Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
alligator
Автомобил: XV CVT 2.0i 2012
Рейтинг: 30
|
|
| Чет Окт 05, 2023 3:46 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
Цена/качество - взимай Бриджстоуна. По принцип отзивите за тази гума са високи. Корейски гуми съм купувал три пъти(по веднъж от трите известни марки) и никога повече. Нокианът е добър, но за тежка зима с много сняг, не е толкова универсален.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Чет Окт 05, 2023 5:01 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Карам с този Ханкуук Icept evo 3 , но на кола със задно и съм много доволен. Бриджстоун Близак беше номер 1 по класациите май преди 1-2 години и е действително много добра гума. Разликата е 100лв, един ресторант за двама с умерено пиене. Дали ще усетиш разликата - съмнявам се особено със Субару, но пък със 100лв ще се чувстваш по-уверен и спокоен
Определно Ханкуук правят по добри гуми от Кумхо Определено Бриджстоуна е по добър от Нокиана, която е гума за сняг, а тук зимите са смешни.
От тук нататък си ти с решението.
|
|
|
|
| Чет Окт 05, 2023 5:04 pm |
|
|
|
Tisho09
Регистриран на: Съб Окт 12, 2013 1:04 pm Постове: 394 Местоположение: Варна
Автомобил: STI
Рейтинг: 300      
|
|
За Нокиан (Nokian snowproof p) мога да изкажа мнение, базирано на 2-3 годишен опит от варненските "зими". Ами тази гума не държи при темп. от 7-8 градуса. Обаче застудее ли поведението на колата става коренно различно. Самата гума се усеща по стегната, държи колата на асфалта и наистина си иска сурова зима.
|
|
|
|
| Чет Окт 05, 2023 8:00 pm |
|
|
|
alligator
Автомобил: XV CVT 2.0i 2012
Рейтинг: 30
|
|
Принципно някои хора ще кажат щом ще дадеш 1100лв за гуми дай още 100 и си вземи по-високия клас. А ако дам още 100 ще ми е мирна главата (донякъде), че поне не съм се прецакал с нещо, което не съм карал и не го познавам. Бриджстоуна ми е най окей за момента, но се чудя дали да не си взема Goodyear, от които имам най пресни спомени и да приключа тази тема. Според мен за нашите коли, имайки предвид, че шумоизолирането им е слаба черта трябва да се гледа доста и този индекс.
|
|
|
|
| Чет Окт 05, 2023 8:55 pm |
|
|
|
Vmax
|
alligator написа: Принципно някои хора ще кажат щом ще дадеш 1100лв за гуми дай още 100 и си вземи по-високия клас. А ако дам още 100 ще ми е мирна главата (донякъде), че поне не съм се прецакал с нещо, което не съм карал и не го познавам. Бриджстоуна ми е най окей за момента, но се чудя дали да не си взема Goodyear, от които имам най пресни спомени и да приключа тази тема. Според мен за нашите коли, имайки предвид, че шумоизолирането им е слаба черта трябва да се гледа доста и този индекс. Много го мислиш:) Важно е да е тиха гумата, но не и зимната - първо караш по-бавно зимата, второ има много повече шум от странични фактори като сняг, дъжд, пясък и т.н. ако ги има де. Лятото е друга работа - шумна гума дразни много. Бриджстоуна е с доста нисък показател за шум спрямо останалите зимни гуми и поне има история и много отзиви. С Ханкуука също няма да сбъркаш - все пак е Субару, не БМВ.
|
|
|
|
| Пет Окт 06, 2023 7:56 am |
|
|
|
kronos
Напуснал форума
|
|
Не надценявайте марката, защото спирането е важно зимата и няма никакво значение дали си със Субару или БМВ. Субаруто е хубаво, че е леко, но зимата при спиране няма особено значние. А зимната гума я съсипва жегата и ако се кара при над 20 градуса, направо е за боклука, пък ако ще и да е 500 лева бройката. Иначе от изброените за мен си заслужава само Бриджстоуна.
|
|
15
|
|
| Пет Окт 06, 2023 12:52 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|