Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
Автор |
Съобщение |
svetl1ooo
|
Здравейте,
Насочил съм се към SUBARU OUTBACK 3.6R 2017, като задължително искам да се сложи газова инсталация, интересува ме как са нещата по този въпрос, сложно ли е , каква инсталация трябва да е, евентуално към кой сервиз в София да се насоча ?
Благодаря предварително.
|
|
|
Сря Ное 08, 2023 1:36 pm |
|
|
BLA
|
svetl1ooo написа: Здравейте,
Насочил съм се към SUBARU OUTBACK 3.6R 2017, като задължително искам да се сложи газова инсталация, интересува ме как са нещата по този въпрос, сложно ли е , каква инсталация трябва да е, евентуално към кой сервиз в София да се насоча ?
Благодаря предварително. Аз карам на бензин, но последно време чувам много добри отзиви за газова КМЕ, монтирани конкретно от Прогас до Южен парк. Често минавам покрай тях и виждам Субарута от най-различни градове да ползват услугите им. Газовите излизат по-скъпо при тях, отколкото в други сервизи които ги монтират, но казват че си заслужава.
|
|
|
Сря Ное 08, 2023 2:28 pm |
|
|
Doby
Регистриран на: Съб Яну 08, 2011 10:47 am Постове: 33 Местоположение: Bulgaria
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GT-tS
Рейтинг: 57
|
Alxx написа: pkirkov написа: Въпроса е кой да я монтира качествено. Толкова много майстори има, че да те заболи главата. Нито газ в Пловдив се занимават с течни фази. Мини им на гости и обсъдете. Нито газ в Пловдив се оказаха големи измамници! Имам лош опит с монтаж на течна фаза от тях на Форестър 2.5 турбо! Стигна се до е-мейли с Виале (когато не бяха във фалит) и до колко знам от Виале ги наритаха заради моята кола! НИКОГА ПОВЕЧЕ ПРИ НИКОЛАЙ!
_________________ Ако Айнщайн се беше качил на Subaru STI, щеше да открие нови закони във физиката!
|
|
|
Пон Ное 20, 2023 2:17 pm |
|
|
connecttt
|
Здравейте, Subaru Outback 2010 2.5 167коня, внос от Италия с газова BRC. след 30хил. каране газовата има проблем, на бензин е ОК. направих диагностика и казаха за смяна 4 инжектора - полски (joy tech били като баракуда), капачки и два филтъра, с труда 500лв. въпроса ми е дали да сменя с тези инжектори или да търся качествени BRC и какви точно ? цената нормална ли е ? Поздрави
|
|
|
Вто Яну 16, 2024 10:58 am |
|
|
Vmax
|
Вземи си мин Баракуда инжектори или Хана. Най добре е с БРЦ но са два пъти по скъпи По голям проблем е да на намериш сервиз който да чете БРЦ освен официалните, а този в Сф не става
|
|
|
Вто Яну 16, 2024 11:22 am |
|
|
Alxx
|
Стани, чудех се дали да се из@к@м и тук Баракудите много влошиха качеството и има доста рев напоследък. За Хана не знам, ама Тони от известно време монтира LPG Tech и казва, че важат. Аз, също сложих високодебитни LPG Tech Yeti 140l/min на горския и ми направиха добро впечатление на високи обороти, отделно цената им е чук. Бих посъветвал колегата да се поинтересува на още едно-две места за две неща: 1. Този компютър може ли да се настрои да управлява другия модел дюзи, освен оригиналните(в което силно се съмнявам).2. Всеки си цени труда сам, ама 4 полски дюзи от нетежаща като име марка и 500лв цена ми идва в повече. P.S. За оригинални BRC 500лв няма да ти стигнат за две...
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
Вто Яну 16, 2024 8:55 pm |
|
|
connecttt
|
Alxx написа: Бих посъветвал колегата да се поинтересува на още едно-две места за две неща: 1. Този компютър може ли да се настрои да управлява другия модел дюзи, освен оригиналните(в което силно се съмнявам). 2. Всеки си цени труда сам, ама 4 полски дюзи от нетежаща като име марка и 500лв цена ми идва в повече.
P.S. За оригинални BRC 500лв няма да ти стигнат за две... Здрасти, компютъра е заключен, само BRC инжектори ли може да се сложат? Има ли по-висок, по-нисък клас BRC инжектори, които да паснат на моята газова ? друг майстор ми направи оферта с BRC инжектор по 150лв. общо с филтрите около 670лв.
|
|
|
Вто Яну 16, 2024 10:48 pm |
|
|
Alxx
|
Не се занимавай изобщо със заключено БРЦ, освен ако не искаш да си купиш оригиналните инжектори, каквито са в момента. Ония щом са ти предлагали смяна с други инжектори на заключен комп, смятай к'ви газаджии са. Вземи си инжектори от някоя, от посочените марки в предните постове и друг комп. В олх е пълно с Фобос-и, БСМ-и и т.н. за къси пари.
|
|
|
Сря Яну 17, 2024 7:52 am |
|
|
Vmax
|
Alxx написа: Не се занимавай изобщо със заключено БРЦ, освен ако не искаш да си купиш оригиналните инжектори, каквито са в момента. Ония щом са ти предлагали смяна с други инжектори на заключен комп, смятай к'ви газаджии са. Вземи си инжектори от някоя, от посочените марки в предните постове и друг комп. В олх е пълно с Фобос-и, БСМ-и и т.н. за къси пари. Така пак ще стигне разходите за БРЦ инжектори - като сложиш труд за монтаж и материали е все тая. Питай при Митака - той поставяше БРЦ системи - може да предложи по нормална цена. При поставена БРЦ система не бих я смесвал с други компоненти
|
|
|
Сря Яну 17, 2024 10:27 am |
|
|
Kasabov
Регистриран на: Чет Окт 19, 2017 9:50 pm Постове: 69 Местоположение: София
Автомобил: ex - Forester 2.0 XT, 2005, AT
Телефон: +359 88 522 4129
Рейтинг: 23
|
connecttt написа: Alxx написа: Бих посъветвал колегата да се поинтересува на още едно-две места за две неща: 1. Този компютър може ли да се настрои да управлява другия модел дюзи, освен оригиналните(в което силно се съмнявам). 2. Всеки си цени труда сам, ама 4 полски дюзи от нетежаща като име марка и 500лв цена ми идва в повече.
P.S. За оригинални BRC 500лв няма да ти стигнат за две... Здрасти, компютъра е заключен, само BRC инжектори ли може да се сложат? Има ли по-висок, по-нисък клас BRC инжектори, които да паснат на моята газова ? друг майстор ми направи оферта с BRC инжектор по 150лв. общо с филтрите около 670лв. Здравей, колега, За съжаление моето Фори отиде за части (2004г., 2-ка турбо), спукани глави. Има няма 20х.км. преди това, ходих при Тони (Динамик Арт) и си смених изпарител и дюзи. От него са взимани и от него са монтирани. Изпарителят е БРЦ, дозите - Баракуда. Ако решиш, пращам ти ги (или ги взимаш на място от Сф), тестваш, оценяваш, разсъждаваш и ако са ти Ок, ще се разберем за цената. Прецени и ми звънни, тел. номерът ми е под аватара - ще ти пратя снимки по вайбър. поздрави, Весо
_________________ The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing!
|
|
|
Пет Яну 19, 2024 10:45 pm |
|
|
didoroki
Автомобил: '04 Forester 2.0XT
Рейтинг: 0
|
Здравейте! Попрегледах форума, но не откривам точно това, което ме интересува. Препоръчайте бюджетна система за Форестър XT 177кс, колата сега е с някакъв измислен Bluetronic, изпарител Tomasetto Nordic AT09(по спецификации излиза до 125kW) и дюзи Lovato - общо взето много куцо изпълнение, след 2500-2600 оборота почва да прицъква нещо(клапан), не върви много добре колата и записва грешка за бедни смеси. Първи въпрос - какъв изпарител? Насочил съм се към KME Silver S8, ще я храни ли или пък е прекалено?. Тук идва друг въпрос - 6мм тръба малка ли е за тази мощност? Засега мисля да сложа преход 6мм към 8мм и по нататък да сменя тръбата и сондата. За дюзи мисля LPG Tech Yeti Solo, а електрониката LPG Tech 224 или 204. Как звучи като сетъп? Предложете изпитан вариант, който да захранва спокойно колата и да има някакъв запас. Ще се радвам на някакви съвети и споделен опит, благодаря предварително.
|
|
|
Сря Фев 21, 2024 12:35 am |
|
|
Alxx
|
За компютъра не знам нищо като отзиви, ама аз съм с КМЕ голд ГТ, без рестриктори Йети соло 140л/мин вързани на затворен кръг и 8мм сонда. С 6 става само за кротко каране. Компът ми е скапан и мисля за Фобос 5.
|
|
|
Сря Фев 21, 2024 9:16 am |
|
|