Точно преди по-малко от 1000 км нямаше абсолютно никакъв теч на масло! Вчера ходих в сервиза на Ланди-Ренцо за подмяна на зареждачката за ПБ - още си бях с тази от стария ГИ, а при зареждане последните няколко пъти пистолета се измъква и това на различни бензиностанции. Вдигнаха колата, защото зареждачката е отдолу на задната броня и аз се възползвах веднага да огледам отдолу. Забелязах омасляване в задната част на картера и помолих за фенерче - оказа се, че идва отгоре - между ДВГ-то и АСК. Попрочетох из форума и се оказа, че по-малките двигатели имат маслен сепаратор - капачка през чието уплътнение се случва да протича масло. На схемите за моя двигател обаче не видях такова нещо. Изглежда, че единствения набеден за момента е семеринга на коляновия вал. Затова и питам. Апропо - зареждаката ми я смениха без пари за норматив. Страшни люде! Отвън, в двора на сервиза, имаше една натокана Импреза STI и се оказа, че е на момчето което ме сервизираше! От 3 години бил на газ. Щях да я поснимам, ама ме досрамя

Дали Амсойл-а изми боклуците или последното каране на заварка е причината? Или и двете? Скоро, ако не стане по-сериозен теча няма да се докопаме до О-пръстена...Маслата на двигателя и автомата са без промяна в нивата. Ми ся ще си ги гледкам често

Ето я снимката на 2,5 мотора - вижда се, че освен семеринга (№36) ина и капачка/притискател - №37:
Прикачени файлове:
2.5 rear main seal retainer.jpg [ 72.84 KiB | Прегледано 473 пъти ]
Прикачени файлове:
2.5 oil separator.jpg [ 155.84 KiB | Прегледано 468 пъти ]
И на H6 - там има само семеринг - №3:
Прикачени файлове:
EZ30 rear main seal.jpg [ 85.13 KiB | Прегледано 473 пъти ]
Само че, така са го сложили, че да се чудиш какво е и защо е. Ето и изглед на EZ30 отзад:
Прикачени файлове:
EZ30 rear seal.jpg [ 171.54 KiB | Прегледано 464 пъти ]