Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Ecomatic / BiFuel 
Автор Съобщение

Постове: 1
Телефон: Най-обикновена Nokia
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
Избирам първото си Subaru, най-вероятно Forester (не изключвам Outback). Бюджетът ми позволява кола до 2009г. Гледам обяви не само от България, а от цяла Европа. След много дни и нощи четене на форума и допитване в тук-препоръчан сервиз се отказах от първоначалното ми намерение за дизел. Преориентирайки търсенето и гледайки обявите забелязвам, че в Италия газифицираните модели са с надпис BiFuel, а тези в Германия - Ecomatic. Търсих във форума информация какво се крие зад тези имена, но не намерих. Ако съм пропуснал такава предходна тема, то моля да ме извините за загубата на време да ви занимавам с това питане. Също така тези системи на втечнена газ ли са? Дали се правят фабрично от Subaru или се слагат впоследствие, защото надписите отзад изглеждат като фабрични... В момента има обяви за коли с такива системи 2008-2009 Forester от читави гаражи и първи собственик на 220-250хил.км. за около 8000 евро - това заслужава ли си според вас? Единственото, което намерих по въпроса е един тест от Германия на нов такъв Ecomatic от преди 5 години, затова се осмелих да питам тук и се надявам на отзивчивостта ви.

Пет Окт 07, 2016 9:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 359
Автомобил: SUBARU OUTBACK 2.5 2007
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Аз си купих Аутбек 2007 Екоматик . Това е Холандски нормален газов инжекцион сложен в Германия. AG GFI се води , изключително скъп (около 2000-2500 евра по информация от запознати) и изключително здрав . Потдържа се само от няколко газаджии в България като единия е Алфа Газ Варна. Но както те ми казаха той не се разваля , изисква само да се сменят филтрите заради гадната газ в БГ . Италянско субару с газ не бих ти препоръчал на 90% са много зле .

Пет Окт 07, 2016 9:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 346
Автомобил: Legacy 2,0R Activ, 2006
Рейтинг: 171
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Купи си читава кола без газова, и сложи след това..! Ще си спестиш мнооооого разочарования...! В немските форуми има информация за проблемите на екоматиците ...
Пак се повтарям - няма немец, който да кара субару на газ и да го продава ей така! Много са добри в сметките.. ;)
Но, мнения всякакви - а, ти си взимаш решенията! :pardon:

Пет Окт 07, 2016 9:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 231
Автомобил: Outback Touring XT VSI-3 DI
Телефон: 0898624058
Рейтинг: 373
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Субару не произвежда автомобили с газови уредби. Всички такива допълнителни наименования се слагат от местните дилъри, които имат договор с някой доставчик на газови уредби относно монтаж и сервиз. Самия дилър като търговец дава гаранция за автомобила с монтирана газова уредба. Автомобил с газова - 100% е равностойно на превъртян километраж. Такива автомобили навъртат маса километри за кратко време, а поддръжката им е под въпрос, особено в Италия. Послушай колегата Mitaka FU и си намери читав автомобил без газова уредба. Порови се във форума и ще намериш добър майстор в твоя район. Успех! :)

2017 Outback 3.6R LPi
2017 Forester XT 2.0DIT
2017 XV Crosstrek LPi
2010 Outback 3.6 LPi

Пет Окт 07, 2016 11:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема