Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 1
|
|
Спиране (премахване) на airbag на Outback 2002
| Автор |
Съобщение |
|
Crusader
Регистриран на: Пет Мар 01, 2013 3:39 pm Постове: 103 Местоположение: София
Телефон: 0898268926
Рейтинг: 13
|
|
Здравейте колеги,
бих искал да сложа детско столче на мястото до шофьора. Обаче копче за изключване на еърбега естествено няма.
Познавате ли човек в София и околията, който би могъл да спре/демонтира еърбега?
Благодаря, Иво
|
|
|
|
| Пон Сеп 26, 2016 1:39 pm |
|
|
|
quietriot
|
Crusader написа: Здравейте колеги,
бих искал да сложа детско столче на мястото до шофьора. Обаче копче за изключване на еърбега естествено няма.
Познавате ли човек в София и околията, който би могъл да спре/демонтира еърбега?
Благодаря, Иво Аз мисля че по закон е забранено да се слага столче отпред!
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Пон Сеп 26, 2016 1:41 pm |
|
|
|
Crusader
|
|
Точно така. Забранено е да се слага, когато еърбега е активен.
Разрешено е по закон да се слага столче, ако: 1. столчето гледа назад (т.е. е за бебе) 2. еърбега не работи
|
|
|
|
| Пон Сеп 26, 2016 2:20 pm |
|
|
|
kerekovski
|
|
Не знам, как е при B12, но при B13 преди фейслифта няма начин да се деактивира пасажерската челна възглавница. След фейслифта се активира/деактивира автоматично в зависимост от теглото на седалката. Понеже си возя кучето на пасажерското място (в краката, никога на седалката), винаги гледам да си деактивирам пасажерската челна възглавница и когато си купих Бека, рових много по въпроса. Всичко това го пише в книжката за експлоатация - и преди фейслифта и след. Същото трябва да го пише и в книжката за експлоатация на B12.
|
|
|
|
| Пон Сеп 26, 2016 2:37 pm |
|
|
|
Crusader
|
На Б12 по принцип никой не му е и хрумвало да слага опция за деактивиране. Все пак преди 15 години то и столчета за кола нямаше  Затова и търся човек който да го направи "ръчно". Да я разглоби и извади с инструменти.
|
|
|
|
| Пон Сеп 26, 2016 2:43 pm |
|
|
|
petko 69
|
Crusader написа: На Б12 по принцип никой не му е и хрумвало да слага опция за деактивиране. Все пак преди 15 години то и столчета за кола нямаше  Затова и търся човек който да го направи "ръчно". Да я разглоби и извади с инструменти. Когато колана не е закопчан и има пасажер на седалката компютъра подсеща да си го закопчееш,това ме навежда на мисълта че тока който ходи до седалките може да се излъже при закопчан колан ,че няма пасажер и възглавницата да не работи.
|
|
|
|
| Пон Сеп 26, 2016 7:49 pm |
|
|
|
rosen ivanov
Регистриран на: Пет Апр 24, 2009 6:27 am Постове: 131 Местоположение: софия
Автомобил: LEGACY 2.5 99 AT, OUTBACK H6 08
Рейтинг: 19
|
|
Като се свали жабката, трябва да има куплунг (жълт). Откачаш и "еърбега"е деактивиран, но ще свети индикацията на таблото.
|
|
|
|
| Вто Сеп 27, 2016 5:27 am |
|
|
|
Shider
Регистриран на: Съб Фев 28, 2015 11:13 am Постове: 201 Местоположение: Варна 03 Аспарухово
Автомобил: Jeep Cherokee 2.5CRD
Телефон: 0889525074
Рейтинг: 83 
|
rosen ivanov написа: Като се свали жабката, трябва да има куплунг (жълт). Откачаш и "еърбега"е деактивиран, но ще свети индикацията на таблото. А дали при нужда останалите еърбеци ще се активират??? И дали при следващо свързване на куплунга няма да се налага софтуерно да се "каже" на компютъра, че системата е "ремонтирана"?!? И мен миналата година ме вълнуваха тея въпроси, но щерката поотрасна - вече почти не е бебе, но столчето си е винаги отзад - в началото съответно гледаше назад, дори и да съм я возил сам. Ама си спретнах система от огледала - аз да я виждам и тя да ме гледа (колкото може да гледа няколко месечно бебе, де).
_________________ Never say never
|
|
|
|
| Вто Сеп 27, 2016 8:09 am |
|
|
|
Crusader
|
Благодаря на колегата за подсказката за жълтия куплунг, но моята кола е "стара" и няма индикации нито звукови нито светлинни, нито за несложен колан нито за еърбег. Ще проверя как е, но подозирам, че при мен няма и никакъв жълт куплунг  А и ми трябва на 100% вярна информация... защото ако нещо се случи и все пак еърбега се разпъне..... 
|
|
|
|
| Чет Сеп 29, 2016 3:57 pm |
|
|
|
quietriot
|
Crusader написа: Благодаря на колегата за подсказката за жълтия куплунг, но моята кола е "стара" и няма индикации нито звукови нито светлинни, нито за несложен колан нито за еърбег. Ще проверя как е, но подозирам, че при мен няма и никакъв жълт куплунг  А и ми трябва на 100% вярна информация... защото ако нещо се случи и все пак еърбега се разпъне.....  задължително откачаш акумулатора , за да не се разпъне , преди да търсиш жълтия кабел  , тогава вече няма какво да стане.
|
|
|
|
| Чет Сеп 29, 2016 3:58 pm |
|
|
|
Alxx
|
Пробвано на друга кола: Откачаш акумулатора, откачаш буксата на бег-а, мериш му товара с мултицет и си правиш един куплунг със съответното съпротивление. Връщаш акумулатора и имаш работещ шофьорски, изключен пасажерски 
_________________ Cogito ergo sum
|
|
7
|
|
| Пет Сеп 30, 2016 1:05 pm |
|
|
|
Shider
Регистриран на: Съб Фев 28, 2015 11:13 am Постове: 201 Местоположение: Варна 03 Аспарухово
Автомобил: Jeep Cherokee 2.5CRD
Телефон: 0889525074
Рейтинг: 83 
|
Alxx написа: Пробвано на друга кола: ... откачаш буксата на бег-а, мериш му товара с мултицет и си правиш един куплунг със съответното съпротивление... Принципно е най-интелигентното решение, даже може да се доработи с превключвател - да превключва м/у съпротивлението и истинския бег - като трябва или някаква блокировка да му се направи (с реле например), или да се има предвид да се превключва само без контакт! Смятам че изключването на акумулатора (и изчакване известно време, както е по дебелите книги) е малко презастраховане - системата си чеква всичко и става работеща, когато получи захранване от контактния ключ. Но всеки да си пипа на своя отговорност! На мен не ми се занимаваше, когато му беше времето - реших си задачката по друг начин. А още по-яко ще е и ако се добави индикация за изключен еърбег - също не е особено сложно... 
_________________ Never say never
|
|
|
|
| Съб Окт 01, 2016 8:41 am |
|
|
|
subarist
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244     
|
Ако го мериш с мултицет и активирането е с малък ток... може да стане проблем. Повечето системи за защитени но все пак по-добре по документация да се работи. Това мисля, че е запалка инициатор.. каспул детонатор или както искате го наречете ( за по-новите модели коли ): http://www.vishay.com/docs/53058/mepic.pdfтова пък е чип контролер http://www.ti.com/lit/ds/symlink/tpic71004-q1.pdfВнимание ! Не казвам, че това са чиповете или стойностите за Субару..От това , което пише - Мисля, че някакво променливо съпротивление 1-8 ома, което да държи на 50 милиампера през него. После може да замениш еърбега с това съпротивление и да видиш дали на контролера ще му хареса. Дръг вариант ..може да пробваш да изключиш (превключваш) и кантарчето в седалката. Но както и да се прави все ми се вижда рисково (казвали са ми да не пипам жълтите кабели в колата  )
|
|
|
|
| Чет Окт 06, 2016 10:10 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
При палене , чекава ер-беговете и лампата загасва, вероятно им мери товара , съответно ако се сложи същия товар , системата ще се лъже че всичко е ок, абе винаги може да се измисли едно грамотно модулче което да лъже както трябва , ама трябва време и мислене.
|
|
|
|
| Пет Окт 07, 2016 7:08 am |
|
|
|
ImprezaSTI
звездоброец
Регистриран на: Пон Авг 21, 2006 12:49 pm Постове: 1399 Местоположение: София
Автомобил: 4-цилиндрово сешоарче
Телефон: 0898-695-268
Рейтинг: 292      
|
|
Прави се със съпротивление 2.2Ом и разкачена букса на бега.
Ако вземате от най-евтините с нисък клас на точност, може да се наложи да сложите 2.4Ом.
Иначе при разкачен бег при евентуален удар, другите няма да се отворят!
_________________ ...защото животът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите които спират дъха!!!
|
|
|
|
| Нед Окт 09, 2016 9:46 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|