Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр 1, 2  >
 Сваля ли се двигател за подмяна гарнитури на глави - EZ30 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 422
Автомобил: Subaru B9 Tribeca 2006
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте,
В случая се интересувам за Трибека, тъй като имам такава, но е интересно и при другите модели как е?

Благодаря на правилите и препатилите предварително!

Съб Апр 18, 2015 6:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Що за мазохизъм? Има техически проблем да се свали мотора ли?

Съб Апр 18, 2015 6:36 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
petroff написа:
Здравейте,
В случая се интересувам за Трибека, тъй като имам такава, но е интересно и при другите модели как е?

Благодаря на правилите и препатилите предварително!

То свещи едва се сменят, та за гарнитури на глави ли...
Сваля се двг, сменят се вериги, ревизират се глави и т.н. пълна програма...

ПС: Да не ти продадоха кола с проблеми?

Съб Апр 18, 2015 9:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Заварен мотор за моста.

Съб Апр 18, 2015 9:39 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Не съм я купил с проблем, но явно онзи ден съм бил най-големия карък на света!
Взехме колата - гледана е три различни дни, като всичко сме огледали. Нямаше никакъв проблем. Момчето от което я взехме е свястно, дори продължава да помага с каквото може. Аз я карах 50-ина км, минах през село - там седях около 30 минути и тръгнах. На магистралата за Бургас в участъка след Карнобат светнаха и трите лампи. Скороста беше около 130 км/ч, само два пъти я сритах до 150 км/ч. Аз не взех блутуут буксата с мен защото моят механик си беше взел диагностичната апаратура, но той си тръгна около 1 час преди мен - отиде на пътна помощ... Както и да е - огледах всичко, малко консултация по телефона и се оказа залепнал термостат. Толкова се беше залепил, че без преса не можахме да го отворим. Това естествено нямаше да се случи, ако беше превантивно подменен. Огледахме добре колата, тествахме и стигнахме до извода, че все пак лявата гарнитура е издухана и то доста сериозно. Температурата в червената зона не видях, но при залепнал термостат... Сега чакаме гарнитурите и я мятаме, та затова питах.
Другия проблем е, че някои от частите идват бавно, а други фирми (доста, почти всички известни в града) въобще не ги намират - може би заради различната номерация на частите, но не намират и за Аутбек и т.н., което е странно - явно не се сещат или пък не искат да разровят за този ДВГ и при другите модели. Както и да е всичко е поръчано, но имам още някой и друг въпрос:

1. Трябва ли да се подменят болтовете на главите - в Аутодата не е отбелязано, че е необходимо?
2. Заводския термостат на 80 град ли отваря - толкова прочетох в книжката? Този беше на 78 - дотук се неоригиналните термостати!
3. Може ли някой с европейка да ми даде ВИН кода на ЛС за да опитам да поръчам от Бургас части, защото мога да ползвам много сериозна отстъпка ако е през определени фирми?

Нед Апр 19, 2015 12:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Отговори с цитат
Моя ВИН няма да ти свърши работа, защото съм с 3.6 двигател.

Нед Апр 19, 2015 8:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Отговори с цитат
Извинявам се че се намесвам,но относно частите тук във форума има няколко търговеца които снабдяват със части на прилични цени и не вярвам при тях да има въпросителни,доста са във час с марката.Специално аз пазарувам всичко от единия от варненските и съм доста доволен от обслужването а съм в другия край на БГ.Всичко пристига на другия ден и досега не се е налагало да връщам нещо.
Успех с ремонта. :good:

Нед Апр 19, 2015 8:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Търсачката е само за украшение... :)

Нед Апр 19, 2015 8:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
"Известните" фирми за авточасти трудно ще ти свършат работа. Има 2-3 специализирани търговеца, с които ще си набавиш всичко бързо и то на по-добра цена дори сравнено с голямата отстъпка.

Нед Апр 19, 2015 9:00 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Ще има и поръчки от тях :)
Благодаря на включилите се!
Засега само чакаме части, когато дойдат започва разфасовката.

Нед Апр 19, 2015 10:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Извинявам се за глупавият ми въпрос, но как се разбира коя глава е духнала?

Нед Апр 19, 2015 10:52 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Отговори с цитат
http://www.ebay.com/itm/05-09-SUBARU-B9 ... 1c&vxp=mtr

от тук съм пазарувал аз и още 2-ма колеги,които познавам,когато долара беше около 1.4лв.

комплекта е доста добър

Пон Апр 20, 2015 8:15 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
1040 написа:
Извинявам се за глупавият ми въпрос, но как се разбира коя глава е духнала?

Не се разбира, може и да са двете, но при диагностиката изписа грешка "Въздушна възглавница в лявата част". Оттам съдим, че или там проблема е по-голям, или е само там.

Пон Апр 20, 2015 6:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Това наистина е интересно. Нали става дума за EZ30R?
Датчика за температура на охладителната течност е само на лявата глава.

Пон Апр 20, 2015 6:35 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
ДВГ-то е EZ30U, но сигурно и при него ще е така, а и явно за това е формулирано по този начин. Когато го свалим ще го огледаме.

ПП Преди три дни изтеглих няколко файла от секцията за новодошлите - за Трибека, но днес ме редиректва към Гуугъл. И при други да е така?

Пон Апр 20, 2015 6:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Отговори с цитат
:hello: Чакаме продължение,как се реши проблема.

Вто Юни 09, 2015 7:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
20 микрометра и на двете глави, т.е. шлайф. За да се извърши тази процедура се сваля почти всичко. Източва се и фреона. Хубавото е, че двигателя е добър - поне направихме инспекция. Веригите, обтегачите и т.нар. банани са също в доста добро състояние. Радиаторите измихме, водния и отвътре. Много вода изтече от тогава, а аз тъкмо я прибрах от сервиза и заради сливенската регистрация ми счупиха предно дясно стъкло с цел кражба. Смених го и от тогава е на паркинг. Не че има смисъл вече, но вървенето до и от там добре ми се отразява :D Другия месец вече ще е пред дома. Междувременно се оказа, че на пропан-бутановата уредба е нова само бутилката и може би тръбите - искал човека по-евтинка газова и хоп - една втора употреба, на 50 000 км. Изпарителя проби вакуум мембраната и тъй като не беше за моята кола го смених със следващото поколение, но за коли до 300 кс - 200 лв с монтажа. Сега някоя газова дюза е за смяна, че на празен ход проиграват оборотите, но е дреболия. По-важното е, че направихме отлична настройка в движение и нямам бедна смес. Всички, ама всички масла смених, свещите и филтрите тоже и сега само ми се ще да карам. Имам криви дискове - от тези перфорираните с канали за отвеждане на водата. Спирам кротичко и толкоз - ще ги давам на стругар тези дни. Не знам дали ще има ефект...!? А, и гумите ми са зимни. Понеже не ги харесвам (Ханкуук) се чудя дали да взема всесезонни - тип ALLTERRAIN, или да си карам зимата с тези, а за лятото летни.

Абе има и доста дреболии - секрети, капачки за джанти, болтове и т.н., ама тях не ги броя. Сложих си и парктроник - супер е, а и аз съм по-спокоен с него. След като ми счупиха джама, сложих аларма и сега съм с две ROFL . Звука не ми харесва - не е достатъно силен и добър, а и либрата ми е с Босе...
На стенда има едно незначително отклонение на задна дясна гума - около 1 мм встрани, но не можаха да го регулират, че болта си е оригиналния. Ще се раздвижва и пак там. Та те така =D>

Нед Юли 19, 2015 10:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Отговори с цитат
Цитат:
ще ги давам на стругар тези дни. Не знам дали ще има ефект...!?

Раздвижване на апарати и нови дискове. Стругар? Не си сериозен, нали? Аз съм скъсан, та скъсан, ама със спирачки, управление и окачване не си правя експерименти.

Нед Юли 19, 2015 10:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
И аз споделям същите принципи, но човека, който ремонтира колата ми е приятел и не дава да давам повече пари, защото стария собственик ги е сменял и то скоро. Очевадно е, че са нови, но са криви... Майтапа настрана - тези дни тъкмо коментирахме дисковете и се зачудих дали да не избера ATE или TRW (либрата е с такива и съм предоволен), когато се върна един пич с БМВ, който преди няколко дни беше сменял предните дискове с АТЕ и сега отново искаше да монтира старите, че новите се изкривили. Интересно е къде е произведено това АТЕ или какво качество е - 3-то, брак? Гледах и в Амазон, както и в Ибей - все неизвестни американски марки ми излизат.

Пон Юли 20, 2015 9:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Отговори с цитат
Аз, съм с делфи-локхийд на едната кола и ате на другата. Не съм имал такива проблеми, но си поддържам апарати, водачи, система и т.н.

Пон Юли 20, 2015 9:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >