Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  >
 Халогенни крушки за Субару 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте, реших да повдигна тая тема, че да може да споделим помеждуси малко опит по тая тема. Знаете ли кои халогенни крушки са добри? От кои сте доволни? Какви са ви впечатленията?
Моите специално са обикновени, и не съм доволен от късите светлини. Мисля да ги сменям и затова реших да повдигна въпроса. Nick я кажи от тукашните марки на какво може да се довери човек?

Чет Дек 28, 2006 4:34 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 673
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Оо, нямам никакво понятие. Никога не съм купувал крушки. На работата изписваме японски и така че нямам никакво мнение. И ти защо мислиш, че точно при крушките марката би играла толкова врапиращо значение, а не данните на самата крушка ? Според мен, ти както си с матирани и пожълтели лещи на фаровете, иди в магазина, застани на щанда, избери си някой чифт мощни крушки, с висок интезитет, плащай и толкова. Върви някаква реклама в тия дни, но нали не ме интересува и не съм обърнал внимание (но това не означава, че ако ида в магазина няма да ги намеря).
Имам чувството че ще се касае за около $50 за чифт.

Чет Дек 28, 2006 4:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 768
Автомобил: 5.7 HEMI
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
и аз бях недоволен от късите.купих PIAA extreme white.сега има огромна разлика.платих 85 евро за две крушки,но не съжалявам.нормалните са 12v 55w а тези които сложих са 12v 120w.светят толкова бяло,че малко бие на xenon.това са най-добрите крушки.philips имат нещо подобно,но не толкова добро.за сметка на това са по-евтини

Чет Дек 28, 2006 9:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Provigo,
Отговорът на твоя въпрос е Philips Blue Vision :!: :!: :!: :wink: Към момента няма по-добра крушка на пазара, повярвай ми :wink: Осрам до скоро също бяха адски крушки, но Филипс взеха нещата в свои ръце с този и още един, два модела... Ето малко инфо за тях :arrow:
http://krushki.hit.bg/productrange77.htm

tonizdravkov написа:
и аз бях недоволен от късите.купих PIAA extreme white.сега има огромна разлика.платих 85 евро за две крушки,но не съжалявам.нормалните са 12v 55w а тези които сложих са 12v 120w.светят толкова бяло,че малко бие на xenon.това са най-добрите крушки.philips имат нещо подобно,но не толкова добро.за сметка на това са по-евтини

Колега, аз на твое място по най-бързия начин ще сваля тези крушки и ще ги подаря на някой :wink: Със 120w ще си посветиш наистина качествено известно време и в последствие ще си купиш нови фарове, защото с тази мощност крушките ще разтопят всичко около себе си...
С други думи - тези крушки не са за твойта кола, а вероятно за някой джип :!: :!: :!: Погледни и на кутията им; 100% пише, че не стават...

Последна промяна Flat 6 на Чет Дек 28, 2006 3:37 pm, променена общо 1 път

Чет Дек 28, 2006 3:21 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
май не се изразих правилно
http://www.piaa.com/Bulbs/Bulbs-H7.html
повярвайте ми по-добри са от philips

Чет Дек 28, 2006 4:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Цитат:
Ма то и каква разлика да видя, като всичите са с еднакви характеристики

Да ти кажа, не е съвсем така :wink: Има си стандартни крушки на споменатите марки, които не са нищо особено и наистина няма да забележиш разлика...

Но има и по-качествени такива, които си заслужават. Аз до момента най-много съм ползвал Осрам - с 30%+ светлина и други такива. разлика имаше. Освен това самият "цвят" на светлината е от голямо значение. :wink: Осрам бяха с леко жълт отенък и за мъгла бяха много полезни. Щом и хора, които за първи път се качват в колата казваха, че имам страшни фарове, значи не е просто реклама... Филипс в момената правят крушки със син отенък, което се смята, че е най-добре като вариант.

Но каквото и да избереш, то нека да бъде нещо марково - Осрам, Филипс, ГМ.... няма толкова значение. Значение има ако тръгнеш да пестиш, защото има много евтини крушки, които светят страхотно и в каквито искаш цветове, но горят адски бързо... :wink:

Пет Дек 29, 2006 10:21 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
аз съм пробвал philips +30% и +50%.между всеки модел има разлика,но до този момент най-доброто,което съм ползвал е piaa extreme white.сигурно и затова са най-скъпи

Пет Дек 29, 2006 12:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Гледам тук си пишете за халогенни крушки ала-бала. И аз искам халогени :? Имам слотове и за прожекторите и за бутона в купето. Ама ще стане ли хубаво и ще струва ли много. :roll:

Такава форма ще намеря ли :roll: :?

PS. Слаба е снимката, ама беше много тъмно.

Пет Дек 29, 2006 4:33 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Impreza '94 написа:
Гледам тук си пишете за халогенни крушки ала-бала. И аз искам халогени :? Имам слотове и за прожекторите и за бутона в купето. Ама ще стане ли хубаво и ще струва ли много. :roll:

Колега, ние говориме за халогенни крушки за фаровете, а ти търсиш фарове за мъгла :wink: В БГ я има тая практика на фаровете за мъгла да се наричат халогени, което никак не е правилно... :wink:

Пет Дек 29, 2006 4:39 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Вчера си взех GE Nighthawk. Сега остана да ги монтирам на место и да видя как ще е с тях. Но днес тука е -15 градуса и не ми се занимава с това по понятни причини :)

Пет Дек 29, 2006 5:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Flat 6 написа:
Impreza '94 написа:

Колега, ние говориме за халогенни крушки за фаровете, а ти търсиш фарове за мъгла :wink: В БГ я има тая практика на фаровете за мъгла да се наричат халогени, което никак не е правилно... :wink:

:o Мерси, че ме светна :) А аз досега какво си мислих халогени = фарове за мъгла!
Добре, аз искам фарове за мъгла :D Скъпо ли струват ?

Пет Дек 29, 2006 6:44 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Ми за скъпото батка, нали знаеш, има евтино, има и скъпо. Дето казват хората има 2 има и 200 :) Чувал съм цени за по 300-400лв за бройка. Това е предполагам за маняци и отличници :)

Пет Дек 29, 2006 7:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Хубава тема.Чувам,че Philips Blue vision и Vision Plus са много добри за фар с рефлектор,но нямат ефект при фарове с лупи,каквито са моите.Аз съм решил да слагам ксенон за късите(те са с лупи),но още събирам информация за възможностите и изчаквам ксенон технологията да се доусъвършенства.Не знам защо Субару не слагат ксенон фабрично като опция.То май нямат никакви допълнителни опции тея Субарута-при нас има само 2 трима-стандартен и лимитед(включва кожа,люк,автоматичен климатик и CD-changer).Импрезата пък няма съвсем никакви опции-всички коли са еднакви,дори не може да е с кожен салон(тука така или инъче слагат изкуствена кожа на Субару).
Мен тея неща не ми трябват,но виж за ксенон пих платил допълнително.Добрите фарове са едно от най важните неща за безопасността на пътя.

Съб Дек 30, 2006 1:24 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Outback-Fan написа:
Impreza '94 написа:
Добре, аз искам фарове за мъгла :D Скъпо ли струват ?

Не знам дали са скъпи, ма с такава форма, освен оригинални, едва ли ще намериш в БГ :wink:

Ще трябва да си ги поръчам струва ми се.
Като се рових из mobile.de и видях една Импреза като моята - беше със фарове за мъгла точно каквато е формата на слота. Съвсем друго изглежда :)

Съб Дек 30, 2006 1:51 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
В ebay може да има също. Може да хвърлиш едно око. Ама с плащането как ще стане не знам.
А аз днес си взех и препарат за почистване и полиране на пластмаса. За фарове, стопове, плексигласи на мотоциклети и т.н. Ще съм много доволен ако успея да почистя фара дето е леко зацапан. И после ще сложа новите крушки, ама пусто време, хладничко е. Днес се поотпусна на -10, ама не ми се занимаваше ;)
Абе някой знае ли на мойта барака '95 Легаси късите светлини със реле ли са, или само за дългите има. Щото четох че продават комплект релета за светлините. Слагат ги ако има пад на напрежението при буксата на фаровете. Така според хората се елиминират тия падения на напрежението по ел. инсталацията. Nick е казвал че инсталациите на Суабру са добре. Но нищо не ми пречи да измеря напрежението на буксата на крушката и това на клемите на акумулатора (според тия неща дето четох така се прави). Ако има разлика над 1V е добре да се корегира например с релета. И така постигаме номинална сила на светлината.

Последна промяна Provigo на Съб Дек 30, 2006 2:41 am, променена общо 1 път

Съб Дек 30, 2006 2:33 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Ама първо си отговори на въпроса за какво са ти тея фарова за къгла и не е ли по-добре да си ъпгрейднеш късите :wink:

Съб Дек 30, 2006 2:40 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Еее, друго казва вече с новите крушки. И след като успях да изчистя фаровете, просто разликата е голяма. Преди бяха като кандила :) Хубаво е човек да има добри светлини :!:

Нед Дек 31, 2006 12:24 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Айде и аз съм вече циклоп :smt005 :lol:

Аз се смея ама хич не е смешно, защото незнам какво да си купя, колко ще струва и как да го сложа...и представа си нямам как се сменят тия крушки. Сегашните ми са PHILIPS но незнам какъв модел са, най-вероятно са някакви стари, сменяни са от стария собственик. Уж съм доволен, но не бих отказал няколко вата мощност в повече. Хелпнете малко, почти всички имате опит в това :smt086

едит: PHILIPS Premium 12V60/55W ( +30% ) - такива са гледах ги преди малко. Десния на къси никъв го няма :\

Чет Мар 15, 2007 9:31 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
звездоброец

Постове: 239
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Както писах в друг пост днес за крушките.

За три години са ми изгоряли 3 крушки.
Едната H7 - къси светлини - 12/55.
Оригиналната беше PHILIPS. Купих OSRAM.

Мен ме мъчат W16W - за задния стоп. Изгоряха две. Най интересното е че не мога да намеря в Плевен никъде.
Утре ще ходя на специализиран магазин за крушки.

А иначе съм привърженик да се кара с това, което е предписъл производителя.
Все пак в конструкторския отдел на СУБАРУ - по електриката, сигурно са ицчислили всичко.

Чет Мар 15, 2007 10:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Impreza '94 написа:
PHILIPS Premium 12V60/55W ( +30% ) - такива са гледах ги преди малко. Десния на къси никъв го няма :\

По-важно е дали е Н4 или Н7. След това отиваш в магазина и купуваш според джоба. Обикновена Н4 е от 4 до към 15лв на брой... Съответно и разликата в светлината и качеството е голяма. После се сменя лесно - имаш пластмасова чашка, която се върти и пада. Сменяваш и си готов...
Цитат:
А иначе съм привърженик да се кара с това, което е предписъл производителя.
Все пак в конструкторския отдел на СУБАРУ - по електриката, сигурно са ицчислили всичко.

Нищо подобно, поне не и за крушките. В завода ще ти сложат най-оптималното като цена за онези години; на тебе нищо не ти пречи да си сложиш качествени крушки...

Пет Мар 16, 2007 8:14 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема  стр 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  >