Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 1
|
|
Полицаите - хората, които помагат
| Автор |
Съобщение |
|
erjitka
|
Здравейте колеги. Започвам тази тема, защото в българската мрежа имаме достатъчно много негативни неща написани по адрес на нашата полиция. Писнало ми е от тези неща. Знам, че повечето (ако не всички) са писани с право, но снощи нещо - дребно по рода си, но заслужаващо внимание - ми направи голямо впечатление в положителна посока.
Няма нужда да се повтарям, написал съм го в темата Места за паркиране, така че предлагам тук да споделяме добрите впечатления от служителите на реда.
Поздрави!
|
|
|
|
| Пет Яну 23, 2009 9:35 pm |
|
|
|
msdjorjo
Регистриран на: Нед Сеп 07, 2008 9:41 am Постове: 874 Местоположение: Варна
Автомобил: LEGACY 2.0 my95/2.5 my99
Телефон: 0889014565
Рейтинг: 47 
|
|
преди години имах москвич алеко.петувайки от варна за плевен се натъкнах на един "супер"път.карах едва с десет вследствие на това колата започна да загрява.квили не тарикатлъци не правих(за силвам пускам по инеция,доливан вода,вкючих перката да върти постояно нищо не помагаше накрая в Попово реших да спра и квото ще дастава.спрях на една бензиностация загасих двигателя и тръгнах да търся причини.реших че е термостат смъкнахго и мусе пуля как се избива.втова време до бензиностанцията има патрул.отивам при тях имказвам-извиняваите ама постари сте в бранша как да изтърбуша термостата.ате -имашли инструменти.икато се хванаха направиха ми ремонта навързаха всичко обезвъздушиха и между другото помагаха на един дето беше си купил току що една лада ите го бутаха да запали няколко пъти.деиствието се разви около 00:00часа.бескраино много съм им благодарен иникога няма да го забравя
|
|
|
|
| Пет Яну 23, 2009 10:59 pm |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|
От горните постове разбрах ,че и полицаите са хора.Ами че разбира се те са като нас.Вече прави впечатление,когато някой ни помогне в беда?Полицай-това е професия като всички останали,само че отговорна,ниско платена,меко казано неблагодарна.В повечето случаи ние не сме доволни,когато тези хора си гледат работата-глобяват ни(е нищо че сме с двата крака сгазили лука)Бих поощрил всеки,който съвестно си гледа работата,но горните постове говорят за чисто човешки,а не за служебни качества.Успех и респект към хората с тази професия. 
_________________ Електроника
|
|
|
|
| Пет Яну 23, 2009 11:27 pm |
|
|
|
ender
Perfect Stranger
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2007 11:59 am Постове: 1285 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109  
|
не е точно така.
След като една голяма част от тях не са, как да кажа, най-добрите хора на света - заслужава си да се отдаде дължимото на тези, които си вършат работата така като трябва. Току виж системата започне да се променя. От тях се очаква да съдействат на хората и да помагат, както и да налагат понякога наказания, но според нарушението все пак и то без да дерат кожи по втория начин.
А освен това всички ние трябва да се научим да носим отговорност за собствените си дейстия, нали? Не може да си позволиш да караш с прекалено висока скорост или за теб да не важат правилата за движение въобще. В България просто пътищата не позволяват повече - другото е риск и всеки сам си го носи, само дето може да завлече куп други хора в небитието.
Говоря риторично, да не решите, че към някой конкретно се обръщам.
_________________ https://www.catalogmachine.com/treasure-bulgaria/catalogs
|
|
|
|
| Пет Яну 23, 2009 11:51 pm |
|
|
|
suncho009
Регистриран на: Пон Сеп 17, 2007 11:02 am Постове: 175 Местоположение: Spain
Автомобил: Импреса 2,0R,2007
Телефон: 0897342858
Рейтинг: 0
|
|
В страните дето съм ходил полицаите са точно за това,да помагат.И в нашата също.А милиционерите са за да плашат и за съжаление в България има още твърде много милиционери!
Виждал съм и коли да бутат и гуми да сменят и камиони дето са се набили в забранена зона да съпровождат...
_________________ Някой ден и аз ш'зема да напиша една умност тука!
|
|
|
|
| Съб Яну 24, 2009 2:04 am |
|
|
|
Vmax
|
|
опитвам се да се сетя за нещо положително и не става....за 500 000км нема...а толкова полицаи познавам, че и приятели доста
Само че, днес катаджийте и патрулите поне, се правят на партизани в храстите зад знак 60 км/ч, или са на отсрещния тротоар на Витошка срещу джебчийките и някак си не ги виждат как се тчитат следобеда в 18ч.
Това за което говорите беше преди 10-15 години, само че морала и културата бяха други не само при полицаите. Дано пак да се върне това време, само че то става със смяна на поколения, насила трудно...
|
|
|
|
| Съб Яну 24, 2009 9:27 am |
|
|
|
Dobs
Регистриран на: Чет Окт 04, 2007 2:21 pm Постове: 176 Местоположение: Бургас Рейтинг: 102  
|
Абсолютно съм съгласен с по-горните мнения!
Темата звучи като "Учител научи първолак да чете - Чудо!"
Това им е работата на полицаите и не трябва добрите хора сред тях, които помагат да са изключението от правило. Грешката е в другите, а не в тези, които съвестно си изпълняват задълженията.
В Америка многократно съм виждал патрулен полицай да сменя спукана гума на шофьор на пътя. Аз лично съм се обаждал на 911 след като ми свърши горивото на магистралата. Изпратиха highway patrol да ме закара до най-близката бензиностанция (30-тина км) за да си наема "бензинджия" който да ми докара гориво до колата с една камионетка. И не очакваха благодарности за това, дори малко се притесниха като им благодарих разпалено няколко минути. За тях това е част от работата.
Пак ще направя аналогия с учителите... Все едно родителите да ходят всеки ден след училище да благодарят на учителя, че е научил детето им да чете 
_________________ Subaru Outback 2.5 '00 Subaru Outback Onyx XT '20
|
|
|
|
| Съб Яну 24, 2009 9:30 am |
|
|
|
ender
Perfect Stranger
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2007 11:59 am Постове: 1285 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109  
|
Dobs написа: Пак ще направя аналогия с учителите... Все едно родителите да ходят всеки ден след училище да благодарят на учителя, че е научил детето им да чете 
А според мен трябва... специално за учителите и защо не за полицаите.
Хич не ги харесвам последните (според мен огромна част от тях за нищо не стават или просто не са мотивирани да работят), но ми прави впечатление, че от известно време насам нещата се променят в положителна насока.
И си мисля, че ако някой от тях прочете моя пост и на други които мислят като мен - това ще му помогне да продължи да си върши съвестно работата или поне да се опита да бъде по-добър.
Много е лесно да кажеш - всички са такива, защо не и аз. Но това не е начина.
_________________ https://www.catalogmachine.com/treasure-bulgaria/catalogs
|
|
|
|
| Съб Яну 24, 2009 10:55 am |
|
|
|
streetman
Регистриран на: Пет Апр 06, 2007 12:30 pm Постове: 1155 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206    
|
|
При мен в Чехия има 3 вида полиция, едната е "квартална" и на колите им пише "помагаме и охраняваме", втората е "градска" със съвсем различна маркировка на жълто-сини правоъгълници и третата е "чуждестранна" занимават се само с чужденците. Много са любезни и толерантни, задължително говорят английски и ходят на изпити от време на време. Почти е невъзможно да те спрат ако не правиш нарушение, съседа за 10 години в Чехия са го спирали 2 пъти.
_________________1,63 l/ 100 km - Honda ANF 125i Innova(Wave) '10 Bulgaria - ಬಲ್ಗೇರಿಯ(Kannada) པུ་ར་ག་རི་ཡ (Tibetan) ブルガリア(Japanese) 불가리아(Korean) 保加利亚(Chinese) บัลแกเรีย(Thai) बुल्गारिया (Hindi) بلغاريا (Arabic)
|
|
|
|
| Нед Яну 25, 2009 4:23 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|