Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Тракане в кормилната рейка на Форестър 3 
Автор Съобщение

Постове: 13
Автомобил: Subaru Forester,2.0 бензин,AT
Телефон: 0888780417
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравеите колеги,

моля за съвет относно тракането в кормилната рейка на моето Фори.
Купих го преди 2 години и тогава беше на 4г. и 77 хил.км.Като цяло си беше запазено освен лекото похлопване в рейката разбира се посъветвах се в Субару Варна да не би да е слабо място на модела, а те ми отговориха че не е. Вече го карам 2 г. ,навъртял съм 22 хил.и тракането спря да ме дразни понеже е глухо и то само като обирам луфта на волана на място.
Но миналата седмица се появи по силно чукане в определени моменти на въртене на кормилото и то с доста по-метален звук. Веднага се усъмних в накрайниците, но след обстойна проверка от мен и след това от професионален сервиз стана ясно че шума продължава да си идва от рейката и даже се усеща чукането като си поставям ръката отдолу на капака на рейката където влиза пръта на волана.
Не е от карето на пръта,то си е ОК.
Понеже вече четох тук из форума за други такива оплаквания дори на още гаранционни автомобили почвам да си мисля че това отвсякъде погледнато си е твърде слабо място на модела, да не казвам дефект.След 6 години стаж с Гранд Витара преди това,мога да кажа че на такъв уж спряган за много здрав и "Maintainance free" джип като Форестъра,това си е доста сериозен дефект и то който се проявява доста преди 100 хил.км.
Та въпросът ми е какво може да се направи преди да се тръшкам за нова рейка. Рейката е с електрически(а не с хидравличен) усилвател и във Варна никой не може да ми каже позволява ли ремонт.Виждам в eBay че се предлагат разни рециклирани с 6 мес. гаранция ама предимно за американските модели, а моя е 2.0 бензин, 150 к.с. и досега нищо не съм намерил.

Нед Апр 27, 2014 3:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Виж да не е вътрешният накрайник ,а също така и спирачните апарати.

Нед Апр 27, 2014 6:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема