Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Чет Мар 28, 2024 9:39 pm



Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
 Таблет в субару оутбек 3 
Автор Съобщение

Регистриран на: Пон Мар 08, 2010 1:49 pm
Мнения: 81
Местоположение: Пловдив
Skype: maznislav_pld
Автомобил: Subaru Legacy 2,5i Aвтомат 2001 г
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте, дойде време да опиша мойте перипетии със това как да вкараме таблет в субару аутбек или легаси там горе между духалките
Значи от сега да си кажа ще се опитам максимално да опиша нещата - та да знаете с какво се захващате и да прецениете дали си струва.
Аз правех всичко поне по два пъти докато най-накрая стане горе долу като хората.
Парата дето отиде в експерименти е много - ама квото такова.
Ами да го почвам :)
Какво ви трябва?
1. Подходящо субару (може да стане и във друга кола да стане с нужното растояние..)
2. Таблет Google Nexus 7 gen 1 2012 32 GB (защо точно такъв ще обясня по-надолу)
2.1 Подходящ софтуер инсталиран на самия таблет
3. AUX вход на фабричната уредба (обяснението как се вади ако е възможно понадолу)
4. Подходящи ХУБАВИ кабели за захранването на таблета и пускането на звък през AUX -a
5. Много търпение и здрави нерви.

Да започваме с описанието :

1. Вадите духалките в средата заедно с жабката - разглобяването е лесно. Внимавайте с ваденето - кожата покрай тях се наранява много лесно.
1.1 Всичко се разглобява много лесно - видеа бол , но и без тях ще се справите - няколко болта са.
1.2 Много внимателно и сподходящи инструменти отрязвате долната част -там където се малкият борд компютър - за това се изискват добри инструменти - като цяло е доста здраво , но трябва да се внимава.
1.3 След като го изрежете - много важно !!! премерете и очертайте колко дълбоко смятате да сложите таблета , за да не блокирате управлението на духалките. На моя е изтеглен с около 5 см на вътре - аз нямах избор защото го правех със готова 3D рамка , която отделно изискваше работа по нея.
1.4 След като огледате колко дълбоко ще стой таблета - следва рязането на въздуховодите - моята изненада беше като разбрах ,че за по 5 мм не влиза и трябва да се режат отвори напречно въздуховодите. Пак казвам режете така ,че да не блокирате управлението на духалките.
1.5 След цялостното монтиране ще отзява отвсякъде и там вече може да си изрежете от някакъв материал парчета , които да закрият отстоянието на таблета от предния панел.
1.6 Цялото лепене на таблета към въздуховодите става със силикон , но не прекалявайте , че може да се наложи да го разлепяте
1.7 Позиционирайте така таблета ,че изходът за слушалки да се падне от долу - така спестяваме дупченето на въздуховода поне за тови кабел.
1.8 Захранването на таблета се пада във вече изрязаният въздуховод и се налага точно срещу него от другата срана да се направи дупка и от там да мине захранващото USB. Пипкава работа е и за това използвайте хубави и СКЪПИ кабели - да монтирате всичко и да се окаже като мен ,че кабелът е кофти е голяма разправия.

Толкоква с монтажа
Имаме монтиран таблет между духалките , но тепърва трябва да го подготвим за това да стой постоянно в колата и най-вече това да нямаме физически достъп до копчетата за включване и тези до увеличаване и намаляване на звука!

2. Google nexus 2012 WIFI е един страхотен стар модел таблет с 1 ГБ RAM , много добър GPS и всичко останало което да ви върши работа.
2.1 Подготовка на таблета - използвайте тази магическа програма и следвайте стъпките за неговото root -ване.
Сваляте програмата Nexus Root Toolkit - през нея ще подавате команди на таблета и ще инсталирате
софтуерът за да стигне таблета версия на андроид 7.1.2
Следвате стъпките в това видео https://www.youtube.com/watch?v=tdFQtmgHC5M - следвайте точно стъпките и не пропускайте нищо (като мен)
2.2 След катопреминете през root -ването на у-вото - уверете се ,че всичко е минало както трябва! Има в app store -а програма root chеcker - с нея се уверете ,че всичко е наред.
2.3 ВАЖНО! Сега трябва да направим така ,че таблетът да се пали когато получи ток през кабела... Това се налага защото има вариант да го изпуснете да му падне до край батерията и... за да се включи ще трябва да разглобите като мен отново духалките :(
Отново използвате магическата по-горе програма - Настиката бутона LAUNCH и там се появява доста богато меню с бутончета. От там се пращат команди към таблета и може да спасите нещата когато се налага да рестартирате таблета... Стратирате "Launch CMD prompt" И в прозорецът слагате следната команда fastboot oem-off-mode charge 0 и натискате ENTER :). Ако всичко мине както трябва , то ще ви изпише ,че опцията ше се активира при следващият рестарт... Ако обаче ви каже ,че очаква да види подходящо у-во ... то ще трябва да се зайграем с инсталирането на други драйвери :(
Това също става през програмата - от основният екран натискате бутона "Full driver installation guide" отивате на стъпка 3 и там натискате бутона "google drivers" и следвате стъпките. Склед края им отново повтаряте горното описание за командата.
2.4 След успешното преминаване на комадата гасите таблета с изключено USB и като го включите трябва да се запали автоматично!
2.5 Инсталиране на къстъм андройд 7.1.2 с много добавления по него
Отивате на следният адрес https://forum.xda-developers.com/nexus- ... 2-t3710834
и сваляте файловете
1. https://www.androidfilehost.com/?fid=962339331459001868
2. https://opengapps.org/ (тук се уверете ,че сте избрали PICO)
3. https://mega.nz/#!gShEWRYL!BcRdTZUNmXuV ... 5o5gtNLc9U

Сложете ги всички в една папка на таблета посредством USB -кабела.
Следвайте следните стъпки :
Чрез магическата програма рестартирайте вашият таблет в recovery mode - там се появява една страхотна програмка с големи бутони :)
- Wipe System, Data and Cache partitions (Wiping Internal Storage is recommended, but you will lose any files, bookmarks, etc.!)
- If you want (recommended), you can format ONLY Data and Cache partitions to F2FS. System partition must be EXT4! (Once again, you will lose your data!) (If you use EXT4, you can run fstrim to maintain ROM.) (не е задължителна тази стъпка)
- Copy crDroid ZIP and openGApps ZIP and gapps-config-grouper.txt to your external SDCard or Internal Storage (това го направихме рпедварително)
- Flash crDroid ZIP
- Flash openGApps ZIP
- DO A DATA WIPE / FACTORY RESET
- Reboot
- Wait around ~ 10 minutes ~ for first boot
Тук важното е да се направят всички стъпки в описаната последователност
Вижте това видео за по нагледно
https://www.youtube.com/watch?v=7zDoY7HSdDM
Изчаквате да се инсталира и след рестарта таблетът се събужда с ПРОБЛЕМ :) тъй като таблетът няма интернет по простата причина ,че няма GSM модул инсталаторът забива и не може да се продължи с добавянето на гугълският ви акаунт... Ето тук е първото дразнещо нещо и изгледайте следващото видео , за да разберете как да го заобиколите - там където го правите ви трябва WIFI мрежа...
https://www.youtube.com/watch?v=hCC978R7gqg
след 10 -тина неуспешни опита ще се поизнервите , но .. ще станат работите.
След това се закачате към WIFI -я и следвате стъпките.
Ако всичко е наред то вече имаме хакнат таблет с атоматично стартиране при подаване на ток и много глезотиики като двойно почукване по екрана за неговото събуждане.
Ако някой се навие да го прави и е от Пловдив или околността , но се затруднява със това хакване - може да черпи една бира и ще го направя за 15 -тина минути - все пак до момента докато го разуча тези стъпки ги минавах 10 пъти поне :)
И тук се връщаме до една особенност на монтираният в колата таблет -падне ли батерията до 0 -лата - дори и да се стартира при подаване на захранването , то то не е достатъчно да задържи операционната система и таблетът отново се опитва да се загаси и така до безкрайност :(
При такава ситуация използване отново програмата за управление и рестартираме у-вото в режим RECOVERY чрез бутона reboot recovery.
Така ще може да оставите вашият таблет да се зарежда без да се скъса от рестарти.
За съжаление дали аз използвам кофти кабел или има нещо друго , но карането не зарежда добре таблета макар да изпозвам доста скъпа зареждачка от запалката. За да се избегне подобен проблем с падането до 0 -лата аз използвам външна батерия и като падне до към 20 % - оставям таблета закачен към нея цяла нощ и сутринта съм идеален.

За използването на AUX -a на фабричите уредби е изписано доста - аз минах през колега , които монтира аларми и срещу 30 лв 2 пъти разглобявахме касетофона , акато гледам ще го разглобим и пак щото май сме забравили да включим задните тонколони :)
Мислете и тествайте преди да затворите всичко , че после БОЛИ!
1. Уверете се ,че AUX -а работи и че се чуват и ДВАТА КАНАЛА! - за този пропуск отваряхме 2 -ри път всичко.
2 . Уверете се ,че сте закачили всички букси отзад - мойте задни тонколони не работят
3. Уверете се ,че всичко работи след като поставите на мястото си чейнджъра

За извеждане на AUX -a майсторът използва ето тази тема
viewtopic.php?f=37&t=17702

Къде ще изкарате кабелите решавате вие - мойте са в жабката.
След цялата тази фантасмагория - трябва да монтирате въздуховодите обратно и след последни тестове може да се заиграете със силикона и да монтирате всичко обратно. При монтажа долният край в дясно малко отзява , но това е пренебрежимо малко.

И така ако всичко е наред - то имате мултимедиина станция + навигация + интернет и всичко останало в своето любимо субару

Втора серия предстой :)
Там ще има снимки и други полезни неща

Пет Авг 03, 2018 3:21 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm
Мнения: 2184
Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 248
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
=D>
Снимки

_________________
Outback 2001 3.0 H6 - продаден
Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден
Subaru Baja МТ - продадена
first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Чет Авг 30, 2018 11:01 am
Върнете се в началото
Профил

Регистриран на: Съб Сеп 07, 2019 3:32 pm
Мнения: 60
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Давай ги тези снимки и сподели с какви апове ползваш таблета. Интересно ми е дали някой не е направил нещо по-фенси, което да визуализира, час, дата, температура навън, статистика на колата ( разход и т.н. )

Пон Сеп 30, 2019 2:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Регистриран на: Вто Юли 28, 2009 1:22 pm
Мнения: 2419
Местоположение: София; Русе
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 696
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ще помоля за клипче как изглеждат софтовете, които се ползват на таблета - плеър, радио, навигацията...
Това със заряда се получава, когато зарядното не му стига ток. Имах същият проблем, докато не взе по-скъпо зарядно (от китайците).
Примерно тези гарантирано зареждат с 2А телефона ми:
https://www.aliexpress.com/item/32624841345.html - стандартно зарядно. Зарежда всички с много ток.
https://www.aliexpress.com/item/32835298481.html - за монтаж
https://www.aliexpress.com/item/32963827836.html - за скрит монтаж - съвсем гола платка.

имай в предвид, че това е ценно, защото да стигна до тези работещи бая смотани съм поръчвал и съм се карал с разни китайци.
Ще ми е изключително интересно да пуснеш клипове със софта, защото аз не съм си сложил таблет, понеже нямам време да ровя за хубав софт, а ако не е добър = няма смисъл.

_________________
http://www.hostit.bg/

Пон Сеп 30, 2019 11:30 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 4 мнения ] 

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 31 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
Информацията от този форум може да се ползва свободно при условие, че посочите източника. Форумът и всички качени файлове се ползват при условията на Криейтив Комънс договор! Криейтив Комънс договор