Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Смяна на оригинално стерео и управление на аудиото от волана 
Автор Съобщение

Постове: 25
Автомобил: MY10 Legacy GT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

искам да споделя малко опит с тези от вас, които обмислят да сменят оригиналното стерео на нашите машинки, в случая Форестър, 2006 год. При мен беше Kenwood, 6 CD changer. Няма да се спирам на възможностите за ново стерео, т.к. са много и са въпрос на лични предпочитания. Това, което е важно е, че ако искате да продължите да използвате бутоните за управление от волана (ако имате такива) ще ви трябва адаптер и разбира се новото стерео да има такава функция. Адаптера може да бъде готов (има фирми, които ги правят) или да се направи конретно за вашия автомобил, което е по-добрия вариант. И Авал и Авител предлагат готови адаптери, но това което аз направих, беше да се поразровя в нета за да добия малко допълнителна информация по темата. Така попаднах на човек от форума на Опел, който предлагаше такава услуга, ето линк към поста:
http://www.opelclub.bg/index.php?showtopic=22245

Човека се оказа доста в час, продукта му е ОК, цената е добра и дава и гаранция. При мен всичко работи безупречно, имам и допълнителни функции за управление на телефона от волана (през блутуут).
Звука в колата от новото стерео дори с ОЕМ колоните е коренно различен, спрямо звука от оригиналното стерео.

+
адаптера е направен конретно за вашия автомобил, няма смесване на честоти и т.н.
получавате допълнителни функции в зависимост от модела и екстрите на новото стерео

-
губите звука от навигацията (ако имате такава)
губите звука от т.нар.субуфер в багажника (ако имате такъв), но за това има лек

Поздрави

Пет Май 29, 2015 8:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Много полезно инфо колега.
Замислям се за подобна процедура че ме дразни стоковия плеър, кажи какво си избрал?

Съб Май 30, 2015 9:39 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Взех си Pioneer MVH-X560BT. Модела е сравнително нов и има доста информация в нета. Ако се ориентирате към модели, които са 1 din, какъвто е и моя, ще ви трябва и din pocket. За щастие, от FHI са го измислили, което е добре, защото монтажа е лесен и финалния резултат като визия е много приятен. OEM номера е 66128SA040, пасва за Форестър от 2003-2008, цена м/у 22-30 $.
Прикачам и снимка на пластмаската.

Прикачени файлове:
Forester_Din_Pocket.jpg
Forester_Din_Pocket.jpg [ 66.4 KiB | Прегледано 655 пъти ]
Съб Май 30, 2015 7:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 94
Автомобил: Subaru Forester 2.0 2006г.
Телефон: 0885868444
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравей, а какво направи с "оригиналния" чейнджър, който си свалил?
В добро състояние ли е, има ли функционални проблеми?
Аз също съм с Форестър 2006, с 1-ДИН радио. Дали може (лесно) да се монтира 2-ДИН чейнджър?

Сря Юни 03, 2015 9:54 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
оригиналното стерео е ОК, но не смятам да се разделям с него по една проста причина - един ден новия собственик на автомобила може да поиска да възстанови "сток" варианта и бих искал да мога да предложа такава опция. Относно монтажа, стига вашия модел да е оригинално с 2 дин, то конверсията 1 дин към 2 дин ще е сравнително лесна.

Поздрави

Чет Юни 04, 2015 8:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 94
Автомобил: Subaru Forester 2.0 2006г.
Телефон: 0885868444
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Жалко. Щяхте да ме улесните...

Ще си взема оригинално от щатите от ebay.
Гледам има ги по 60 - 90 $

Съб Юни 06, 2015 9:01 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема