Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Газаджии 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 353
Автомобил: Субару Легаси 2,2 1996; Аутбек 2,5
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колеги, дайте акъл за газаджия! Май накрая ще се сдобия с пари някакви, един познат ми показа газаджии до "триъгълника" към Обеля, тъкмо щеше да ми е удобно на връщане от ДК Пърформанс, обаче май първо газовата трябва да видим... Ама доколкото схванах, ако нещо не е у ред, може да е изпукала двигателя, та ме е страх да не дам пари на вятъра или на някой "разбирач", дето да ми върне запорожец след ремонта.
Ако може да е по-близичко до Банишора :pardon: Дани, доколкото разбрах, не ремонтира газови инжекциони... Освен че харчи яко, ама това го разбрах наскоро, в началото като запали тресе, а и не е минавала преглед от 2 години, кой знае какво е положението :shock: А на бензин да карам не върви сега, че имам май 5-6 литра и броя левчетата все още.

Сря Юни 04, 2014 8:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 223
Автомобил: Subaru Forester 2.5 XT - EX
Рейтинг: 97
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Радо - ПрадаБГ е точния човек за газова!
 15

Сря Юни 11, 2014 10:30 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако е за инжекциони - Радо (http://luboservice.com/bg/serviz/gazovi-injekcioni/)!
Аз с моята с обикновенна ходих при Мишо в Х.Димитър и нямам оплаквания. (https://www.facebook.com/MisoGazServiz?fref=ts )

Сря Юни 11, 2014 10:47 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Има и по-скъп вариант с електроника "мегаскуирт" на пропан- бутан , както и на метан.
Ако се интересуваш пиши за повече подробности.
поздрави

Сря Юни 11, 2014 11:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря, колеги. Преди газаджията реших да я закарам на майстор да я види, да не се хабя за ремонт на газовата, ако е станало нещо. А то се оказа, че не е останало нищо... здраво... Тъй че газовата най-много да я продам :-~

Чет Юни 12, 2014 10:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега,
преди да се филмираш, сподели къде си ходил и какво е станало.

Чет Юни 12, 2014 10:56 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ами ходих при Дани, където уж последно е ходил предишният собственик, но Дани каза,че не я е виждал поне три години, а тя е внесена уж преди 4. Според мен изобщо не е стъпвала там. Накратко за ремонта на колата трябват почти 2000 лв, и пак няма гаранция че ще върви. Течове по двигателя, проблеми със скоростната кутия и соленоида, задния мост, резервоара и какво ли не още. Иначе върви. Ама докога ли... Газовата не е минавала преглед от 2 години и прегледите са на някаво място на майната си и като цяло оставам с убеждението, че собственикът е имал връзки и прегледите са били проформа - и на газовата, и на колата...
За покупката наех една фирма за огледи, огледи.ком, как го гледаха не знам, но уж ръждата беше проблемът :-~ Не видяха нищо сериозно, освен че газовата "Трябва да се погледне все пак". Един приятел ми каза да не се занимавам с тях, но нещо ми гръмна бушона и я грабнах. Най-вероятният път е за скрап, а ми е първата кола, върви страхотно и съм безкрайно влюбен в нея, но...
Ситуацията в момента е най-неподходящата за тая издънка и сега ще е чудо, ако имам кола изобщо.
Друга особеност е, че тая новина зарадва де що имам познати, роднини и колеги - аз казах ли ти да не си вземаш субару :D

Чет Юни 12, 2014 11:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Колега, понеже си паника - Я, по-спокойно! (цитат от Артър Дент).
Освен при Дани, ходи и при Любо, при Тенчо и Краси. Чуй поне 3-4 мнения и после мисли какво да правиш.
Тъй като ти е първа кола - действай бавно и методично. Записвай си, не е срамно. Питай и тук. Не мисля, че някой ще те излъже.
Относно покупката - май си писахме и май излизам прав. :-~ :(
Като за начало:
1. 2.2 Двигателя трбва някой МНОГО, МНОГО, МНОГО да се е постарал, че да го е прецакал. Течове и подобни, не винаги са фатални и могат да се отлагат (е, не като мен - 30к км с течаща глава).
2. Соленоида на ск. кутия ти е около 150лв ремонта (по спомен, някъде тук четох) и е често срещан. Първо го затвърди, че го има. Почети симптомите тук.
3. Пробвай я на бензин! Ако гори нормално - просто газовата е за ремонт. Ако не гори - welcome to the movie. Аз в момента боря други, сходни проблеми по моето 2.2. Е, гори /3 на твоето, но не върви, както трябва.

Като за начало вземи една хавлиена кърпа, метни в багажника и се разбери с няколко други майстора - да чуеш няколко мнения.
(ш'ме 'звиняваш, ама не се стърпях с хумора).
Отново повтарям. Мисли и записвай. После чети. Всичко опира до механика и изучаване на работата на ДВГ, СК. и т.н. (тъжната истина)
Ако нямаш пари за ремонти - вече писах. :-? ](*,) - или не си за БГ или не си за стара кола.
Апропо, стари, здрави в Германия и подобни дестинации, където знаеш, че ще е здраво (като купуваш от собственик и е с преглед) - цените са съвсем други от моргите в бг.

Апропо... май си бил за хонда :cool:

Всъщност - защо отиде на преглед? Заради 32/100 ли? ТЕСТВАЙ НА БЕНЗИН.... ама май споменах.

Чет Юни 12, 2014 11:29 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 596
Автомобил: ПIV'14; ТЛК200'14; SF2,0XT'2017
Рейтинг: 79
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
що за хонда бе Тони?

Чет Юни 19, 2014 5:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Да, и аз се почудих.
На преглед ходих, понеже се опасявах нещо газовата да не е съсипала двигателя, предвид тоя разход. Имаше и за смяна нещо по скоростната кутия и соленоида...
Най-зле е май ходовата част. Баща ми я гледа наскоро и каза, че лявата задна гума по някое време ще се откърти :cool: или мостът ще се сцепи. Ръждата я е смляла отдолу. От друга страна алтернативата е хлопел/хюндай, но ама обаче... хлопел бре... :facepalm: А на хюндаите кат им гледам краш тестовете, лошо ми става.
Та и аз не знам сега. Има цяла плетеница от фактори, накрая какво ще излезе, не знам.
Знам обаче, че няма да мирясам, докато не карам за постоянна кола Субару. Ще купувам докато уцеля, ако ще и с десетилетия да продължи.

Чет Юни 19, 2014 11:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Хонда - пак е до бройка, НО са много по-евтини (и цена и поддръжка и консумативи и части), по-непретенциозни и по-нисък разход от Суби (при еднаква големина на купето). Имат и някакво 4х4...
Отделно, че имат и ванове :pardon:
Колега, съветвам те да си направиш един списък - какво е за ремонт, цена и важност и да караш.
Ако колата те задоволява като комфорт и не е изгнило самото купе - всичко друго се прави.
За мен си съм стигнал до извод: или 2.2 или 2.0Т и всичко друго зависи от бройката. ](*,)

Пет Юни 20, 2014 2:07 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема