Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Добавка за почистване на инжектори 
Автор Съобщение

Постове: 180
Автомобил: Impreza Outback 2005;Оutback 2020
Телефон: 0894736253
Рейтинг: 181
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
http://www.rimet.ru/catalog/4/ochistite ... vigateley/

Та,попадна ми тази добавка за почистване на инжектори.Някой да я е ползвал,или да даде отзив за нея.
Не мисля,че имам нужда да я слагам,но в повечето случай карам на газ,и дали е уместно превантивно да я ползвам.
Възможно ли е да доведе до някакъв негатив за колата,всякакви мнения ще са ми от полза.Благодаря ! :)

Вто Мар 18, 2014 5:02 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Отговори с цитат
Колега,ако имаш проблеми с колата(респективно инжекторите),те разбирам напълно,но ако нямаш... :-? .Това е все едно "здрав човек да пие лекарства"Мисля,че сам си си отговорил на въпроса...
Пламен Янев написа:
Не мисля,че имам нужда да я слагам

Придържай се към принципа..."Нещо което работи-не се пипа" и няма да сгрешиш.Карай си колата със здраве,обслужвай я навреме и не се занимавай с глупости.

Вто Мар 18, 2014 9:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 136
Автомобил: Forester S Turbo MY99
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
По принцип този тип добавки са дори полезни за двигателя (респективно инжекторите) след определен пробег. Fifth gear правиха експерименти на динамостенд преди и след подобна добавка и разликата беше от типа на 6-7 к.с. (по спомен), така че очевидно вършат работа. Опасното при тези, сипващи се в горивото, е че има шанс да прекарат акумулираните с години боклуци в горивопроводите към двигателя и да запушат наистина инжекторите, макар че вероятността е само теоритична. Лично на мен повече ми допада друга процедура, при която горивопровода се откача някъде в двигателния отсек и оттам с машина се подава много чисто гориво с почистващи добавки за половин-един час, което има същия ефект (дори и по-добър) и по този начин се елиминира напълно рисковия фактор от добавките в горивото.

Сря Мар 19, 2014 8:18 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 27
Автомобил: Subaru Impreza WRX
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
spit_fire написа:
... Опасното при тези, сипващи се в горивото, е че има шанс да прекарат акумулираните с години боклуци в горивопроводите към двигателя и да запушат наистина инжекторите, макар че вероятността е само теоритична...

Не само има вероятност да се задръстят инжекторите от боклуци и утайки в резервоара, но на практика се случва доста често. Поне на мен ми се е случвало веднъж след ползване на на добавка.
А задръстените инжектори най-добре се почистват с ултразвук във вана със специални почистващи препарати.

Сря Мар 19, 2014 10:31 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 180
Автомобил: Impreza Outback 2005;Оutback 2020
Телефон: 0894736253
Рейтинг: 181
Отговори с цитат
Kолеги, благодаря ви за отговорите,ще си я пазя,пък и откакто карам със 100 окт.(отвреме на време,ама като крадена,както казва Агента)всичко е ОК.Поздрави, и безаварийно наслаждаване,пролетта дойде,рибите почнаха да кълват,наслука на всички рибари ! :fish: :fish:

Сря Мар 19, 2014 12:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 394
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Слагай смело, почистващите добавки всъщност са малко нафта т.е по трудно изпаряеми вещества.. на мен не ми е навредило на нито една кола.
Да кажем, че до момента сигурно съм изразходвал над 30 опаковки подобни неща. Слагам предимно лики моли.
И при тях положението е - хомеопатия.
Я работи, я не работи. За удоволствие е по-добре да се погрижиш за колата срещу 20 лв. :)
И проблеми с инжекторите до момента на нито една кола не съм виждал, дори веднъж смених 4 инжектора профилактично. Ефекта беше - никакъв :) и минус 440 лв.

Това за настъпването обаче е вярно.. поне веднъж дневно трябва да се дигат 5000 оборота. А веднъж седмично поне 10 мин с много жега.
Преди време му казваха италиански тунинг. " 90сек с 90 на втора ". Оправя проблеми с катализаторите , свещите , ауспуха и самообучението на системите.

Сря Мар 19, 2014 4:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Момчета, гледам, че си водите някакъв разговор за почистващи добавки... та да дам и аз моите "2 цента"...

Значи - тези почистващи добавки се делят основно на 2 вида - работещи и такива, с пласебо-ефект :D
"Работещите" почистващи добавки са единствено тези, на базата на РЕА (poly ether amine) и се предлагат само от премиум производители като Red Line, Amsoil, Royal Purple, LubeGard, Lube 1 и BG Products (не са Български - Американски са, споко).
Втората категория, на "пласебо" добавките са базирани на нафта (най-евтините), а малко по-скъпите - на чист керосин. Керосиновите ще ви дадат малко по-тиха работа на мотора, значително по-добро ускорение, по-нисък разход на гориво и до там. С "нафтовите" нищо няма да се случи, освен да си запушите я дюза, я филтър, ако горивната система е МНОГО мръсна. Ако не е - и запушване няма да има.

РЕА добавките чистят (и смазват) блестящо инжектори, горивопроводи, всмукателни клапани и са така формулирани, че да има "blow-by", като нужната част от тях попада и в маслото, където помага за допълнително изчистване на компонентите, подложени на най-голямо натоварване (сегменти, маслена помпа и т.н). РЕА разтваря отлаганията почти до нано-частици, които след това се изгарят по нормален път, а самият компонент има много по-висока темп. на горене, което продължава в генерацията - това му е идеята и за това е толкова успешен. Създаден и патентован от Royal Purple преди доста време...
Единственият му минус е цената - не струва 20 лв., а по-скоро около 40-80 лв/флакон, зависи от производителя. Тойота имат ОЕМска такава добавка, базирана на РЕА и май са единственият ОЕМ, който използва този компонент.
Затова се процедира така - вижда се коя е най-евтината РЕА-базирана почистваща добавка (съблюдавайки, обаче, и концентрацията на РЕА) и се купува тя.
Най-високо концентрираните поч. добавки с РЕА са Red Line SL-1, Lube 1 Kraftstoff-System-Reiniger (РЕА+РАС базирана) и култовата Американска BG44K.
Всичко останало е загуба на пари (ако наистина искате да изчистите горивната система)...
:beer:

Сря Мар 19, 2014 6:06 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 11
Автомобил: Outback '04 3.0H6 AT
Телефон: 0888818148
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Без да твърдя че са 'чудо на чудесата' и като пренебрегна факта че ги продавам мога да ти препоръчам и още 3-и добавки, вкл. и с насоченост автомобили с LPG горивни системи. Произхода им 100% Germany, Leutenberg, собствен патент и TUV Nord протоколи за изпитване на всяка от тях. Марката е PRO TEC и сме ги тествали - лично, сервизи, приятели и познати вече повече от 2-е години. За рутинна поддръжка и превенция - вършат работа...

Прикачени файлове:
Коментар на файл: За приложение в бенз.резервоар.
Fuel Line Cleaner_1.pdf [476.58 KiB]
135 пъти
Коментар на файл: За приложение в бенз.резервоар.
LPG Petrol System Clean.pdf [432.19 KiB]
107 пъти
Коментар на файл: За приложение в газовия резервоар.
LPG System Clean&Protect.pdf [343.2 KiB]
96 пъти
Чет Мар 20, 2014 2:33 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 162
Автомобил: Субару Аутбек Н6 3.0 2005 год
Рейтинг: 59
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Любопитно ми е тези добавки дали имат ефект и какъв точно е той при автомобили с газова уредба. При тях бензиновите инжектори не се използват, а уж газта не образува нагар по клапаните? И още един въпрос конкретно към колегата, който спомена немските добавки за LPG - какво е тяхното предимство спрямо споменатите по-горе?

Съб Апр 05, 2014 9:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема