Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр 1, 2  >
 AccessPORT 
Автор Съобщение

Постове: 418
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
има ли ниакои вьв форума с монтиран AccessPORT или да разбира от него?

Вто Ное 04, 2008 9:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 116
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
аз имам

Чет Ное 06, 2008 8:43 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
сам ли го инсталира? доволен ли си от резултата? до края на седмицата щте ми докарат колата и триабва да го инсталирам но се чудиа дали сам да го направиа или да ходиа при митака.

Чет Ное 06, 2008 10:21 am
Върнете се в началото
Профил
Active AWD
Аватар

Постове: 551
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
---

Последна промяна tisho на Вто Фев 10, 2009 11:00 am, променена общо 1 път

Чет Ное 06, 2008 10:28 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
това го знам наизуст . има и много други подробности които не са ми ясни.

Чет Ное 06, 2008 10:45 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 65
Автомобил: Subaru Outback 2.5-156
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Извинявам се за можеби глупавият въпрос , но какво по точно представлява този AccessPORT??

:oops: :oops: :oops: :oops:

Чет Ное 06, 2008 12:19 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 67
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
- Taka и нещо не ми става ясно
Това става само за ГТ,ВРХ,ХТ,СТИ - Тоест само ТУРБИниранки кочинки - или има вариянти и за Атмосферки да речем 2,5 Легаси ГХ :?

Чет Ное 06, 2008 6:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Active AWD
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
---

Последна промяна tisho на Вто Фев 10, 2009 11:01 am, променена общо 1 път

Чет Ное 06, 2008 6:39 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 67
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
...................... явно доста има да се спори по тази тема и заради това няма да подкарвам спора за - Атмосферки и Турбо-версии - кое колко живот има и колко може да се пипа
- само за протокола
при "Т" версиите е по лесно да се "Тунингова" - само малко пипаш Бууста,Горивото,Аванса и воала
при Атмосферните двигатели вьпросьт не изглежда толкова лесен и розов - там трябват много неща за минимален ефект - Валове Генерации,Пиджибек или СтендАлоун,специални интейк системи за вьздуха и т.н.
- Само дето си в Голяма Гешка колко се ськращава живота на Едно Турбо двигателче при минимално увеличаване на Оувьрбууста сьс да речем едни 0,3-0,4 Бара
- При един атмосферен Мотор се постига безпроблемно поставянето на една "духалка" на 0,3-0,4 бара дори без да пипаш каквото и да е по железата вьв двигателя ;) сещаш ли се кое колко запас има......
- Майсторството е да получиш повече от 100к.с. литрова мощност на атмосферен двигател - там е доста по сложно и прецизно от колкото при вятьрничавите(турбо) двигатели :wink:

Идеята ми беше ако тази "джаджа" има Горивни и Аванс Карти за Атмосферки ;) вместо да се наказвам с Някое SMT-6 или SMT-7 да си Флашвам ЕКУ-то директно бьрзо и лесно - Щото семейното комби ще си ми е "малко" тромавичко спрямо Примаерката и ще трябва да се поработи по вьпроса за подсилването му

Чет Ное 06, 2008 6:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Active AWD
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
---

Последна промяна tisho на Вто Фев 10, 2009 11:01 am, променена общо 1 път

Чет Ное 06, 2008 7:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
И каква е причината за намаляне живота на чипосан атмосферен ДВГ ?
Нали чипа е със оптимални настройки за по-добра работа на мотора, какъв е проблема със продължителността на живота... :roll:
Това никоя фирма занимаваща се със чиптунинг не го отбелязва - ясно, може да е рекламен трик, но тогава нека някой обясни какво и как се случва :roll:

Чет Ное 06, 2008 8:05 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 33
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Здравейте
От личен опит мога да ви кажа че пипането не ECU има смисъл само в състезателни условия.
При нормално каране всичко е много относително.
1 во защото горивото напромер в България е много разлино , неможе да се определи точна карта на аванса, а това защото скоростта на горене е определяща аванса, а различните горива в БГ горят с разлияна скорост. Другия въпрос с каква температура , при какво налягане , какво става с маслото , каква е неговата пламна температура ,а с какво налягане на турбото каква е температурата на челото на буталото ,и мн др. въпроси. Състезателните тимове ползват едно и също гориво което е изследвано и презаписват ECU то по няколко пъти на тренировка за да търсят най оптималния вариянт за постигане на най бърза обиколка.
Ще задам един въпрос на тунинг спецовете.
Какво точно влияе върху живота на двигателя, как той намалява от какво конкретно и с какво се изразява неговия край блокирал ?
Моето мнение е че нещата като AccessPORT ECU FLASH и мн други дават възможност да се правят корекции и промени в работата на колата ,но за целта трябва първо да се запише една кола как работи да се анализира и да се коригира там където има нужда.
Няма как някъде в америка при гориво х температура х атмосферно налягане х влажност на въздуха х и конфигурация на колата х и кола която е в софия да работят еднакво с една и съща карта или по точно настройки или параметри на ECU то.
На HONDA TYPE R това лято и пращах ECU то в Англия да го преработят за да мога в движение да виждам стойностите и да записвам промените в движение докато се постигне желания резултат.

Последна промяна mcankov на Чет Ное 06, 2008 11:56 pm, променена общо 1 път

Чет Ное 06, 2008 9:48 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
всички тези неща според мен се отнасиат за спортни коли за састезаниа. AccessPORT е за ежадневна употреба в америка атмосверните условиа са различни никаде не казват в кои щтат с каква карта триабва да се кара има само различни карти според горивото. незнам нашиа бензин на кои отговариа там са 91 и 93 октана :smt102

Чет Ное 06, 2008 11:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
с AccessPORT се работи много лесно, не ти триабва някой друг да го инсталира. в общи линии следваш инструкциите и си готов. намираш зеления конектор, разкачаш го, включваш AccessPORTа, завърташ клуча на ON без да палиш колата и от там следваш менюто на самия AccessPORT. при мен той сам си разпозна каква ми е колата и ми даде възможните карти, аз си избрах stage1 93 octan. преди да почне да препрограмира твоя компютар, първо сваля оригиналната ти карта, така че ако един ден решиш да се върнеш на фабрични карта. самото препрограмиране отнема около 10 минути. само че има нещо доста важно, на което те не са обарнали достатачно внимание. ако напрежението на акумолатора ти падно под 11.5 вота по време на препрограмиране, компютара ще ти е за боклука, т.е. не ти препорачвам да го правиш ако акумолатора ти не е много в ред. също така изключи всичко дет може да консумира енергиа, фарове(включително и дневните светлини, просто вдигни ръчната спирачка за да не се включат), парно, не отваряй врати и т.н.
колата Европейски вариант ли ти е, или САЩ, щот ако е Европейски, COBB не знам дали правят карти за нея.
ако не се лъжа, в САЩ октан 91 е Европейскиа 95. САЩ 93 е Европа 98
колегата е прав по горе, кат се прави карта е важно да се знаят възможно най много условия, пак и самата колата, че да може да се направи карта дет да изцеди максимално всички коне. или иначе казано триабва някой тюнер да хване самата кола и да и направи специфична карта. това което СОВВ са направили е горе долу квот и Субару, направили са карта дет да става горе долу за всяка кола от саответниа модел, което и съответно означава че не са изцедили до край възможностите на колата, ами по скоро са направили картата да е сравнително safe.
в моя случай препрограмирането помогна, щотот от Субару са осрали много здраво софтуера за 2007 СТи и ако не препрограмираш компютара, двигателиа предстои на гармене.

Пет Ное 07, 2008 8:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
tisho написа:
В атмосферния може да коригираш само гориво, т.е. да подаваш повече за повече мощност, което очевидно съкращава живота на двигателя.

всъщност е малко обратното. че да постигнеш повече мощности, подаваш ПО-МАЛКО гориво. което всъщносто довежда до по-високи температъри, което от своя страна може да доведе до повече детонаци, а от там и съкращаване на живота на двигателя

Пет Ное 07, 2008 8:58 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
ALTEZZA много ти благодариа за разяснениата. интересуваме сьщо как се смениат картите след това защтото пише че има два начина. какво значи в реално време и рефлаш? може ли да си смениа кулера с по голиам от sti имам форестер2.5.хт американски модел ?триабва ли друга карта? ти сменил ли си бутала заштото тука всички казват че триабва да ги смениа задалжително имало ниакакьв голиам проблем с този двигател? аз ниама да ходиа на састезаниа :smt102 и последно мога ли да сложа елктронен буст контролер Blitz SBC i-color Electronic Boost Controller? благодариа предварително за отговорите.

Пет Ное 07, 2008 10:12 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
simeon2 написа:
ALTEZZA много ти благодариа за разяснениата. интересуваме сьщо как се смениат картите след това защтото пише че има два начина. какво значи в реално време и рефлаш? може ли да си смениа кулера с по голиам от sti имам форестер2.5.хт американски модел ?триабва ли друга карта? ти сменил ли си бутала заштото тука всички казват че триабва да ги смениа задалжително имало ниакакьв голиам проблем с този двигател? аз ниама да ходиа на састезаниа :smt102 и последно мога ли да сложа елктронен буст контролер Blitz SBC i-color Electronic Boost Controller? благодариа предварително за отговорите.

рефлаш е когато препрограмираш компютъра, т.е. като качиш някаква основна карта(това отнема около 10 минути). при мен това е стейдж1 93октана. от там ти можеш да правиш разни промени по самата карта, това би било реално време карта, и тя ще стои там до кат не рисетнеш компютара(натискаш копче на AccessPORTа и картата венага ти се враща на основната). има някои карти които СОВВ предлагат и са само реално време, кат например за мойта имат лаунч контрол карта.
за кулера, предполагам че можеш да го смениш, но тогава картата ще трябва да ти се преправя. в този случай най добре е някой тюнер да ти направи карта специфично за твойта кола и специфично за модификациите дет си правил, като можеби тогава е по-лесно вместо с СОВВ, да се процедира с Open ECU. бих се посаветвал с agent dust, той ги чатка нещата доста повече от мен. на СОВВ картите обикновенно са стейдж1(за кола във фабрично състояние), стейдж2(с турбобек).
бутала не съм сменял. аз колата я ползвам за всекидневна и не е кат да я юркам кой знае колко. за сега проблеми нямам(почти 40,000км). обаче имам приятел дет има същата кола, и сега нещо се оплаква че гарнитурата на глвата му е заминала, но той натиска колата доста повече от мен. в БГ знам че е масов проблем с 2.5Т двигателите, но аз все си мисля че е начина по който се карат. за последната дет бях чул е била карана около 20минути със скорост над 200км/ч и е сдала багажа на гарнитурата. мойта кола е виждала 200км/ч сигурно 2 пъти за по 15 секунди, просто тук няма как да се кара толкова бързо без да те опандизят, доста рядко карам с над 120км/ч. но времето ще покаже де...
за буст конролера не знам нищо. това само електроника ли е, като piggy pack?

Пет Ное 07, 2008 10:36 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
нети завиждам аз немога да си представиа да карам такава кола с 120. а гарнитура неможе неможе да се издуха само от каране с 200 ако щте да кара циал ден. нали оборотите са далече от червеното наи вероятно преди това е била прегриата. според моито скромно мнение тези двигатели имат проблеми от душманско каране :-D

Пет Ное 07, 2008 5:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
като караш с 200км/ч, това означава че педала на гаста е до ламарина и си на здрав буст. това си е доста голямо натоварване за двигателиа. прибави и бензина в БГ дет никой не го знае колко октана е...
отелно на 2007 и 2008 СТи софтуера е осран от Субару. плюс здравината на буталата. на 2.0Т двигателиа в Япония ако не се лажа е с ковани бутала

Пет Ное 07, 2008 8:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 283
Рейтинг: 75
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост Re:
ALTEZZA написа:
като караш с 200км/ч, това означава че педала на гаста е до ламарина и си на здрав буст. това си е доста голямо натоварване за двигателиа. прибави и бензина в БГ дет никой не го знае колко октана е...
отелно на 2007 и 2008 СТи софтуера е осран от Субару. плюс здравината на буталата. на 2.0Т двигателиа в Япония ако не се лажа е с ковани бутала

Ако се сдухва от това двигател - не говори добре за марката.

Аз 3 пъти съм карал с 190 км/ч, 90 коня дизелово фордче на 250 000 км за по 20 минути всеки път и нищо му нямаше. Съответно оборотите са около 4000-4500, което за дизел си е червеното.

Сря Апр 19, 2017 9:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >