Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Странен шум, вибрация някаква.. 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 394
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Забелязах проблем при рязко намаляване на скоростта от 160 до 90... примерно. Не чак аварийно спиране.. но нещо такова. Появява се някаква вибрация като ръмжене, която намалява честотата заедно с намаляването на скоростта.
Първо помислих че са гумите, но ми е правила така само 2 пъти до момента.. не е постоянно. Гумите са нови и балансирани, не съм ги удрял никога. Ако спирам плавно никога не е правила така. Странично клатене и вибрация като от небалансирана гума или джанта във волана няма.
Усещането във волана е като твърдо и високочестотно тропане, като ръмжене. Все едно АБС, но с доста висока честота.
И от тук имам 2 въпроса.
- Някой имал ли е подобни проблеми ?
- Има ли нещо в скоростите и диференциалите, което може да прави такива проблеми ?

(Скоростната кутия е 5 степенна автоматична)

Съб Май 10, 2014 2:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Разгледай спирачните дискове как са - дали има ръб, дали няма спукано...

Съб Май 10, 2014 2:59 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
По скоро е запалил спирачките колегата...

Пробвай с процедурата за напасване на нови накладки и дискове.

Нед Май 11, 2014 7:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При мене мисля че го прави същото,на мене ми се появява след по дълго спускане и загряване на спирачките.Един приятел ми каза че е от феродото като се нагреело много и ставало така.Прави го наистина доста рядко на много дълго спускане и след поредица от по сериозни спирания.Нямам намерение да сменям феродото преди да се е износило само и само да разбера дали е от него.

Нед Май 11, 2014 8:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 394
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
https://www.youtube.com/watch?v=4y5zJtbkQtY

Ето на този клип гледайте след 36та секунда, когато почва да намалява от 220 - точно такъв шум, но при мен се появи при спиране от 160.

Пон Май 12, 2014 10:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема