Здравейте колеги, реших да драсна във вашия форум защото тука всички сте 4х4 и вероятността да имате отговор на моя въпрос е много голяма

Става дума за хонда ц-рв 98г. знаете че при нея 4х4 не е постоянно, ако предните превъртят чак тогава задните се задействат. Та на въпроса, 7 години минавам ГТП на валяци които се въртят в противоположни посоки за да не се задеиства задния диф, така си играят да мерят 6 пъти на 4 те колела, днес пак доиде време за преглед и пак отидох в сервиза в които ходя последните 4 г, този път обаче доста бързо ме претупаха, интересното беше че пуснаха валяците на пред и колата не излезе от мястото си, ама то как да излезе като и са натиснати спирачките. Веднага попитах що не въртят в различни посоки гума по гума, човека без да се зачуди какво да ми отговори ми каза че направили нова настройка на валяците, единия въртял по бавно от другия и така разтоварвал за да не се товари предавката към задния диф. Ся, те ли ме баламосват или наистина може да е така, лично на мен не ми се вярва ако едното колело се върти по бавно от другото към задните да не се предава движение. По скоро си мисля че тоя дето беше в колата веднага щом пуснеше валяците натискаше спирачките и така избягваше да товари задния диф че да се опитва да избута колата от валяците. Има ли някои достатъчно запознат от вас или да му се е случвало и на него така да му минат колата, или поне да е чувал за такава опция на валяците? Не за друго ами не обичам да ми се експериментира с колата, ако е така ще си търся сервиз с противоположни въртенета на валяците.