Колеги, някой имал ли е проблем с повредена резба на шпилка на главината? Открих, че на едното задно колело едната шпилка е прецакана, вероятно от някой "майстор" гумаджия. Ако някой има опит, лесно ли се сменя? Може ли да се намери втора ръка или нова и къде?
Пон Ное 12, 2012 6:44 pm
denislav971
Напуснал форума
Ето примерно с такива съм аз: http://www.ebay.com/itm/10x-ICHIBA-40mm ... 2b&vxp=mtr По принцип колата беше на 50000 км, като при мен никога не е завивано и отвивано с питолет и се скъсаха 2 шпилки. Мисля, че от влагата в подземните паркинги се прецакват по-бързичко, но не са скъпи. Смяната отзад е малко тегава заради АБС гривната и ръчната, но не е мисия невъзможна. Отпред като махнеш диска всичко е лесно достъпно. Успех
На мен се откъснаха две шпилки на задно колело. И то след не малък период от време от смяната на зимните с летни гуми ???!!! Ако не се притегнат допълнително с ключ гайките стават хлабави. Смяната им е специфична и ако не е правена е възможно да се счупи лагер. Поне така ми каза по телефона инж. Лефтеров. Там ми ги смениха.