Здравейте на всички!
Принципно съм хондаджия и карам Сивик, но семейството нарастна на 4 члена и съм принуден като фен на японските автомабили да избера дръпната хубавица, която да ни служи вярно.
Защо съм решил да изменя на любамата Хонда? Чистата икономика показва, че фаворита ми Honda CRV е едно от най-търсените SUV-ита и не мога да намеря читаво за по-малко от около 15К. Твърдо решен съм следващата ни кола да е Субару. Изчетох доста теми във форума и придобих представа за детайли, проблема ми е обаче, че не съм толкова добре запознат технически като цяло, а и нямам голяма база за сравнение. Моля за помощ и съвет!
Това са условията търсене на бъдещета любима:
Total бюджет: 14K BGN
Ползване: колата ще се кара в София, но не ежедневно, също така и извънграда (междруградско и за риба

), ще се паркира пред блока.
АГУ: със сигурност мисля да сложа газ.
Претенции: С две деца и условията в БГ държа на сигурността основно, не съм разпален състезател, икономичност - поддържане и такси. Предпочитам автоматик, като нямаме големи претенции за екстри.
Разглеждам:
* Legacy combi - не ми допадат визуално като цяло комбитата и предпочитам повече SUV, но бюджета ме притиска, а и Legacy-то е симпатяга
* Outback 3 генерация - основния претендент, пак е комби ама по-друг начин стои по-височко

, може би и по-сигурно, харесват ми МНОГО, поизчетох немалко неща, за газ може би по-добре 2.5, но 3.0 е с верига.
* Forrester - преди 2007 моделите жената каза, че няма да си купим

, доста малко резултати излизат с тоя бюджет
* Tribeca B9 - другия основен претендент, няма ги масово по улиците, но пък не са много скъпи, има екстра седалки, ако возим други деца или тъщата, може и да се спи вътре, ако се ходи по излети, най-сигурния модел, доста гори и е доста тромаво за в града (доколкото изчетох тук), иначе търпи газ и може би не е толкова голяма разликата в такси и поддържка спрямо другите модели.
Добре ли съм се насочил като цяло? Какво бихте ме посъветвали като притежатели? Какви ще са горе-долу разходите ми за поддръжка и такси, в момента почти нищо не плащам за Сивик 1.4 90к.с. 98година? Има ли огромна основоположна разлика между набалезаните модели, която не би трябвало да пренебрегвам? Има ли конкретни двигатели, които задължително трябва да избягвам? Препоръка за сервиз, където да я заведа да я огледат обстойно (букмаркнах си тези от форума)? Всякакви препоръки и съвети ще са ми от ползва!
Предварително благодаря, бъдещи колеги!