Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Мисля да си закупя Субару и се нуждая от съвет(и) 
Автор Съобщение

Постове: 2
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

Чисто нов съм във форума , и не бях сигурен къде да пусна темата, тъй като нито е обява, нито е за точно определен модел.
Желая да се сдобия със Субару, като имам следните претенции:
1. Да е след 2009-2010 година
2. Да е на по-малко (или около 150 000КМ)
3. Дизел, 2.0 (да е икономично)
4. Да е комфортно и широко , удобно за цялото семейство, занимаващи се със зимни спортове
5. Да е 4Х4 (високо-проходимо)

Спрял съм се на следните 4 варианта след дълго търсене:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8lr4ak
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8mg0te
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8mg0te
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8mcfla

Това са 3 Легаси-та и един Форестър. Като цяло най-много ми харесват 2-рия и 4-ия линк (заради цената) , и бих се възползвал от вашите съвети. Форестъра има някой бонус екстри, въпреки че е на повечко километри, за които честно казано не знам нищо все още ( Контрол на налягането на гумите, Ел. усилвател на волана )

Като цяло ми е ясно, че трябва да заведа някой специалист на огледа, не съм сигурен дали от автокъщите ще ми позволят да си я закарам на моя майстор.

Надявам се ако собствениците на определената обява са тук , да се въздържат от мнение, тъй като едва ли би било честно. Щях да сложа темата в "Някой гледал ли е този автомобил", но по-скоро ще се радвам на вашето мнение, дори да не сте го оглеждали.

ПП: В момента съм горд собственик на Волво S40 бензин, който работи безотказно вече 3 години, но ще го подарявам на дядото.
Ако някой случайно съще е бил така невеж като мен навремето, да ми каже и някоя друга дума за разликите като усещане и шофиране между стария и бъдещия нов автомобил. Ще съм благодарен :)

Предварително Благодаря!
Бобката

Чет Яну 22, 2015 12:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 416
Автомобил: Outback '99 AT, B14, 3.6 Executive
Рейтинг: 79
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Бобка здравей!

Очакваме те с нетърпение в нашия клуб.

Не съм вещ по Субару-тата, но мога да ти отговоря по 4ти и 5ти въпрос.

4. Щом се занимавате със зимни спортове (като нас) ти предлагам Аутбек да гледаш. Форестъра не е по-лош, но е малко го височък и прилича на джипче. Аутбек е Легаси, но по-високо, с по-добро оборудване и по-големи двигатели. А ако ще ходите и на къмпинг/палатки и т.н. Определено Аутбек или Форестър.

5. Всички Субару-та са със Symetrical All-Wheel drive

Не карам пил и не пия карал.

... важно е да знаеш числата колко са ти...

Чет Яну 22, 2015 9:23 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Ами, както колегата препоръча, разгледах и Аутбеците , но намерих само един, който ми влиза в желанията, и мааалко ми надвишава бюджета:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8mivy1

Толкова ли е съществена разликата между Легаси и Аутбек ?

Чет Яну 22, 2015 10:31 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 130
Автомобил: VW Passat
Телефон: 0899 951 395
Рейтинг: 337
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
:hello: Добре дошли!
DagoduHB написа:
...Толкова ли е съществена разликата между Легаси и Аутбек ?

Относно качествата на съответните автомобили, ако имате време и желание, може да получите първоначална представа като разгледате по-подробно посочената по-долу страница:
http://www.subaru.de/allrad-fahrzeuge/k ... llrad.html
В нея, след като си изберете модела, под иконата за съответната година натискате бутона "Technische Daten (pdf)".
Получената информация, разбира се, е само за предварителна оценка и ориентация.

А относно посоченото от Вас изискване "...Да е 4Х4 (високо-проходимо)..." и за разликата между Легаси и Аутбек- разликата с 5см в клиренса (Outback-а е с по-големия клиренс), понякога (при някои и доста по-често) се оказва доста съществена.

Чет Яну 22, 2015 11:38 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Към автора на темата:
Колега за изискванията, които имаш за година, двигател и пробег тези коли не стават. Първо погледни в немски сайтове и виж цените. Ако намериш сходна оферта купувай - аз ти гарантирам, че няма. Дизел с регистрация преди 03'2010 не ти трябва. Като си закотвиш този параметър и махнеш италианския внос няма да ти останат възможности. Ако твърдо си решил да е Субару може би ще му се радваш за другия зимен сезон с този бюджет - без да се заяждам и да ставам лош пророк.
Успех!!!

Чет Яну 22, 2015 11:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 416
Автомобил: Outback '99 AT, B14, 3.6 Executive
Рейтинг: 79
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ico_tech написа:
Към автора на темата:
Дизел с регистрация преди 03'2010 не ти трябва.
Успех!!!

В допълнение на колегата:

Боксер Дизел за Субару е нещо ново. Всички двигатели на Субару са Боксер, това трябва да ти е ясно от сега. Защо не се огледаш за бензин с газ, та дори и Н6 да е ,3.6R да е. Това са доста сполучливи двигатели и разликата в разхода е 2-3 литра/100. При тези цени на газта, ще ти доста по-Економично да караш на газ.

Поздрави,
Лазар

Не карам пил и не пия карал.

... важно е да знаеш числата колко са ти...

Чет Яну 22, 2015 2:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема