове да искаш,мнения и въпроси дето като от весник,,Хумор,,изкарани,а за правопис изобщо да не говорим. :idea: Като това примерно,--Как се сменят крушките на фаровете - .......... 2006

Пет Мар 09, 2012 11:22 pm
Върнете се в началото
Профил YIM
Аватар

Регистриран на: Съб Фев 10, 2007 9:54 pm
Мнения: 5776
Местоположение: София
Skype: bojo-123
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Отговори с цитат
six_stars написа:
Лично моята идея е да се въведе ограничение по време и постове - тоест за да публикуваш нова обява, да е необходимо да си регистриран от примерно 6 месеца и да имаш примерно 50 смислени поста. Или определен рейтинг. Според мен, с увеличаването на потребителите и ниския критерий за обявите, ще привлечем де що има търгаш. Освен това според мен идеята на такъв раздел в един форум е да си купиш нещо от познат/проверен човек, а не да е раздел тип в-к Куриер 5.


Така е, търгашите се увеличават, но подобни изкуствени ограничения не работят добре и ще се създаде само напрежение като започне един да публикува обяви на друг, допълнителни ограничения, полицейщина... освен това нямаме този капацитет. Затова се действа по усмотрение и по съвест на модератора - преценя дадена обява дали е повече полезна или безполезна за форума и действа.
Именно така снощи въпросната тема "продавам nokia x3-02 -нов" се озова в коша, а пък даже и потребителя е бил баннат - защото е преценено, че е безполезен за форума.

Съб Мар 10, 2012 7:47 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Регистриран на: Съб Фев 27, 2010 6:11 pm
Мнения: 770
Автомобил: Lifted FORESTER MY98, SF5-S10
Отговори с цитат
six_stars написа:
...като цъкна Виж непрочетените мнения да има три страници теми Продавам еди си какво, като повечето от тях са на хора, които са регистрирани от същия ден...

Влизането през "Виж непрочетените мнения" може би е по-удобно за модераторите.
Аз влизам през "Виж активните теми" и този проблем го няма.
search.php?search_id=active_topics

Съб Мар 10, 2012 8:07 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Напуснал форума
Аватар

Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm
Мнения: 1100
Местоположение: София
Skype: xxx
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Отговори с цитат
Мисля,че не е лошо,да има някаква "бланка" за публикуване в раздел Купува/Продава в която да се попълва именно - име за контакт,тел.,снимка и тн.Ако не са попълнени,просто да не се разрешава достъп за публикуване. Неприятно да отваряш на някой темата и после да прочиташ още 10-поста - "Извинете забравих да си напиша телефона","Утре ще кача снимки" "Незнам как да си намаля сниките","Незнам от къде се качват" и тн.- излишна загуба на време за всички.

Това с публикуването на обяви от "търгаши" няма как да се спре според мен,а и всеки носи глава на раменете,да чете и да решава.То като има тема за "Петковците"- та какво - да не би да са спряли да продават,дори и новопостъпили форумци си купуват от там !!! Демокрация е,всеки има правото да решава !

_________________
http://www.dek.bg/main.php

Съб Мар 10, 2012 12:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Регистриран на: Пон Фев 06, 2012 3:40 pm
Мнения: 577
Местоположение: София
Автомобил: Subaru Impreza WRX
Отговори с цитат
Здравейте и от мен,
Като "нов потребител", но не и "търгаш" бих казал следното:

1. Форума е ориентиран към марката и дори да има злонамерени потребители (каквито винаги ще има) при крайни ограничения, консуматорите тук ще бъдат лишени от възможността да закупят нещо необходимо. Да, може да е скъпо, да, може да им е излишно, да, може би не винаги ще е най-доброто, но това е пазара. Помнете, че това, което не Ви е потребно днес, може да се окаже необходимо утре!
2. "Рамкирането" на обявите е следствие на правилата за публикация. Достатъчно е да бъдат описани конкретно и да има строг контрол и в най-лошия случай ще изтърпим по една грешка на всеки несъобразил се.
3. Ограничението към публикация от нови потребители не трябва да е прекалено строго. Ок, аз например съм точно такъв. Ако имам обаче ненужни за мен части от моят автомобил, а друг колега търси точно това - и двамата ли трябва да чакаме по 6 месеца за да свършим заедно работа? Вземете нуждата от 3 мнения за да се ползват личните съобщения като пример. От една страна е чудесно за да не се досажда на "ветераните" от идиоти, но от друга какво пречи на всеки нов потребител да драсне три пъти "Евала! Наздраве!" в някоя спамаджийска тема и да започне своето? Подобни мерки спират ботовете, а идиотите се самокултивират до съвършенство.

Като конкретно предложение - при необходимост нови правила с ясна и точна конкретика ( "бланка", "up" през не по-малък от х период и т.н. ), строг контрол и своевременни "наказания". Незнанието и нечетенето никога не са били оправдание, а и трябва да е ясно на всички, че администратора ( обществото на форума ) винаги го вади най-голям като "естествения подбор" е правилният принцип.


P.S. Използвам темата за да предложа опцията имената ни да бъдат на кирилица да бъде възможна. Нека не забравяме, че всички сме българи.

Извинявам се, че като "новобранец" се впускам в подобна дискусия, но все пак в известна степен тя касае и мен. :)

_________________
Когато на готин човек му е кофти - това е блус. Когато на кофти човек му е гот - това е чалга!

Съб Мар 10, 2012 12:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Регистриран на: Сря Дек 15, 2010 7:22 pm
Мнения: 410
Местоположение: София
Автомобил: SUBARU outback AWD 2,5 2010
Телефон: 0888 609 755
Отговори с цитат
Винаги има коректен и некоректен търговец, въпрос на попадение и преценка, няма ли да е по-добре ако имаме информация във форума така няма да има и други опарилите се, като "бял" и "черен" списък на сервизи.

Съб Мар 10, 2012 5:45 pm
Върнете се в началото
Профил

Регистриран на: Съб Мар 10, 2012 11:10 pm
Мнения: 15
Автомобил: Subaru Impreza STI 07'
Отговори с цитат
Аз съм напълно съгласен с мнението на Иван Шопов,самият аз съм нов потребител и с учудване видях че не мога да пусна нова тема в раздел "продава авточасти..." имайки предвид че са ми ненужни доста приятни неща които само ми заемат място и бих ги продал на много по-ниска цена от реалната им само за да се освободя откъм място,което дефакто спира някой който има доста по-голяма нужда от тези части да се възползва,а не да се набутва двойно за нещо само защото не мога да пусна тема. :)

Нед Мар 11, 2012 9:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Site Admin

Регистриран на: Чет Юни 08, 2006 8:08 pm
Мнения: 262
Местоположение: България
Отговори с цитат
Постоянно търсим компромиса така че форумът да е повече полезен за повече хора. Това трябва да го постигнем с доброволен труд на малко хора. Така че винаги ще има недоволни от това и онова, въпросът е да не е чак непоносимо :pardon:

Затова е и ограничението от 3 поста - хем да има такова, хем да не е непосилно и да води до крайности.
Затова и има правила за обявите, но хората са хора и не ги четат, нито се съобразяват. Към всеки случай обаче се подхожда индивидуално, според преценката и настроението на модератора. Така на някой се дава повече време да си оправят обявата, на други не. На някой минава без конкретни цени, на други не и т.н. Въпроси от рода - ама защо на онзи тъй направихте, а на мен иначе са безполезни. Търсим максимална полза за общността от потребители.

Потребителски имена на кирилица вече са разрешени, но е необходимо да ми изпратите ЛС с името, както желаете да ви бъде сменено и ще го сменя.

Пон Мар 12, 2012 5:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am
Мнения: 1325
Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Отговори с цитат
admin написа:
Към всеки случай обаче се подхожда индивидуално, според преценката и настроението на модератора.

:beer:

Пон Мар 12, 2012 6:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Site Admin

Регистриран на: Чет Юни 08, 2006 8:08 pm
Мнения: 262
Местоположение: България
Отговори с цитат
Поздрави :beer:

Пон Мар 12, 2012 8:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Регистриран на: Чет Май 19, 2011 3:12 pm
Мнения: 273
Местоположение: Владая, Сф; Ст. Загора
Автомобил: Субару Джъсти 1.3 4WD '96
Отговори с цитат
pradabg написа:
Мисля,че не е лошо,да има някаква "бланка" за публикуване в раздел Купува/Продава в която да се попълва именно - име за контакт,тел.,снимка и тн.Ако не са попълнени,просто да не се разрешава достъп за публикуване. Неприятно да отваряш на някой темата и после да прочиташ още 10-поста - "Извинете забравих да си напиша телефона","Утре ще кача снимки" "Незнам как да си намаля сниките","Незнам от къде се качват" и тн.- излишна загуба на време за всички.

Това с публикуването на обяви от "търгаши" няма как да се спре според мен,а и всеки носи глава на раменете,да чете и да решава.То като има тема за "Петковците"- та какво - да не би да са спряли да продават,дори и новопостъпили форумци си купуват от там !!! Демокрация е,всеки има правото да решава !

Според мен колегата е дал едно добро предложение-без снимка и тел. за конатакти да не може да се публикува обява.

Иван Шопов написа:
Използвам темата за да предложа опцията имената ни да бъдат на кирилица да бъде възможна. Нека не забравяме, че всички сме българи.

Напълно съгласен

RASHEV написа:
Винаги има коректен и некоректен търговец, въпрос на попадение и преценка, няма ли да е по-добре ако имаме информация във форума така няма да има и други опарилите се, като "бял" и "черен" списък на сервизи.

Лично аз тази тема я следя с най-голям интерес и съм ходил на сервизите от "белият" списък, до момента нямат грешка

_________________
"IT'S BETTER TO LIVE ONE DAY AS LION THEN THOUSAND YEARS AS SHEEP" LATIN PROVERB

Вто Мар 13, 2012 10:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Регистриран на: Съб Фев 27, 2010 6:11 pm
Мнения: 770
Автомобил: Lifted FORESTER MY98, SF5-S10
Отговори с цитат
Becko написа:
...и тел. за контакти да не може да се публикува обява.

Все пак да не забравяме, че по форумите бродят всякакви ловци на данни...
Кореспонденцията пряко във форума е общо достъпна.
От съображения за безопасност в един от руските форуми вече поставиха заглавно съобщение за повече предпазливост...
Там имаха проблем с това, че си фотографират номерата на колите, а в подписите си поставят и телефонните номера.
И така докато ги напипали крадците...
За размяна на лични данни, телефони, адреси и т.н. по-добрия вариант са личните съобщения и личната кореспонденция.


Последна промяна sk67 на Вто Мар 13, 2012 11:04 am, променена общо 1 път


Вто Мар 13, 2012 11:00 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Регистриран на: Чет Май 19, 2011 3:12 pm
Мнения: 273
Местоположение: Владая, Сф; Ст. Загора
Автомобил: Субару Джъсти 1.3 4WD '96
Отговори с цитат
Да колега, прав си. Но изискването за снимката и предоставянето на пълна информация за стоката, поне според мен, е задължителна.

_________________
"IT'S BETTER TO LIVE ONE DAY AS LION THEN THOUSAND YEARS AS SHEEP" LATIN PROVERB

Вто Мар 13, 2012 11:02 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Регистриран на: Съб Фев 27, 2010 6:11 pm
Мнения: 770
Автомобил: Lifted FORESTER MY98, SF5-S10
Отговори с цитат
Becko написа:
Да колега, прав си. Но изискването за снимката и предоставянето на пълна информация за стоката, поне според мен, е задължителна.

Безспорно. :good:
Само за телефона исках да пиша, но нещо не редактирах правилно цитата и после го поправих...

Вто Мар 13, 2012 11:05 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Регистриран на: Чет Май 19, 2011 3:12 pm
Мнения: 273
Местоположение: Владая, Сф; Ст. Загора
Автомобил: Субару Джъсти 1.3 4WD '96
Отговори с цитат
:beer: Значи, до някъде сме избистрили предложенията :)

_________________
"IT'S BETTER TO LIVE ONE DAY AS LION THEN THOUSAND YEARS AS SHEEP" LATIN PROVERB

Вто Мар 13, 2012 1:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Регистриран на: Съб Фев 10, 2007 9:54 pm
Мнения: 5776
Местоположение: София
Skype: bojo-123
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Отговори с цитат
Те са такива правилата и в момента...

Сря Мар 14, 2012 5:55 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Напуснал форума
Аватар

Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm
Мнения: 1100
Местоположение: София
Skype: xxx
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Отговори с цитат
Толкова ли е трудно и в нашия форум да се прави ?
Разгледайте темите в раздел продава !


http://forums.hondabg.com/index.php?s=7 ... owforum=30

_________________
http://www.dek.bg/main.php

Нед Май 06, 2012 8:18 am
Върнете се в началото
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 42 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
Информацията от този форум може да се ползва свободно при условие, че посочите източника. Форумът и всички качени файлове се ползват при условията на Криейтив Комънс договор! Криейтив Комънс договор