| Автор |
Съобщение |
|
emooo
Регистриран на: Нед Май 15, 2011 7:37 pm Постове: 121 Местоположение: Burgas
Автомобил: Legacy GT
Рейтинг: 19
|
|
Здравейте, питане относно реглаж на калапни- колата е с газово и ме посъветваха за малко по големи хлабини при регулиране заради газовото. Това обаче довежда до по шумни клапани. А дали е удачно да се баправи така или да не се оставят по големи хлабини? Дали има някакви последици?
_________________ Всичко идва навреме за този, който умее да чака!!!
|
|
|
|
| Нед Ное 13, 2016 12:53 pm |
|
|
|
Dimichos
Автомобил: SUBARU LEGACY SPEC B
Телефон: 0889213119
Рейтинг: 28
|
При каране на газ изгорелите газове са с чувствително по -висока температура. Съответно температурното разширение е по-голямо. Като ми обслужаха главите в Сливен ме питаха дали колата е на газ и се чудех защо се интересуват, като си ги взех после бяха оставили луфт 0,45мм. Е,не се чуват да чукат де. Изпратено от моят D5803 с помощта на Tapatalk https://youtu.be/L_AQzyEm4kg
|
|
|
|
| Нед Ное 13, 2016 9:34 pm |
|
|
|
emooo
|
|
Благодаря за споделеното
|
|
|
|
| Пон Ное 14, 2016 7:56 am |
|
|
|
emooo
|
|
А при по голяма от посочената хлабина- вероятни проблеми? ...?
|
|
|
|
| Пон Ное 14, 2016 7:59 am |
|
|
|
ico_tech
|
|
Колега, нека ти направят хлабините нормални в горна граница. Няма нужда от увеличаване на хлабината предварително. Последици може и да има, може и да няма- зависи от обработката на кобилиците. Проблема с "набиването" на клапаните е отчасти свързано с температурата, отчасти с липсата на смазване и охлаждане, отчасти с факта, че към момента на монтаж на АГУ, хлабината вече е намалена от сработването на двойката клапан-седло. Просто кажи на газаджията да настрои така уредбата, че да си далеч от бедните смеси. Тази настройка трябва да се проверява през определен период от време. При тебе така или иначе реглажа е лесен и не си струва да правиш подобно упражнение. Успех
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Пон Ное 14, 2016 8:23 am |
|
|
|
ico_tech
|
|
Извинявай, но аз априори приех, че си с мотор 2.5 - при него реглажа е лесен. (двигател SOHC) За случая с 3.0 DOHC нещата са по- сложни. Обикновено се шлайфат пулове или се купуват нови. Т.е ти питаш дали да си сложиш по хлабави пулове?
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Пон Ное 14, 2016 8:29 am |
|
|
|
emooo
|
|
С 2,5 съм да и питам дали да са с една идея по големи хлабини!
|
|
|
|
| Пон Ное 14, 2016 9:41 am |
|
|
|
Vami
|
ico_tech написа: Колега, нека ти направят хлабините нормални в горна граница. Няма нужда от увеличаване на хлабината предварително. emooo написа: С 2,5 съм да и питам дали да са с една идея по големи хлабини! В по-горния цитат на колегата ico_tech не е ли всичко ясно?
|
|
|
|
| Пон Ное 14, 2016 10:31 am |
|
|
|
emooo
|
|
Да прочетох и разбрах! Благодаря ви!
|
|
|
|
| Пон Ное 14, 2016 1:31 pm |
|
|
|