Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Legacy vs Outback 
Автор Съобщение

Постове: 98
Автомобил: SUBARU FORESTER 2.5XT
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
за първи път пиша във форума, като естествено ще помоля за съвет като посоча два конкретни автомобила. Много харесвам и двата модела и немога да реша на кой да се спра.
Та прекрасните госпожици са следните:

1. Subaru Outback 2.5 Bi-fuel
Дата на производство януари 2007 г.
Тип двигател Бензинов
Мощност 165 к.с.
Скоростна кутия Ръчна
Категория Комби
Пробег 147000 км
Цвят Черен

2. Subaru Legacy 2.0-Bi-fuel
Дата на производство септември 2009 г.
Тип двигател Бензинов
Мощност 150 к.с.
Скоростна кутия Ръчна
Категория Комби
Пробег 126000 км
Цвят Черен

Екстри няма да изброявам почти еднакви са а и за тези години на производство мисля че си имат абсолютно всичко.Цените им са еднакви(с много малка разлика 500лв).Очаквам едни финансии да пристигнат и може би да стана един от вас като собственик на една от твете коли. Помогнете да избера.Бих искал конкретни доводи за колите, а не коментари от сорта "абе зимай еди кво си и нему мисли много". Благодаря предварително

Нед Май 05, 2013 7:53 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 183
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравей колега,
Тази тема е коментирана често във форума, могат да се намерят различни мнения. Аз бих предпочел Аутбека, поради по високия просвет - дава възможности за разходки извън пътя. Двигателят е 2,5 и има по висок въртящ момент, което се усеща особено при изпреварване и изкачване на височини. Разходът на гориво зависи повече от стила на каране и се различава несъществено.

Нед Май 05, 2013 9:45 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Видях че има доста коментарти по темата, но те са общо за моделите Аутбек и Легаси.
А ето така изглеждат тези:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=2vbuhu

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=2vbusl

Нед Май 05, 2013 10:04 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 183
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Добре изглеждат на снимките, но това не е всичко. Важен е огледа на място, евентуално скрити дефекти, да се чуят двигателите при "студен старт" и т.н.

Нед Май 05, 2013 10:35 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Да така е. Благодаря ти че се отзова колега.

Нед Май 05, 2013 10:38 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Някой друг???

Нед Май 05, 2013 5:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На мен и двете ми харесват. Но ако ще се кара само по асфалт, бих взел Легасито.
Но преди да го мислиш, най-добре е ако може да ги закараш да ги погледнат в сервиз.
Трудно се избира между 2 хубави коли, дано уцелиш по-добрата. Успех :good:

Нед Май 05, 2013 6:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
:good: Благодаря ти за менението колега. Избора е труден не само защото и на мен и двете коли ми харесват много, а и защото за първи път се сблъсквам с марката, четох доста но реалния опит си е друго нещо. А как бихте ме посъветвали да ги проверя колите? Кофти е че и двете неса регистрирани (нямат номера) а и едната е в Монтана другата в Сливен а аз съм от Ямбол. Дайте идеи

Нед Май 05, 2013 8:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Легаси.

Нед Май 05, 2013 10:56 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
jlaskov написа:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11355423764545613&f1=details&slink=2vbusl

Това Легаси е с добра цена за модел 2009. Къщата в Сливен, която го предлага ми е позната и внася Субару от Милано. Но, има едно голямо НО. Там се предлага (вече от година) Легаси Дизел с проблемен мотор ( трака и не държи обороти, и при загрял мотор ). Цената в началото беше около 21к, сега е 17к,.
Пишеш че си от Ямбол. Отиди в Сливен (на една ръка разтояние е :idea: ), и огледай колата.Покарай я. И сподели мнение.
Успех с избора...

Пон Май 06, 2013 8:03 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 79
Автомобил: subaru outback 2008
Рейтинг: 101
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей колега,
Обърни внимание, че и двете коли са карани на газ през целия си експлоатационен живот до сега.
Субару Италия препоръчва регулировка на топлинни хлабини на газифицираните мотори през 30 000 км.
Ако имаш излишни пари за половин основен ремонт си вземи Legacy-то / горе долу толкова излиза реглажа на двулитровия мотор/.
При 2,5 литра в случая Outback-a същата процедура е два часа труд и две гарнитури на капаците.
Не забравяй че и автомобил 2009 не е минал в петата си година и данъкът е двоен.
Дано съм ти бил полезен :beer:

Пон Май 06, 2013 1:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Бека сме го гледали с друг колега от форума :

Като цяло е добре,личи че не е каран Off Road - от долу няма ръжди и надрано никъде,всичката пласмасария си е там :D
има няколко проблема 1. Текнала лява глава (питай от отдел сервизи и магазини,колко ще ти излезе тази интервенция). 2.Инжекторите на газта са за смяна (BRC - капсуловани). 3.Дърпа силно надясно (предна дясна гума е изядена) - сиреч 4-ри летни + 4-ри зимни гуми + 4-ри метални джанти (евентуално).
Та прибави тези разходи към обявената цена + регистрация,застраховки и тн. и прецени дали те устройва .

За Легасито нямам информация,не съм го гледал :)

Успех !

Пон Май 06, 2013 8:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
БЛАГОДАРЯ на всички които се отзоваха, съветите ви са ми от голяма полза повечето неща които сте изброили дори не ги бях забелязал. Благодаря още веднъж. Ако има още нещо пишете

А Сливенската ще я огледам със сигурност просто исках да събера информация и да знам какво точно да гледам :good:

Вто Май 07, 2013 12:03 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 44
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Незнам само на мене ли ми се струва че колите са твърде евтини ?

както и мистър или мисис pradabg намекна, ще трябва да се прибавят едни 50% от цената за ремонти.

Пет Май 31, 2013 11:42 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 180
Автомобил: Subaru Outback 2.5 AT,VTD/09
Рейтинг: 73
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
jlaskov написа:
Здравейте колеги,
за първи път пиша във форума, като естествено ще помоля за съвет като посоча два конкретни автомобила. Много харесвам и двата модела и немога да реша на кой да се спра.
Та прекрасните госпожици са следните:

1. Subaru Outback 2.5 Bi-fuel
Дата на производство януари 2007 г.
Тип двигател Бензинов
Мощност 165 к.с.
Скоростна кутия Ръчна
Категория Комби
Пробег 147000 км
Цвят Черен

2. Subaru Legacy 2.0-Bi-fuel
Дата на производство септември 2009 г.
Тип двигател Бензинов
Мощност 150 к.с.
Скоростна кутия Ръчна
Категория Комби
Пробег 126000 км
Цвят Черен

Екстри няма да изброявам почти еднакви са а и за тези години на производство мисля че си имат абсолютно всичко.Цените им са еднакви(с много малка разлика 500лв).Очаквам едни финансии да пристигнат и може би да стана един от вас като собственик на една от твете коли. Помогнете да избера.Бих искал конкретни доводи за колите, а не коментари от сорта "абе зимай еди кво си и нему мисли много". Благодаря предварително

Обърна ли внимание ,че и двете нямат бутони за VDC (ESP) !

Пет Май 31, 2013 5:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 25
Автомобил: Subaru Outback V (BS) 2.5i (175 Hp)
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
brymbrym написа:
Обърна ли внимание ,че и двете нямат бутони за VDC (ESP) !

Това не е ли обичайно за всички Subaru с механични скоростни кутии?

Пон Юни 03, 2013 12:05 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 126
Рейтинг: -23
Кофти...
Отговори с цитат
subidoo написа:
Обърни внимание, че и двете коли са карани на газ през целия си експлоатационен живот до сега.

Смятам, че това обстоятелство е доста важно, особено като се добави към него и склонността на италианците да не обслужват автомобилите! Там се кара на газ докато може да върви колата!

Пон Юни 03, 2013 7:43 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Отговори с цитат
Не мога да видя Легасито , но ако няма монтирана агу вземи него.Колите сдобра подръжка от Италия са рядкост,много обстоен сервизен преглед преди плащане ,капаро и др.Успех избрал си правилната марка.

Нед Юни 09, 2013 4:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема