Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Разлика в компресията на цилиндрите. 
Автор Съобщение

Постове: 7
Автомобил: Subaru Outback
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги.
Още няма и година от как съм собственик на Outback - 2008 година. Колата е 2,5 - 173 коня.
Това ми е първото Субару.
Колата е с газова уредба - AG.
В началото ми даваше проблем запалване на 2 ри цилиндър, после Р0420 - ламбда сонда или катализатор. След като сам "направих" реглаж на клапаните на 2 и 4 цилиндър проблема със запалването на 2 цилиндър изчезна, но при работа на газ отвреме на време светва Р0420 - ламбда сонда или катализатор.
Сменени са свещите (преди около 2000 км) а днес смених и кабелите.
И вече бях оборудван и с манометър - така или иначе ще чопля, да измеря и компресията.
Установих следното:
От страната дето не съм отварял свещите са като нови, а компресията съответно 11 АТМ на 1 цилиндър и 11,5 АТМ на 3 цилиндър
От другата страна - нищо общо.
8,5 АТМ на проблемният 2 цилиндър и 10 АТМ на 4 цилиндър.
Въпросът ми е: Какво да правя, как да постъпя?
Да направя ли ревизия на реглажа, който сам правих или да се обърна към някой по компетентен от мен?
От Монтанския край съм, тук из района кой би ми свършил работа?
Благодаря Ви предварително колеги.
Безаварийни :) :) :)

Вто Окт 29, 2024 7:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4377
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Направи по-кадърен реглаж и премери пак. Разлика от 1,5 атм е мотор за отваряне. Дали клапани или сегменти е въпрос на премерване след разглобяване. В твоя район Румен Киров ще ти свърши работа, стига да се вредиш. А, 420-ката е покана да си купиш трева. Майтапя се - добър газаджия да ти настрои колата в движение. Предвид факта, че за аг-тата части няма и са заключени си отиваш към друга газова.

Офтопик: P.S. Интересувам се от Б13 2,5 с мотор за ревизия и здраво купе.

Вто Окт 29, 2024 8:27 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 7
Автомобил: Subaru Outback
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря ти Alxx. С две думи - потвърждаваш съмненията ми. Остава да се вредя при Румен и да се надявам да е от клапаните

Сря Окт 30, 2024 9:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4377
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Дали клапани и/или сегменти няма да ти струва много по-евтино. Напиши отзив каква си я свършил, ако искаш да си полезен.

Сря Окт 30, 2024 10:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема