Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Impreza STI vs Accord Type-R 
Автор Съобщение
Пресен - пресен

Постове: 2
Автомобил: Ф20Б6
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
В момента карам Акорд 2.0 2001 като съм доволен от колата, но ми се иска нещо по-мощно и не толкова чичковско, но да е също така голямо и да има място за багаж. Бях се спрял още миналото лято на Импреза СТИ 97-98 (не знам точно коя генерация се води). Собственикът я даваше за 2000 паунда със супер много неща допълнително и беше 300к.с. по негови думи. Страшно много ми хареса колата обаче се отказах тъй като бях зле с парите. Гледах още няколко варианта прелюд х22, но понеже е малък го отхвърлих като вариант. В ибей и аутотрейдър разглеждам почти постоянно и повечето импрези са по 280к.с. толкова някъде търся и аз да има. Знам, че е доста относително и зависи от десния крак, но какъв разход мога да очаквам от такава кола? Акорд Тайп-Р върви 10 извън града и 13 в града горе долу.. Ако е нещо такова или малко повече няма да ми е проблем. Поддръжката знам, че е висока горе долу, но се предполага, че няма да се чупи под път и над път. Другото нещо, което ме интересува има ли някакъв шанс да се сложи газов инжекцион (без подигравки сериозно питам)? Ето към такова съм се ориентирал:

http://www.ebay.co.uk/itm/subaru-imprez ... 1c24f2c720

Благодаря ви за отговорите. Ползвах търсачката, но не успях да намеря това, което ме интересува.

Вто Мар 20, 2012 8:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 577
Автомобил: Subaru Impreza WRX
Рейтинг: 355
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Привет!
Отскоро имам wrx ( не е sti) и мога да ти споделя първи впечатления.
1. Монтирането на газов инжекцион е напълно възможно. Аз ползвам такъв на Фобос.
2. Забрави сравнението с type-r! Нищо общо нямат като автомобили, какво остава за разхода. Моят при неприлично каране и първа радост е около 18/100 в града. Междуградско - 13/100 при 150-160 и 15/100 при 180-200 продължително каране ( за газ говоря, но и при бензин би било същото). Всичко това при буст 1,2. Ако разхода на един автомобил те притеснява, то той не е за теб (лично мнение).
3. Като поддръжка цените им са близки, а като чупене - предстои да разбера. Доколкото се познавам няма да ми отнеме много време.
В крайна сметка ти трябва да избереш автомобил според потребностите, стила и характера си.
Не мога да си изкривя душата и ще ти кажа, че харесвам както wrx-a си, така и атмосферната бегачка с хондю s2000.
Затова и ти препоръчвам да се вгледаш в себе си и да направиш по-приятният за теб избор.
Успех в търсенето и не забравяй, че кеф цена няма!

Вто Мар 20, 2012 10:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Иван Шопов написа:
Привет!
......
Успех в търсенето и не забравяй, че кеф цена няма!

:good: напълно подкрепям колегата :good:

Вто Мар 20, 2012 10:24 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 953
Рейтинг: 96
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На Иван колата наистина работи много добре с газовата, чак аз, който не съм привърженик, останах доста приятно изненадан. Пък и си повървява да ви кажа :good:

Вто Мар 20, 2012 10:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Постове: 2
Автомобил: Ф20Б6
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги благодаря ви за бързите отговори. Като цяло искам импреза повече единствено разхода ме притесняваше и не се бях замислял за него, защото все пак е кола около 300к.с., но щом на газ дава такъв разход е просто фантастично. Акордът ми дава 15/100 газ в града.. + 3,4 литра не е проблем. Това е, което искам хем да върви, хем е да седан и да побира багаж, тайп-р беше евентуален компромис ако не си взема импреза.. :)

Вто Мар 20, 2012 10:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 323
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
След газовата колко ли багаж ще събере?

2010 guzzi griso 1100

Сря Мар 21, 2012 12:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 577
Автомобил: Subaru Impreza WRX
Рейтинг: 355
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ето толкова след газова, туба, сак и прочее глупости.
На мен лично ми е напълно достатъчно, а и все пак автомобила ми не е баничарка. :D

Сря Мар 21, 2012 1:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 446
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5
Телефон: 0894 625 237
Рейтинг: 42
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Иван Шопов написа:
Ето толкова след газова, туба, сак и прочее глупости.
На мен лично ми е напълно достатъчно, а и все пак автомобила ми не е баничарка. :D

Каквото и да си говорим, комбито си е комби. Не може да се сравнява със седана.

Сря Мар 21, 2012 10:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема